Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bursa'daki tarihi kilise 1,5 milyon dolara satılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü kayıtlarında 1986 yılında tescillenmiş, eski eser kilise olarak geçen ve son yıllarda kullanılmadığı için oldukça yıpranan bina, yeni sahibini bekliyor.

        Üç katlı bina, sahibi yurtdışında yaşadığı için emlakçı tarafından "Satılık kilise, ele geçmez her işe uygun'' başlığıyla satışa çıkartıldı.

        Tarihi kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesi’ne yakın bir noktada bulunuyor.

        Setbaşı Mahallesi'nde daha önce Ermenilerin yaşadığını ifade eden Gayrimenkul danışmanı Tayfun Özenginler, "Söz konusu kilise binası, mübadele döneminden sonra farklı amaçlarla kullanılmış. 1980'li yıllara kadar bu böyle devam etmiş. Sonrasında da metruk bina haline dönüşmüş'' dedi.

        Kilise binasının etrafında belediye ekiplerinin çevre düzenlemesine başladığını dile getiren Özenginler, ''Tapuda 'sosyal kültürel alan' diye geçiyor. 3 katlı, 512 metrekarelik bir arsa içinde 300 metrekarelik tabanlı ve direksiz. Çok güzel tarihi bir dokuya sahip. Sahibi yurtdışında yaşıyor ama 3 hissedarı var. Ben biriyle konuşma fırsatı buldum. Değeri 1,5 milyon dolar olarak belirlendi'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ