Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Onlar Brad Pitt'in gelebilme ihtimalini sevdi! - Turizm Haberleri

        1. Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivali'ne davet edilen dünyaca ünlü oyuncu Brad Pitt'in gelme ihtimalin doğması heyecana sebep oldu. Vali Abdülkadir Atalık ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4-9 Haziran 2011 tarihleri arasında yapılacak festivale davet edilen Pitt'in gelmesinin, turizme büyük katkı sağlayacağını söyledi.

        "Troy" filmiyle dikkatleri üzerine çeken Brad Pitt'i davet eden festivali yetkilileri ise karşılığında Angelina Jolie ile kurduğu vakfa 1 milyon dolar bağışlanmasını istemesi üzerine çalışmalara başladı. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak projeyle ilgili destekleyici firmalara çağrıda bulunması, Çanakkale'de de heyecana sebep oldu.

        GELECEK Mİ, GELMEYECEK Mİ? TIKLAYIN

        Vali Atalık, ekonomik açıdan katkı sağlamalarının mümkün olmadığı proje kapsamında Pitt'in gelmesinin, ilin tanıtımında önemli rol oynayacağını belirterek olumlu baktığını söyledi. Başkan Gökhan ise, "Troy filminde kullanılan tahta at da Çanakkale'de sergileniyor. Brad Pitt'in gelmesi, ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlar. İlgili bakanlıkların bu konuda gerekli çalışmayı yürüttüklerini duyuyorum. Kendisini Çanakkale'de görürsek, büyük şeref ve onur duyarız. Umarız festival ekibi getirmeyi başarır, bizleri de mutlu eder." dedi. Brad Pitt'in gelip gelemeyeceği yönündeki soruyu da cevaplandıran Gökhan, "Böyle bir rakam da ortaya çıktığına göre gelebileceğini düşünüyorum. Bu rakam ne kadar gerçekçidir bilmiyorum ama niye gelmesin? Çanakkale, çok önemli bir yer. Filmi çektiği bir alan değil ama filmin konusu olan Truva Savaşı'nın geçtiği yer. Onun açısından da enteresan olabilir. Bu ziyaret, Çanakkale dışında Brad Pitt'in tanıtımına da katkıda bulunur. Oynadığı filmin bulunduğu yere gittiğine dair haberlerin yapılması onun için de önemli olur." şeklinde konuştu.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ