Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Infinity, CMS hisselerini alıyor - İş-Yaşam Haberleri

        1995 yılında İstanbul’da kurulan ve Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen düz cam işleme makinesi üreticileri arasında yer alan ve üretiminin yüzde 50’sini ihraç eden CMS Makine’nin çoğunluluk hissesini Türkiye’nin önde gelen yatırım holdinglerinden Infinity Invest Holding satın alıyor.

        Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşur, “Planlı ve hızlı büyüme stratejimiz dahilinde Holding tarafından belirlenen sektörlerde öncü, büyüme potansiyeline sahip ve bunun için ek sermayeye ve stratejik desteğe ihtiyaç duyan şirketlere yatırım yapmaktayız. Gıda üretici ve perakendecileri ile niş üretim yapan sanayi kuruluşları yatırım stratejimizde önceliğimizi oluşturmaktadır. Yatırım yaptığımız şirketlere kısa dönemli kazanç perspektifinden bakmak yerine, uzun dönemli ve sürdürülebilir büyüme planları dahilinde istihdam ve kazanç (güçlü bir bilanço) yaratmak amacı ile yaklaşmaktayız. Ortaklık sürecine girmekte olduğumuz CMS Makine, faaliyet gösterdiği sektörde üretimini yaptığı düz cam işleme makineleri ile Holding’in kurumsal stratejisine tam uyum sağlamaktadır.” dedi.

        CMS Makine’nin kurucusu Cemal Sünbül, bu iş ortaklığı ile ilgili olarak “CMS Makine Infinity Invest’le beraber araştırma geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine yapacağımız yatırımlar ile CMS Makine ’nin üretim tesislerini yurt içinde ve global pazarlarda genişleterek etkinliğini arttıracağız. CMS için öngörülen stratejik hedef, Şirket’i dünyanın en büyük düz cam işleme makinesi üreticisi konumuna getirmektir. Infinity Invest Holding’in uluslararası pazarlardaki bilgi birikimi ile bu hedefimizi gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyorum” diye konuştu..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ