Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yerli turist ucuz tatil yapacak - Makro Ekonomi Haberleri

        Ersoy, ETS Grup'a ait Belek'teki Voyage Otel'de düzenlediği basın toplantısında, daha önce Voyage otellerinde konaklayan 100 bin müşteriyle yaptıkları anketten elde edilen sonuçlar doğrultusunda, ekonomik kriz ortamına rağmen Voyage otellerinde toplam 8 milyon avro harcamayla yenileme yaptıklarını bildirdi.

        ETS'nin hedefinin ''sürekli yatırım'' olduğunu aktaran Ersoy, pazarda kıyasıya rekabetin sürdüğünü, bunun için ETS Grup'un stratejisini değiştirerek sürekli yatırım yapmaya odaklandığını belirtti.

        ''VATANDAŞ FIRSATI KAÇIRMADI''

        Mehmet Ersoy, yerli turistin bu sezonda krizin etkisiyle sunulan, erken rezervasyon ve fiyat indirimi gibi avantajları değerlendirdiğine işaret ederek, elde edilen ilk verilere göre rezervasyonların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

        Ersoy, şöyle devam etti:

        ''Yerli turist, fırsatı kaçırmadı. Daha üst hizmeti daha uygun fiyata satın aldı. Ve bizim ilk rakamlarımıza göre bu yıl yüzde 25 artış söz konusu. Erken rezervasyon artışımız ise geçen yıla göre bu yıl yüzde 22'yi geçti. Yerli turist artık daha üst kategorilerde tatil yapmayı istiyor. Dolayısıyla üst sınıf otellerin rezervasyonunda artış daha fazla oldu. Bu, beklemediğimiz bir gelişmeydi. Oteller bu yıl TL bazında fiyatlarında artış yapmadı. Bu rezervasyonlara olumlu yansıdı. Erken rezervasyon kampanyaları geçen yıla göre daha erken başladı. Bankalar da tatilciye, dolayısıyla sektöre destek verdi.''

        ''YETİŞMİŞ PERSONEL BAŞKA SEKTÖRE YÖNELİYOR''

        Antalya turizminin en büyük sorunlarından birisinin personelin 12 ay kullanılmaması olduğunu dile getiren Ersoy, ''Antalya'da turizm sezonu 7 ay sürüyor. Turizm personeli zorunlu olarak 5 ay boş kalıyor. Bu duruma en fazla 3-4 yıl dayanan personel sonunda 12 ay çalışabileceği farklı sektörlere yöneliyor. Böylelikle turizm sektörü yetişmiş elemanlarını kaybediyor'' diye konuştu.

        Sektörün istihdam yaratıcı çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ