Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil pikap, pick-up, Toyota, Nissan, volkswagen, ford, ssangyong, Tata, Mitsubishi - Otomobil Haberleri

        Dayanıklı yapısı, yük taşıma kapasitesi, yüksek tork ve beygir gücü nedeniyle ''arazi aracı'' olarak kullanılan pikaplar (kamyonet), cip konforunu aratmayan donanımları ve yüksek güvenlik standartları ile son yıllarda kentli kullanıcıların da gözdesi haline gelince, daha çok Japon ve Amerikan markalarının güçlü olduğu pazara, Avrupa ve Uzak Doğulu markalar da ortak oldu.

        Dünya markaları, ''pick-up'' segmentinde kıyasıya rekabete sahne olan Türkiye pazarında, kimi güç, konfor ve performans ile kimi de fiyat ile rekabet şansı arıyor.

        Türkiye pazarı son yıllarda, Japon Toyota ''Hilux'', Nissan ''Navara'', Mitsubishi ''L 200'', Amerikan Ford ''Ranger'', Alman Volkwagen ''Amarok'', Güney Koreli SsangYong ''Korando'' ve Hintli Tata ''Xenon''un, kıyasıya rekabetine sahne oluyor.

        Yerden yüksekliği, güçlü süspansiyonu ve her türlü yol şartına uyum sağlayan özellikleriyle yıllarca arazi araçları olarak görmeye alışkın olduğumuz pick-up segmentindeki araçlar, son yıllarda kent merkezlerinde hemen her yerde boy göstermeye başladı.

        Tek ve çift kabin 4x2 ve 4x4 olmak üzere, çeşitli versiyonları bulunan pick-up'ların, araziden kent merkezine yönelen yolculuğunda, iç dizayn, sürücü ve yolcu konforu açısından cip konforunu aratmayan değişiklikler oldu. İç tasarımı cipleri aratmayan araçlarda, artık yol bilgisayarından, hız sabitleyicisine, otomatik yokuş çıkış ve iniş asistanından, yükseklik ayarlı halojen farlara kadar özellikler bulmak mümkün.

        Genelde erkek kullanıcılar tarafından tercih edilen bu araçlar, artık sunduğu konfor ve ''güvenlik kaygısı'' gibi nedenlerle bayan kullanıcıların da ilgisini çekti, hemen her kesimden kentli kullanıcıların gözdesi haline geldi.

        Hedef kitlesinde daha çok doğa sporları ve macera tutkunları ile hafta sonlarını kent dışında değerlendirenlerin bulunduğu pikapların otomobil ihtiyacını da karşılaması nedeniyle daha çok çift kabinli olanları tercih ediliyor.

        Pikapların, zorlu doğa koşullarına uygun 4x4 versiyonları, benzer pazara hitap eden ''cip''lerle kıyaslandığında, cazip fiyatları ile öne çıkıyor. Bu araçların, yük taşıma ve çekiş özellikleriyle de çok yönlü kullanım olanağı sağladığı belirtiliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ