Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Telekomünikasyon sektöründe bir ilk - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri kapsamında telekomünikasyon sektöründe tarihi bir adım atıldı. Başta fiber olmak üzere güçlü bir telekomünikasyon altyapısı için Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat ve Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) üyesi operatörler iş birliği yapmak için görüşmelere başladıklarını açıkladılar.

        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, TELKODER Yönetim Kurlu Başkanı Yusuf Ata Arıak ve Türksat Genel Müdürü Cenk Şen'in katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında ortak altyapı şirketinin kurulmasının zor günlerden geçen Türkiye'de geleceğe olan güvenin ve yatırım kararlılığının gösterileceği vurgulandı. Yapılan ortak açıklamada, "Ülkemizde var olan telekomünikasyon altyapılarının en etkin şekilde kullanılması ve geliştirilmesi, sektördeki tüm sektör altyapısının en uygun şartlarda ve adil olarak sağlanması amacıyla mükerrer yatırımlarla kaynakların boşa harcanmaması için Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat şirketlerinin telekomünikasyon sektöründeki diğer şirketlerin en geniş kapsamda katılımının sağlanacağı bir 'Ortak Altyapı Şirketi' kurulması konusunda çalışmalara başlanacaktır" denildi.

        Açıklamada söz konusu çalışmaların başta Rekabet Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu olmak üzere ilgili mevzuatta öngörülen tüm düzenlemelere izinlere ve yetkilendirme şartlarına uygun bir şekilde yürütüleceği bildirildi.

        Toplantıda konuşan TELKODER YKB Yusuf Ata Arıak, "Ülkemizde altyapı konusunda eksiklik var. Bunun da rekabetsiz bir çalışma ortamı doğurmasıyla ülke olarak gelişimimiz engellenmekte. 4.5G ile birlikte altyapı sorununun çözülmesi daha da zorunlu hale geldi. Ortak altyapı şirketi adımıyla bu sorunu çözmeyi amaçlıyoruz. Turkcell ve Vodafone buradalar biz Türk Telekom'u da davet ettik fakat onlar bulunan noktada yanımızda olmamayı tercih ettiler" dedi.

        Toplantıda açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da dünyada paylaşıldıkça çoğalan tek kaynağın bilgi olduğunu belirterek "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için bilgiye önem vermeliyiz. Bu atılımın bilgiye erişimi ve saklamayı kolaylaştıracağına inanıyoruz. Güzel bir başlangıçtayız bunun her türlü yatırımcıya açık olması gerektiğini düşünüyorum. Bu atılım Türkiye'yi öne taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

        Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ise Türkiye'nin dört bucağında tek ses olmanın önemli olduğuna vurgu yaparak "Bu çalışmanın mimarlarından biri olmak bizi çok mutlu etti. Ülkemizde bir an önce bakır değil fiber altyapının kurulması gerekiyor. Vodafone olarak Türkiye'ye inanıyoruz ve yatırımlarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ