Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ankara Cidde seferleri başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Suudi Arabistan havayolu şirketi SAUDIA'nın Ankara-Cidde seferleri başladı. Cidde’den Ankara'ya gelen uçak, Esenboğa Havalimanı’nda törenle karşılandı. SAUDIA'nın 100 yolcu taşıyan uçağı, piste inmesinin ardından itfaiye ekipleri tarafından oluşturan su takının altından geçti.

        Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, törende yaptığı konuşmada, başkent Ankara'yı dünyaya bağlayan Esenboğa Havalimanı'ndan dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan'a direkt seferlere başlamasından mutluluk duyduğunu söyledi.

        Balcıoğlu, Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına direkt uçuşlar kapsamında Cidde ve Medine'ye günlük direkt seferlere başlamasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Türk insanının gönlü, inançları gereği kutsal topraklarda olması nedeniyle Suudi Arabistan Havayolları, insanımızın çok önemli vazifesini yerine getirmesine aracı oluyor. Bu nedenle bu hizmeti, gönülleri bağlayan bu uçuşları sağlıyor." diye konuştu.

        TAV Esenboğa Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Nuray Demirer de Medine Havalimanı'nın da işletmesini yürüttüklerini anımsatarak, "Bizim işlettiğimiz iki havalimanını, haftada üç gün birbirine bağlamış bulunuyoruz." dedi.

        Suudi Arabistan’ın Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Kaptan Sultan Mandeel Dowaihy, haftada dört sefer Cidde Uluslararası Kral Abdulaziz Havalimanı'na, üç sefer de Medine Prens Muhammed Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’na uçuş gerçekleştireceklerini kaydetti. Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerinin daha birleştirici ve heyecan verici olduğunu dile getiren Dowaihy, "İki ülke arasındaki ilişkiler etkin ve güçlü hale gelmiştir. Biz de SAUDIA olarak bu gelişmelere paralel şekilde Türkiye’de uçuş ve koltuk sayımızı artırdık. Türk hacılarının işlemlerini kolaylaştırmak, iki kardeş halk arasında iletişimi güçlendirmek ve her alanda işbirliğini ilerletmek için çaba sarf ediyoruz. Ankara seferimizle İstanbul’la birlikte 2. uçuş noktamızı gerçekleştirdik. Bu vesileyle bu operasyonun gerçekleşmesinde katkısı olan tüm Türk yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının artmasını dileriz." ifadelerini kullandı.

        SAUDIA, haftanın 4 günü Ankara'dan Cidde'ye, 3 günü de Medine'ye sefer düzenleyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ