Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye 2 kat fazla yazdı - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        Mektupların yerini anlık mesajların aldığı, kitapların, hatta günlüklerin bile dijitalleştiği dünyada kaleme yer kalmayacak gibi görünse de sektör büyümeye devam ediyor. 170’inci yılını kutlayan ünlü ABD’li marka Cross da inovatif ürünlere yatırımı artırdı. Markanın 8 ay önce göreve gelen CEO’su Robert Baird, geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret etti. İstanbul’da bir araya geldiğimiz Baird, dünya kalem pazarının 8 milyar dolar büyüklüğe yaklaştığını ve yılda ortalama yüzde 3-5 civarı büyüme elde edildiğini belirtti. “Türkiye’de ise marka olarak 2016’yı en az yüzde 10 büyümeyle kapatacağımıza inanıyorum” diyen Baird, halihazırda 3 bin satış noktasında ürünlerinin satıldığını ve ülkedeki ilk Cross mağazasını da Emaar Square’de açacaklarını söyledi.

        EN HIZLILAR ARASINDA

        Cross ürünleri 90 ülkede satılıyor. Türkiye satışta en iyi ilk 10 pazardan biri. Büyüme hızı olarak bakıldığında ise Hindistan ile birlikte başı çekiyor. Baird, “Burası özellikle odaklandığımız pazarlar arasında. Çünkü perakende gelişiyor. Distribütörümüz Scrikss ile uyumlu bir işbirliğimiz var. Geçtiğimiz yıl Sheaffer markasını satın aldık. Onunla da payımız artacak” dedi.

        ‘AŞKINIZDAN E-POSTA İLE ÖZÜR DİLEYEMEZSİNİZ’

        Robert Baird, “Kalem hâlâ hayatımızın önemli bir parçası. Onsuz anlaşma imzalayamazsınız” dedi. Baird, şöyle devam etti: “Öğrenmeyle ilgili yapılan bir araştırma, öğrencilerin kalemle yazdıklarında konuyu daha iyi hatırladığını, ancak klavyede bu oranın düştüğünü gösteriyor. Bir de işin duygusal tarafı var. Âşıksanız ve yanlış bir şey yaptıysanız, özür dilemek istediğinizde bunu asla e-posta ile yapmak istemezsiniz. Elinizden çıkan bir yazı her zaman daha iyidir.”

        MARKA 170’İNCİ YILINI 8 BİN DOLARLIK KALEMLE KUTLUYOR

        ‘Fine writing’ tanımlamasıyla anılan iyi kalitede ve yüksek fiyat seviyesindeki kalemlere ait pazarın da dünyada 1 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını kaydeden Baird, Cross’un 170’inci yılına özel kaleminin de sonbaharda satışa çıkacağını açıkladı. Markanın 70 yılda 100 milyon satış rakamına ulaşan Classic Century modelini som altından yeniden yorumlayan özel seriden 170 adet üretilecek. Cross 21st Century kalemlerin tükenmez olanı 5 bin, dolmakalemi ise 8 bin dolara satılacak. Özel siparişle ulaşılabilecek kalemler markanın bugüne kadar ürettiği en pahalı ürünler.

        OBAMA DA KULLANIYOR

        Cross’u pek çok ünlü kullanıyor. ABD Başkanı Barack Obama bütün göreve başlama belgelerini Cross kalemle imzalamıştı. 8’inci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da Cross kalem kullanıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ