Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Türkiye'de resmi ofisini açmak isteyen Apple, iş arkadaşları arıyor - Teknoloji Haberleri

        NECDET ÇALIŞKAN/HABERTÜRK

        Uzun süredir Türkiye'de resmi ofisini açmak isteyen Apple, İstanbul'da çalışacak eleman arayışına girdi. ABD'li şirketin iş ilanlarının yayınladığı jobs.apple.com adresinde İstanbul’da çalışacak 4 eleman ilanı yayınlandı. Sitede son bir ayda yayınlanan ilanlarda AppleCare Müşteri Temsilcisi, Prosumer Müşteri Temsilcisi, Sistem Mühendisi ve Finansal Analist pozisyonlarında İstanbul'da çalışacak elemanlar aranıyor.

        KLAVYESİYLE YİNE CAN SIKTI

        Apple'ın iOS 6 işletim sistemiyle gelen Türkçe F klavyenin harf dizilimindeki hatanın ardından, yazımda da çok kritik eksiklerinin olduğu ortaya çıktı. Dün paylaştığımız F Klavye ile ilgili sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Apple'ın iOS 6 yazılım güncellemesiyle iPad'lere gelen ancak iPhone kulanıcılarının hala kulanmadığı F klavye'de, I ve İ harflerini yanlış yerlerde olduğu görülürken, sanal klavyedeki "ı" (küçük I) harfine basıldığında yine "i" yazılıyor. Apple'ın Türkçe için hazırladığı F klavyede, hem "I" hem de "İ"nin küçük harflerle karşılığı İngilizce yazım dikkate alındığı için "i" oldu. Apple'ın Türkçe Q klavyesinde benzer sorun yaşanmazken, F klavye ile "ı" (küçük I) yazabilmenin tek yolu, yine eski sanal klavyede olduğu gibi "I" harfine basılı tutarak, üste çıkan harflerden "ı" yı seçmek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ