Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bendevi Palandöken: Köye Geri Dönüş Projesi güncellenmeli - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çeşitli nedenlerle memleketlerinden göç eden esnafa, geri dönerek dükkanlarını açabilmeleri için destek verilmesi gerektiğini belirtti.

        Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, göç nedeniyle boşalan köylerin yeniden dolması için Köye Geri Dönüş Projesinin güncellenmesinin önemine işaret etti.

        Söz konusu projenin çiftçilerin yeniden köylerine yerleşmelerini sağlayacağını belirten Palandöken, esnafa da memleketlerine geri dönüp dükkanlarını açmaları için destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

        Büyükşehirleri de rahatlatacak bu projenin her kesim tarafından mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Bunun için de projelerde kredi verilecek çiftçilere uygulanan 30 yaş sınırı kaldırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

        Palandöken, memleketlerine geri dönen vatandaşların vergi, elektrik, su borçları ve Bağ-Kur primlerinde kolaylık sağlanmasının yanı sıra bu konuda uzun vadeli çalışma yapılması önerisinde bulundu.

        Türkiye'de yıllık kırmızı et tüketiminin 1 milyon 150 bin ton civarında olduğunu, bu miktarın yaz aylarında yüzde 10-12 arttığını belirten Palandöken, köye dönüş projesinde ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 370 bine ulaştığını, bunların 135 bininin evrakını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine müracaat ettiklerini bildirdi.

        Palandöken, köye dönüşlerin desteklenmesinin ekonomiye de katkı sağlayacağını, tarım ve hayvancılıkta verimli ve bereketli günlere yeniden dönüleceğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ