Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 'Her şirket batabilir Onur Air batmaz' - Makro Ekonomi Haberleri

        Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın, “Türkiye’de üç buçuk havayolu ayakta kalacak. Bu şirketlerden üçü THY, SunExpress ve Pegasus’tur. Buçuk ise Anadolujet”tir şeklindeki açıklamasına Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu’tan yanıt geldi. Filosundaki 25 uçakla Türkiye’nin en büyük havayolu şirketinin Onur Air olduğunu hatırlatan Bolukçu, ‘Her havayolu batabilir, ancak biz asla batmayız’ dedi.

        Onur Air’in geleneksel hale gelen iftar yemeğinde konuşan Bolukçu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ali Sabancı’nın üç buçuk havayolunun ayakta kalacağı şeklindeki değerlendirmeyi hangi kriterlere dayanarak yaptığını bilmediğini kaydeden Bolukçu, Türkiye’de en fazla yolcuyu kendilerinin taşıdığını, Onur Air’in filosundaki 25 uçaktan 12’sinin tamamen özmal olduğunu vurguladı. Uçak yatırımı yaparak daha da büyümeyi planladıklarını anlatan Bolukçu, 2009 yılında filoya 6 yeni uçağı daha katılacağın bildirdi. Türkiye’de hiçbir havayolunun batmasını temenni etmediklerini, bir şirketin batmasının bile havacılık ve turizm sektörünü olumsuz yansımaları olacağına dikkat çeken Bolukçu, ‘Krizden korkmuyorsunuz?’ şeklindeki bir soruya karşılık şunları söyledi: “Hiçbir şirket ve sektör krizden korkmuyoruz diyemez. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği’nin (IATA) 2008 yılına ilişkin 5.8 milyar dolar zarar öngörmesi bu yılın havayolları için çok zor geçeceğini gösteriyor. Dünyanın en büyük uçak kiralama şirketinin bile mali krize girdiği bir ortamda “Bize hiçbir şey olmaz” demek yanlış olur. Önemli olan kriz gelmeden tedbir almaktır.”

        Yolcu sayısının en aza indiği kış aylarında yüksek yakıt fiyatları nedeniyle havayollarının zorlanacağına dikkat çeken Bolukçu, OnurAir’in filosundaki 12 uçağı Suudi Arabistan’a kiraladığını, kendilerinin bu kış sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek, “Türkiye’nin en köklü havayoluyuz. Dimdik, sapa sağlam ayakta duruyoruz ve durmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

        UÇAK SAYILARI

        THY 113

        Sunexpres 17

        Pegasus 18

        Onur25

        Atlasjet 13

        fatihyilmaz@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ