Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk patentine ilgi artıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Dünya markalarının inovatif ürünlere artan eğilimi patent başvurularında da karşılık buluyor. Bu ortamda Türkiye’ye ilgi büyüyor. Şu aşamada ülkeye Almanya’dan bin 470, ABD’den bin 37, İsviçre’den 546 başvuru geldi.

        Dünyada marka ve patente yönelim artıyor. Bu yönelimden Türkiye de payını alıyor. İnovatif ürünler üretip ihraç etmeye eğilen ülkeye gerek büyüme oranlarına gerek teşviklere bağlı olarak ABD, Almanya, Güney Kore gibi önemli ekonomilerden de müracaatlar yapılıyor.

        Türk Patent Enstitüsü (TPE) verilerine göre senenin ilk 10 ayında alınan patent başvurusu 9 bin 671'i buldu. Burada en büyük payı 3 bin 597 ile Türkiye elde etti. Onu bin 470 ile Almanya, bin 37 ile ABD, 546 ile İsviçre takip etti. Toplam 464 müracaatı olan İtalya'nın ardından da 403 ile Fransa, 389 ile Hollanda, 316 ile Japonya, 204 ile İngiltere, 111 ile Çin, 64 ile Finlandiya, 58 ile Güney Kore geldi.

        Türkiye ile siyasi bağları gerilen İsrail'den 54, Mısır'dan bir patent müracaatında bulunuldu. Öte yandan dünyanın diğer ucunda yer alan Küba, Arjantin, Tayland, Hong Kong, Cayman Adaları'ndan ikişer; Trinidad Tobako, San Marino, Endonezya, Panama ve İzlanda'dan birer müracaat alındı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ