Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Reklam yatırımı 6.5 milyar TL’yi bu yıl bulacak - İş-Yaşam Haberleri

        Reklamcılar Derneği üyesi medya ajanslarının verilerine göre, 2014 yılı toplam reklam yatırımları 5 milyar 938 milyon lira oldu. Reklamcılar Derneği toplantısında sektör verilerini paylaşan Medya Asbaşkanı Demet İkiler, 2014 yılı toplam reklam yatırımlarının 5 milyar 938 milyon lira olduğunu belirterek, “Yatırımların yüzde 51.4’ünü televizyon, yüzde 19.90’ını dijital, yüzde 18.74’ünü basın, yüzde 6.50’sini açıkhava, yüzde 2.30’unu radyo ve yüzde 1’ini ise sinema reklamları oluşturdu”dedi.

        Medya yatırımlarında en yüksek payı alan mecranın televizyon olduğunu bildiren İkiler, dijital yatırımların en yüksek büyümeyi yakalayarak gazetenin payını aldığına işaret etti. İkiler, 2015 yılı için de yüzde 10 bir büyüme öngördüklerini, reklam yatırımlarının seçim ya da kur hareketlerinden etkilenmeyerek 6.5 milyar TL seviyesine çıkmasını beklediklerini anlattı.

        İkiler,seçim dönemlerindereklam verenlerin yerini daha ziyade siyasi partilere bıraktığını da sözlerine ekledi.

        ‘BİR KERELİKLER BEKLEMEYE GEÇTİ’

        2014 yılında reklamveren sayısı ve reklamı yapılan marka adedi de yüzde 5 gerileyerek sırasıyla 21 bin 836 ve 24 bin 380 olarak gerçekleşti. İkiler, bu düşüşü “Tek kerelik reklam verenler, daha ziyade Anadolu’dan deneme yapan gıda perakendecileri beklemeye geçmiş gibi duruyor. Aynı şey inşaatta da geçerli, reklam dünyasına bir kere girip çıkanlar olmuş” sözleriyle açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ