Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet megaupload, dosya paylaşım sitesi, telif hakları, Megaupload com kapatıldı, FBI - Teknoloji Haberleri

        Rapidshare ve Uploaded gibi sanal alemin en çok tercih kullanılan veri yükleme ve paylaşım platformlarından Megaupload'ın ABD'deki merkezi FBI tarafından basılırken, şirketin Alman kurucularından Kim Schmitz (sanal alemdeki adıyla "Kim Dotcom") ve iki ortağı gözaltına alındı. Schmitz'in şirketiyle ilgili 16 ayrı adrese yapılan baskınlara 70 federal yetkili katıldı.

        ABD'de toplam 20 arama emrinin çıkarıldığı operasyonlar, 8 ayrı ülkede de eş zamanlı olarak yürütüldü. Daha önce de yasa dışı hisse alım satımı yapmakla suçlanan ve ertelenmiş hapis cezası bulunan 37 yaşındaki Kim Schmitz'in, paylaşım platformu Megaupload ve yan kuruluşu Megavideo üzerinden telif haklarını zedeleyen korsan içeriklerle 175 milyon dolara varan kar elde ettiği, ayrıca müzik ve film endüstrisini en az 500 milyon dolar zarara uğrattığı ileri sürülüyor.

        Bu arada ikamet adresi olarak Yeni Zelanda ve Hongkong'da kaydı bulunan Schmitz'in Yeni Zelanda'daki evine düzenlenen baskında ise 6 milyon Yeni Zelanda Doları (3,7 milyon Euro) değerinde eşyaya ve nakit paraya el konuldu.

        Megaupload'un halen 150 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

        Bu arada Megaupload.com'un kapatılması ve baskınların ortaya çıkması üzerine bilişim korsanları da ABD'de adalet bakanlığı ve FBI'ın resmi internet sitelerine birbiri ardına saldırılar düzenlendi. Saldırıları internet aktivistlerinden Anonymous üstlendi.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ