Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Blizzcon 2016 Raporu #1 - Teknoloji Haberleri

        OVERWATCH'A YENİ KARAKTER: SOMBRA

        Overwatch’ta uzun süredir beklenen karakter ‘Sombra’ zamanı. Oyunun içinde, videoların arka planlarında ve internet üzerinde sürekli adı geçen karakter, oyuncularda sabırsızlıkla beraber nefrete dönüşmüştü. Belki de Blizzard’ın istediği buydu! Çünkü kim olduğu tam olarak bilinmemesine ve hiçbir görsel ipucu barındırmamasına rağmen bu kadar çok konuşulan başka bir karakter henüz Overwatch’a gelmedi! Neticede büyük bekleyiş bitti ve Sombra’nın kim olduğunu, sahip olduğu güçleri sonunda öğrendik. Görünmezlik, ışınlanma cihazını attığı noktaya bir anda ulaşma ve düşmanları hack’leme gibi özellikler aslında karakterin nasıl bu kadar saklanabildiğini açıklıyor.

        Hearthstone’da yeni macera heyecanı: Mean Streets of Gadgetzan Blizzcon, Hearthstone açısından pek de sürprizli geçmedi. Artık her sene Blizzcon’da yeni bir ek paketin açıklandığını biliyoruz. Bu sene gelecek paket: Mean Streets of Gadgetzan! Gnome ve goblinlerin beraber yaşadığı bu makinelerle dolu şehrin, biraz daha gece hayatına ve sokak çetelerine göz atıyor olacağız. Toplamda 132 kart’ın geleceği yeni paketin detaylarını önümüzdeki haftalarda inceleyeceğiz.

        WATCH DOGS 2 NOTLARI

        Ubisoft ve Aral’ın özel davetinde Watch Dogs 2’yi çıkışından önce 2. kez deneyimledik. Ve yine, yaklaşık 2 saatlik sürede çok keyifli anlar yaşadık. Öncelikle oyunu PS4 üzerinde deneyimlediğimizi belirtmekte fayda var. Sıkı bir PC kullanıcısı olarak PS4 sürümünün grafiklerine çok eleştiri yapmayacağım. PS4’ün hacmi belli ve açık dünya oyunlarda grafik kalitesini belli bir yere kadar geliştirebiliyorlar. Bu konuda Ps4 Pro’nun nimetleri, 60 FPS ve 4K ile ortaya çıkıyor. Sahip olduğunuz oyunlara da Pro güncellemesi geleceğini ve 60 fps ile HDR ve 4K opsiyonları elde edileceği söyleniyor. Bu gelişmeler doğrultusunda Watch Dogs 2’yi de deneyimleyerek sizlerle paylaşacağız. Ubisoft, görsellik konusunda gerçekten iyi çalışmış. Ps4’te grafikler hiç gözüme batmadı.

        Oyunun açık dünya havası, şehir ve insan etkileşimleri gerçekten iyi resmedilmiş. Yaşayan bir şehir görüyoruz ve şehirde dolaşmaya başladığımızda bizim dışımızda gerçekleşen olayları fark ediyoruz. Etraftaki barlarda ve diğer yerlerde ufak tefek vakalar yaşanırken isterseniz olanlara müdahale edebiliyorsunuz. Silah araç gereç konusunda bir hacker olarak artık daha donanımlısınız. Hikâyelere gelince, detay vermeyeceğim çünkü sürprizler var. Ubisoft, oyun ve karakter yaratmakta çok başarılı. Assassin’s Creed serisinin ikonik karakterlerin ve Watch Dogs’un Aiden Pearce’ı gibi Marcus Holloway de güçlü bir karakter. Oyun, San Francisco’da geçiyor. Malum, konu hack.... Haliyle Silikon Vadisi’nin bulunduğu şehrin seçilmesi hiç şaşırtıcı değil.

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ