Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Emeklilik piyangosu! - İş-Yaşam Haberleri

        Ahmet KIVANÇ / ANKARA

        Tasfiye edilmesine karar verilen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'na (TAPDK), tasfiye süreci tamamlanıncaya kadar görev yapmak üzere başkan ve üyelikler için atamalar yapıldı. Sadece birkaç ay görev yapması beklenen başkan ve üyeler, görevdeki maaşı emekli oluncaya kadar alacakları gibi, emekli olduktan sonra da yüksek aylığa hak kazanacaklar.

        DÜN ATAMA YAPILDI

        TAPDK'de görev yapan yedi üyenin görev süresinin 25 Eylül 2012 tarihinde dolması nedeniyle boşalan üyeliklere dün Bakanlar Kurulu kararıyla atama gerçekleştirildi. Kurul Başkanlığı'na Suat Evcimen, üyeliklere ise Seyit Ali Kurtuluş, Şanal Tosun, Murat Doğanay, İrfan Dilsiz, Ahmet Bahadır Zengin ve Mustafa Yılmazer atandı. Başkan Evcimen ile Şanal Tosun ve İrfan Dilsiz dışındaki üyeler ilk defa atandılar. Daha önce üyelik yapan Evcimen ise başkan olarak döndü. Kurul üyeleri geçici süreyle göreve gelmekle beraber kalıcı özlük haklarına kavuşacaklar. Kalıcı özlük haklarından Türkiye Ziraat Odaları Birliği kontenjanından gelen Ahmet Bahadır Sezgin dışındaki üyeler yararlanacak.

        Yasaya göre, TAPDK'nın kapatılmasından sonra, kurul başkan ve üyeleri talep ettikleri takdirde bağlı bulundukları bakan tarafından kazanılmış haklarına uygun bir kadroya atanacaklar. Böylece, 65 yaşında emekli oluncaya kadar, görevde iken aldıkları 7 bin 500 lira maaşı almaya devam edecekler. Emekli olduğu tarihte başkan 4 bin 200 lira, üyeler ise 3 bin 700 lira tutarında aylık almaya başlayacaklar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ