Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bu ev günlük 30 TL! - Turizm Haberleri

        Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, eşsiz cazibesiyle yerli ve yabancı turistlere unutmayacakları tatil keyfi yaşatıyor.

        Fethiye'ye 40 kilometre mesafedeki Kayadibi köyü sınırları içinde yer alan yaklaşık 16 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 90 metre derinliğindeki Saklıkent Kanyonu, kayaların içinden çıkan soğuk suyu ve eşsiz doğal güzelliğiyle her geçen yıl artan yerli ve yabancı turist sayısıyla turizme önemli ölçüde katkı sağlıyor.

        Saklıkent Kanyonu'nda iş yeri bulunan Mutlu Ulutaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlük ziyaretçi sayısının 4 bini bulduğunu belirterek, kanyondaki ağaç evlerde konaklama imkanı da olduğunu, doğa tutkunları için rafting ve günübirlik yürüyüş olanağı da bulunduğunu hatırlattı. Ulutaş, geçen yıla göre, Saklıkent Kanyonu'na gelen turist sayısında önemli ölçüde artış yaşandığını da ifade etti.

        Turistlerin, günlük 30 TL ödeyerek ağaçların üstüne monte edilmiş ahşap evde konakladığı Saklıkent Kanyonunu ilk kez gördüğünü anlatan Gülhan Pekşen, ''Tatil yapacaklar Saklıkent'i mutlaka akıllarının bir köşesinde bulundursun'' dedi.

        İstanbul'dan geldiğini söyleyen Duygu Yaman ise, ''Buz gibi soğuk sularda, Akdeniz ve Ege'nin sıcaklığını unutuyoruz'' diye konuştu.

        Saklıkent'e İngiltere'den gelen Colin Le Masirier de şunları söyledi:

        ''Burada tatil yapmaktan çok mutluyum. Türkiye'yi çok sevdim. Buz gibi suda yürümek, doğa ile baş başa kalmak, bana unutmayacağım bir tatil yaşatıyor.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ