Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun 4 yeni oyun, 1 inceleme, ipucu: Dünya rekoru - Teknoloji Haberleri

        İlker KARAŞ- Asım ÖNER- GAZETE HABERTÜRK

        Bu haftaki oyun sayfamızda tam 4 yeni ve birbirinden eğlenceli oyun duyuruyoruz! Dünyada en çok indirilen 10 mobil oyun arasında yer alan yerli yapım “1010!”un nasıl doğduğuna da göz atmalısınız. Dahası, FIFA 2016’ya dair izlenimlerimiz ve geçen haftalarda inceleme köşemize konu olan ‘Elite: Dangerous’ta yükselmek için ‘ticaret’ ipucumuz da bu sayfada. Son olarak aman dikkat! Assasin’s Creed yine 40 GB limitlerini zorluyor.

        FIFA 16: Futbolun tahtı ona ait

        Ülkece futbolu çok iyi biliriz. Her kaçan golü biz olsak kesin atarız. Müthiş depar atar, muz ortalar açarız. Brezilya da kimmiş, biz futbol ülkesiyiz! İşte bu yüzden her yıl FIFA serisinin yenisi çıktığında işi gücü bırakır, PC’nin PS4’ün başına geçer, golleri arka arkaya sıralarız. Sonbahar bizim için Fifa’nın yenisinin çıkışını simgeler, bu yıl da seriyi bozmadan karşımıza sunmayı başaran EA Sports takdirimizi kazanıyor. Futbol dedin mi FIFA’dır zaten. Geçmişte PES oynayan dostlarım bile (bu kervana ben de dahilim) artık FIFA diyoruz. Oyun motoru gelişip PC platformuna entegre olduğu günden beri kendimi alamıyorum online olarak oynamaktan. FUT oynayan biri olarak artık FUT Draft’a katılıyorum FIFA 16’da. Süper bir yenilik. Magic The Gathering ya da Hearthstone’a uzak olmayan oyuncuların Draft kelimesine hemen ısınacağını hissediyorum. Yine kartlar üzerinden takım kurarak mücadele ediyorsunuz. Genel oynanış bazında artık rakip yapay zekâ çok daha iyi. Ne pas yaptırıyor, ne oyun kurduruyor. Fakat FIFA’nın olayı online ortam zaten. Burada rakiplerle olan münasebetinize oyunun mekanikleri keyif katıyor. Artık itekleme, omuz atma, kayarak müdahale, formadan çekme ve çarpışma ile faul almalar ya da verdirtmeler çok daha gerçekçi. Bir tek elle oynama olayı eksik; o kadar gerçekçi diyebilirim size. Hava topu mücadelesi ve kaleci zekâsının da arttığını gözle görebiliyoruz. Eskisi kadar kolay olmayan çalım atmalar ve topu alıp gitmeler FIFA 16’da çok daha minimal seviyelere inmiş durumda. Futbol âşığı oyuncular ben daha bu satırları yazmadan FIFA’ya girmişlerdir bile. Tereddütü olan oyunseverleri ise şu satırlardan sonra gönül rahatlığıyla alabilecekleri, seneye kadar da alternatifi çıkmayacak bir oyun olarak FIFA 16’yı öneriyorum. Sensible’dan vazgeçmeyen retroseverlere göre bir oyun ise henüz çıkmadı.

        Bu haftaki oyun sayfamızda tam 4 yeni ve birbirinden eğlenceli oyun duyuruyoruz! Dünyada en çok indirilen 10 mobil oyun arasında yer alan yerli yapım “1010!”un nasıl doğduğuna da göz atmalısınız. Dahası, FIFA 2016’ya dair izlenimlerimiz ve geçen haftalarda inceleme köşemize konu olan ‘Elite: Dangerous’ta yükselmek için ‘ticaret’ ipucumuz da bu sayfada. Son olarak aman dikkat! Assasin’s Creed yine 40 GB limitlerini zorluyo.

        "FAR CRY PRİMAL İLK ÇAĞLARA GİDİYORUZ"

        Özellikle Far Cry 3 ve Far Cry 4 ile son yıllarda oyuncuların dikkatini fazlasıyla üzerine çeken seri geçen hafta duyurusunu yaptığı Primal ile ilk çağlarda geçen bir heyecana bizi ortak ediyor. Tanıtım videosunu ilk izlediğimde Far Cry 2 tadı aldığım yapım, seride ilk defa ateşli silahlardan uzak, vahşi yaşamın tam ortasında bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. 23 Şubat 2016’da piyasada olacak oyun 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinize alınabilecek bir hediye seçeneği olarak düşünülebilir.

        ‘Assassin’s Creed: Syndicate’ yine çok yer kaplıyor

        Ubisoft’un klasikleştirdiği ve alternatif bir tarih sunduğu ünlü serisi Assassin’s Creed’in yeni üyesi Syndicate’in boyutu yine ocak söndürüyor! Unity ile 40 GB limitlerini aşacağını geçen yıl bizlere gösteren yapım, bu yıl da oyunseverlerin karşısına kallavi bir dosya boyutu ile çıkıyor. Muhteşem grafiklerin ve incik boncuk detayların oyunculara maliyeti 40.27 GB!

        Yerli ‘1010!’ dünyada 40 milyon kişiye ulaştı

        Son dönemde çok popüler hale gelen 1010!’un yapımcısı, Türk oyun şirketi Gram Games, oyunun 1. yaşında tüm dünyada 40 milyon indirilme sayısını aşarak yeni bir rekor kırdığını açıkladı. Gram Games yeni fikirler ve projeler geliştirirken bunu tüm ekip birlikte hareket ederek yapıyor. Her çarşamda, Prototip Günü adı verilen proje üretme gününde ekip üyeleri yeni oyun fikirlerini ortaya koyuyor. Tüm fikirler değerlendiriliyor, ardından hızlıca tasarım ve yazılım aşamasına geçilip üretime başlanıyor. Gram Games’in popüler oyunu 1010! da böyle bir günde, “Mobil Oyunlar Direktörü” pozisyonundaki arkadaşları Cem Civelek’in fikri olarak doğuyor ve geliştiriliyor. Gram Games’in iOS, Android ve Windows Phone için ücretsiz olarak sunduğu ve ilk 20 gün içerisinde 1 milyon kez indirilen 1010!, tam 117 ülkede en çok indirilen 100 mobil oyundan biri olma başarısını gösterdi. Bu 117 ülke arasında 1010!’un en çok oynandığı ülkelerin başında ise ABD geliyor. Oyunun ülkemizde indirilme sayısı 1.5 milyonu geçmiş durumda. Türkiye’de her gün ortalama 150 bin kişi 1010! oynarken, tüm dünyada bu sayı günde yaklaşık 3.5 milyon civarında. Adını 10 x 10 kare ölçülerindeki oyun alanından alan 1010!’da amaç her turda sunulan şekilleri yerleştirip, satır ya da sütun tamamlayarak puan kazanmak. Şu ana kadar kaydedilen en yüksek skorun 572.874 olduğu oyunda ortalama skor 988. Gram Games, Türkiye’deki bağımsız yerli oyun geliştiricilerine de kucak açmış durumda. 2Tons İvmelendirme Programı adı verilen platforma yapım aşamasında ya da yayınlanmış oyunları olan tüm geliştiriciler başvurabiliyor, değerlendirme sonrasında destek alabiliyorlar.

        ‘Uncharted: The nathan Drake collection’ piyasada

        Nathan Drake’in hikâyesi Panama kıyılarında bir balıkçı teknesinde başladı. Sonrasında ise adeta macera kavramını yeniden icat etti. Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves ve Uncharted 3: Drake’s Deception; tüm zamanların en çok beğenilen oyunlarından üçü, ilk kez bir arada ve PS4 için yeniden geliştirildi. İşte karşınızda Uncharted: The Nathan Drake Collection. 18 Mart 2016’da çıkacak 4. oyun öncesi PS4 platformunda sevenleriyle buluşan seri, her arşivcinin kaçırmaması gereken bir yapım olarak karşımızda.

        Bu hafta star Wars’a doyacağız!

        Uzun zaman sonra karşımıza FPS türünde çıkan Star Wars’un merakla beklenen oyunu Battlefront’un açık betası başladı. Siz bu satırları okurken dünyada birçok Star Wars meraklısı oyunun betasında muazzam galaksinin harika şekilde modellenmiş savaş alanlarında gücün karanlık ve aydınlık tarafında görevleri yerine getirmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yaklaşık 11 GB boyutundaki beta içeriğine Origin üzerinden kısıtlı bir süre ücretsiz olarak erişip bu harika oyunu deneme şansına sahip olabileceksiniz. Betayı oynamak için gereken sistem bileşenleri ise şöyle;

        ■ İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 ve sonrası

        ■ İşlemci (Intel): Intel i3 6300T ve dengi Bellek: 8GB RAM

        ■ Depolama: En az 40 GB boş alan

        ■ Ekran Kartı (NVIDIA): nvidia GeForce GTX 660 2GB

        ■ Ekran Kartı (ATI): ATI Radeon HD 7850 2GB

        ■ DirectX: 11.0 uyumlu ekran kartı ve dengi

        ■ Online Bağlantı Gereksinimi: 512 KBPS veya daha hızlı internet bağlantısı.

        ‘minecraft: storymode’ ön siparişte!

        Dünyayı kasıp kavuran, milyonların oynadığı oyun Minecraft, yepyeni bir hikâyeyle karşımıza çıkıyor. İlk oyunu “sandbox”, yani oyuncuların istediklerini yapıp bozabildiği bir kum havuzuydu. Bu sefer, Minecraft dünyasında geçen bir hikâyenin yer alacağı oyun merakla bekleniyor. Daha önce “Game of Thrones”, “The Walking Dead” gibi sevilen dizileri oyunlaştıran yapım şirketi Telltale Games, şimdi de Minecraft’ı güzel bir masala çeviriyor. Peki şimdiye kadar oyuna dair neler biliyoruz? İster kadın, ister erkek olsun ana karakterimizin adı “Jesse” olacak. Aldığımız kararlar ve onları uygulayış şeklimiz hikâyeyi etkiliyor. Bu da oynayan kişiye göre değişen bir hikâye demek! Aynı zamanda aksiyon öğeleri de barındıracak olan oyun toplamda beş bölümden oluşacak. İlk bölümü 13 Ekim’de oyun satış platformu Steam’e çıkacak olan Minecraft: StoryMode A Telltale Games Series’e dair daha fazla bilgi edinmek isteyenler, yeni çıkan trailerına https://m.youtube.com/ watch?v=HAnRtMEDrvU adresinden ulaşabilirler!

        HAFTANIN İPUCU: ‘elite: Dangerous’ta iyi bir tüccar olmak!

        Geçen haftalarda inceleme köşemize konuk olan heyecan dolu uzay simülasyonu “Elite: Dangerous” bu hafta da “İpucu” köşesinde! Bu oyunda yüksek standartlara kavuşmak için yapabileceğiniz en kolay şey ticaret. Tabii ki ticarette vahşi kapitalizmin kurallarına uygun hareket etmek gerekiyor. Gitmek istediğiniz yerde depolanmış olan kaynakları yüksek talep edilen bir bölgede fahiş fiyatlara satabilirsiniz! Unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta da asla boş kargo ile yolculuk yapmamak. Bir yere dolmuş fiyatına da olsa yük alarak gitmelisiniz. Rotanızı iyi seçmeli, gittiğiniz her gezegende kargonuzu doldurmalısınız! Gerektiğinde kargonuzu genişletmeyi ve daha fazla ürün almayı da unutmayın...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ