Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Casus fotoğrafçıya yakalandı - Makro Ekonomi Haberleri

        Kısa bir süre önce tanıtımı yapılan Opel Insignia’nın çizgilerine yakın görüntüleri taşıyan Yeni Astra'nın General Motor'un Astra üzerinde yeni bir tasarımı yansıtıcağı gözleniyor. Yeni Astra modelini İngiltere'de Saturn, Avustralya’da Holden çatısı altında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

        Yeni Astra, General Motor'un konsept modeli Chevrolet Volt'un da kullandığı global delta platformu üzerine inşa edilmiş. Fotoğrafta görünen 5 kapılı prototip versiyon, dış tasarım olarak üzerinde İnsignia'dan esintiler taşıyor. Casus fotoğrafçılara yakalanan 5 kapılı prototip versiyonun yanında ilerleyen zamanlarda 3 kapılı spor model, kalabalık ailelerin tercih edeceği station wagon, sedan ve elektrikli açılır metal tavanlı cabriolet seçeneklerinin de ürün gamına eklenmesi bekleniyor.

        General Motor, Yeni Astra’da piyasada olan Astra’nın 1.6 ve 1.8 litrelik motorların yanına iki yeni motor seçeneğini dâhil edecek. Güce sahip olmak isteyen Yeni Astra sahipleri içinde 250 Hp gücündeki OPC / VXR modellerde kullanılacak olan 2.0 litrelik motor bulunacak. Opel mühendislerinin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü 1.4 litrelik turbocharged motor, 2010 yılında piyasaya sürülecek. 1.4 litrelik motor 120 Hp ile 140 Hp güç üreten iki değişik versiyonda piyasada alıcısını bulacak.

        Volkswagen Golf'ün VI jenerasyonu ile eş zamanlı podyumlarda yer alacak olan yeni Astra'nın dünya tanıtımı Frankfurt Motor Show'da yapılacak ve 2009 Eylül ayında satışa sunulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ