Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bu ağın hepsi sizin mi? - Teknoloji Haberleri

        Bünyesinde 9 şirket bulunduran Türk Telekom Grubu, Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen bilişim fuarı CeBIT 2011’de sergilediği Avea, Innova, Argela, Sebit’in geliştirdiği ürün ve servislerle Almanya Başbakanı Angela Merkel’i şaşırttı. Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, fuarın açılışında Merkel’in TT standlarını ziyaret ederken Türk Telekom’un tüm Avrupa’ya yayılan fiber optik altyapısını görünce şaşırdığını anlatarak, Merkel’in “Bu altyapının hepsi gerçekten sizin mi? Sibirya’yı göstererek ‘burada neden yoksunuz’ diye sorduğunu söyledi.

        Kanafani, “Gelişmekte olan ülkeler olarak sanayi devrimini kaçırdık ama bilişim devrimini kaçırmayacağız. Türk Telekom Grubu olarak sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’da yaşayan tüm Türklere hizmetlerimizi ulaştırmak istiyoruz” diye konuştu. 16 ülkede 30 bin kilometreye yakın fiber optik ağına sahip Pantel şirketini satın aldıklarını hatırlatan Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt ise “İletişim altyapımızı bu satın alma ile Avrupa’ya yaymış olduk. Türkiye sınırları dışında da iletişim altyapısına sahibiz” dedi.

        LİBYA İLE TÜRKİYE’Yİ WIROFON BAĞLADI

        5 yılda teknolojiye ve altyapıya yaptıkları yatırımın 9 milyar TL’yi bulduğunu belirten Bozkurt, “Dünya şirketlerinin ekonomik daralma nedeniyle frene bastığı dönemlerde bile yatırımlarımız hız kesmedi. Bu yıl da ağırlıklı altyapıya olmak üzere grup olarak geçen yıl seviyesinde yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi. ADSL internette 6.5 milyonluk abone sayısına eriştiklerini belirten Türk telekom Pazarlama Direktörü Erem Demircan da, “2 senede ortalama aylık kullanım 6 GB’den 15 GB’ye çıktı. Abonelerimizin yarısı da limitsiz tarifeleri kullanır hale geldi” dedi. TT’nin Wirofon teknolojisine de değinen Demircan, “Libya’da yaşanan son olaylarda GSM iletişim altyapısı çökünce, Wirofon ile Türkiye’deki yakınlarıyla iletişim kuran Türk vatandaşları oldu. Hatta son 2 haftada bu teknoloji aracılığıyla 600 dakika iletişim kuran abonemiz bile oldu” diye konuştu.

        İnnova cepten para

        Argela avatar, Sebit İspanyolca ile fuarda Fuarda Türk Telekom standında yer alan grup şirketlerinden Argela internet TV ve Avatar teknolojilerini tanıttı. Avatar teknolojisiyle, kullanıcıların seçtiği avatar ile telefon aramalarında bu görüntü beliriyor ve kullanıcının duygularını farklı hareketleriyle aranılan kişiye yansıtıyor. İnnova, cep telefonu ile para transferini sağlayan çözümünün de yer aldığı PayFlex’i tanıttı. Eğitim yazılımı Vitamin’in Orta ve Güney Amerika’da da uygulanması çalışmalarını hızlandıran bir diğer Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri ise Vitamin’i İspanyolca’ya da çevirdi.

        NECDET ÇALIŞKAN- SEÇKİN ÜREY- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ