Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Odea, Axess'li oldu - Para Haberleri

        Rahim AK / HABERTÜRK

        15 yıl aradan sonra bankacılık lisansı alarak Türkiye’ye güçlü giriş yapan Lübnanlı Odeabank’ın kredi kartında Axess ile anlaştığı oğrenildi. Edinilen bilgilere göre daha önce banka kart programlarıyla görüşmeler sürdüren Odeabank kart ortağı olarak Axess’i seçmeye karar verdi.

        Anlaşmanın henüz imzalanmadığı ama yakın zamanda imzaların atılacağı belirtiliyor. 54.3 milyon kredi kartının bulunduğu pazarda pay kapma ve liderlik yarışı hızla sürürken Odeabank’ın hangi kart markası ile anlaşacağı önem kazanmıştı. Kart platformu olarak faaliyet gösteren markalarda şu anda Bonus sektör lideri olarak görülüyor. Garanti Bankası dışında 9 bankanın daha kart ortağı olan Bonus 14 milyon 500 bin karta sahip.

        Yapı Kredi Bankası’nın dışında üç bankanın daha ortağı olan World markası 13 milyon, İş Bankası’nın markası olan ve bu banka dışında Ziraat Bankası müşterilerinin kullandığı Maximum 9 milyon 300 bin karta sahip. Odea’yı bünyesine katarak güçlenen Axess ise şimdilik 6 milyon 200 bin karta sahip. Axess’i Akbank ve Citibank müşterileri kullanıyor.

        HALK VE FİNANS DA ATAKTA

        HSBC Advantage’ın ise şu anda 2.2 milyon kredi kartı olduğunu sektör yetkilileri bildiriyor. Kısa süre önce Advantage ile yaptığı anlaşmayı bitiren ve Paraf adlı kart platformunu tanıtan Halkbank ve Finansbank’ın da kredi kartı pazarında büyümek için agresif olduğu belirtiliyor.

        Axess’in Odea ile beklentisinin yaklaşık 1.5 milyon kart olduğu ifade ediliyor.

        7 kart markası var

        Maksimum Kart: İş Bankası, Ziraat Bankası

        Bonuscard: Garanti, Denizbank, TEB, ING, Şekerbank, Tekstilbank, Burganbank, A Bank, Türkiye Finans  Advantage Kart: HSBC  World Card: Yapı Kredi, Vakıfbank, Anadolubank, Fibabank 

        Axess: Akbank, Citibank Card Finans: Finansbank Paraf: Halkbank

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ