Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Lütfi Elvan'dan ODTÜ rektörü açıklaması - Teknoloji Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye'deki internet sitelerine yönelik siber saldırıların ardından değerlendirmelerde bulundu.

        Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, son dönemde Türkiye'yi hedef alan siber saldırılara ilişkin, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız vasıtasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesindeki (ODTÜ) sorumluluğun bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum" dedi.

        "BTK'YA DEVRETMELİ"

        Son dönemde Türkiye'ye, "tr" uzantılı DNS sunucularına yönelik siber saldırılarda artış olduğu belirtilerek, ODTÜ'nün bu sunucuları BTK'ya devretmemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Elvan, internetin Türkiye'de yeni yeni yaygınlaştığı dönemde BTK gibi bir yapının bulunmaması nedeniyle bu alandaki sorumluluğun ODTÜ tarafından alındığını söyledi. BTK'nın kuruluş sürecine değinen Elvan, şunları kaydetti:

        "Kurum bilgi ve iletişim alanında siber saldırılar dahil düzenleyici bir kurum. Türkiye'de bu alanda uğraşan hangi kesimi sayarsanız sayın tamamını kapsayan bir düzenleme yetkisine sahip. Bu çerçevede de BTK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız vasıtasıyla ODTÜ'deki bu sorumluluğun bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum. ODTÜ, bu elinde bulundurduğu, geçmişten gelen bu sorumluğu BTK'ya devretmelidir, yapılması gereken budur. ODTÜ ulusal güvenliğimizi sağlayacak bir yapıya sahip değildir, orası üniversitedir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ