Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Kia Picanto Türkiye'de (GALERİ) - Otomobil Haberleri

        AHMET ÇELİK

        HABERTURK EKONOMİ SERVİSİ

        ahmetcelik@haberturk.com

        Dünya tanıtımı geçtiğimiz aylarda Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen yeni Kia Picanto Türkiye’de satışa sunuldu. Aracın İstanbul'da gerçekleşen uluslararası lansmanına yerli-yabancı 150'den fazla gazeteci katıldı.

        Yeni Kia Picanto, 1.25 lt. benzinli motor, düz ve otomatik vites seçenekleriyle 28 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla Türk tüketicisiyle buluştu. Yeni Kia Picanto lansmanıyla Kia markası için bir ilk yaşandı. Kia Motors, yeni Kia Picanto’nun uluslararası test sürüşünü Türkiye’de gerçekleştirdi. 16–19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen test sürüşüne Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Ermenistan, Kazakistan, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Mısır, Tunus, Fas ve Cezayir’den 100’den fazla gazeteci katıldı.

        Yeni Kia Picanto, segmentindeki rakiplerine kıyasla yüksek kaliteli pek çok premium özelliğini birarada sunarak segmentinin standartlarını bir üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

        Yeni Kia Picanto, önceki modele kıyasla daha uzun gövdesi ve genişletilmiş dingil mesafesiyle yolcuları için daha konforlu bir seyahat imkânı sunarken bagaj hacmini de genişletti.

        Türkiye’de son yıllarda, örneğin 2005, 2006 ve 2007’de sınıfının en çok satan otomobili olan Kia Picanto, 1.25 lt. benzinli motor, düz ve otomatik vites seçenekleri ile 28 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

        TEKNİK ÖZELLİKLERİ

        Birinci nesil Picanto, 2004 yılında piyasaya sürüldü ve geçen yedi yıl içerisinde tüm dünyada 1 milyonu aşan bir satış rakamına ulaşmayı başardı. Kia Picanto, Türkiye’de de satışa sunulduğu ilk günden beri büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Kia Picanto, ülkemizde 2010 yılında A segmentindeki satışların yüzde 21’ini oluşturdu ve yılı sınıfının lideri olarak kapattı. 2005, 2006 ve 2007 yıllarında da sınıfının en çok satan otomobili olan Kia Picanto’nun, yenilenen yüzüyle sınıfındaki en iddialı araçlardan biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        DAHA GENİŞ VE DAHA ŞIK!

        Son üç yıl içerisinde Kia ürün gamı, büyük bir tasarım dönüşümü geçirdi. Klasik tasarım anlayışından "moda yaratan” bir tasarım anlayışına yöneldi.

        Bu süreç, Kia Soul ile başladı ve ayırt edici özellikleriyle ön plana çıkan Kia Venga ve sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken yeni Kia Sportage ile devam etti. Picanto, Kia’nın bu heyecan verici ve şık ürün gamının en yeni üyesi olarak öne çıkıyor. Kia, en küçük modeli olan Picanto’nun en son versiyonunda cesur bir adım attı. Aracın “sevimli” ve “samimi” olarak tanımlanan karakteri, ”olgun” ve ”yakışıklı” gibi sıfatlarla tanımlanabilecek bir karaktere dönüştürüldü. Çarpıcı görünümü, etkileyici oranları ve dinamik tasarım diliyle araç, artık yoldan geçenlerin bakışlarını üzerine çekiyor.

        Yeni formuyla Picanto, kendine güvenen ve olgun bir duruş sergileyerek segmentindeki diğer araçlardan ayrılıyor. Önden bakıldığında Picanto’nun ön yüzü, tıpkı ağabeyleri Venga ve Sportage gibi kendinden emin ve güçlü bir görünüme sahip olmanın yanı sıra, onlar gibi Kia imzası niteliğindeki “kaplan burnu” ızgara tasarımıyla da dikkat çekiyor. Oldukça alçak konumdaki ızgara açıklığıyla birleşen farlar ile araç, sportif ve eğimli bir görünüm sergiliyor.

        Belirgin hatlar ve dinamik gövde çizgileriyle desteklenen bu çarpıcı ön yüz tasarımı, yeni Picanto’nun güçlü ve olgun yapısının altını çizerken, aracın gerçek bir “premium duruş” kazanmasını sağlıyor. Etek kısımları boyunca uzanan güçlü karakter çizgisi, aracın profiline dinamik bir görüntü katıyor ve dış kapı tutamaklarıyla mükemmel bir bütünlük oluşturuyor. Bu özellik, rakiplerinden farklı olarak yeni Picanto'nun tasarımında detaylara verilen önemin bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor.

        TASARIM

        Yeni Kia Picanto, güncel moda anlayışını fonksiyonellikle mükemmel bir şekilde bir araya getiren güçlü, dengeli ve tutarlı bir tasarıma sahip.

        3.6 metre uzunluğundaki Picanto, daha şık olmanın yanı sıra oldukça pratik bir araç olma özelliğini de taşıyor. Yeni Kia Picanto’nun uzunluğu bir önceki nesil Picanto’ya kıyasla 60 mm, dingil mesafesi ise 15 mm artırıldı. Bu artışlar ve kabinde hayata geçirilen birtakım pratik çözümlerle aracın kabini genişletildi. Yolcuların rahatlıkla seyahat etmesi ve eşyaların kolayca taşınması için ön bacak mesafesi 29 mm genişletildi ve bagaj kapasitesi yüzde 27 oranında artırılarak 200 litreye çıkarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ