Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Nerede kalınır, ne yenir, neresi gezilir? Eylül'de Ege'de tatil yapmak isteyenlere altın tavsiyeler...Bodrum, Cunda, Alaçatı, Çeşme, Bodrum'da nerede kalınır, Alaçatı'da nerede kalınır, Çeşme'de nerede kalınır, Cunda'da nerede kalınır, Bodrum'da ne yenir, - Turizm Haberleri

        LEVENT ÖZÇELİK / HT CUMARTESİ

        Hayat tarzıyla, mezeleriyle, rüzgarıyla, kokusuyla, güneşiyle, sıcakkanlı insanıyla tatili Ege’de geçirmek bir başka. Daha da güzeli eylülde Ege’de olmak. Cunda’da güne Taş Kahve’de başlamak, Çeşme’de festival keyfi yaşamak, Bodrum’da sakinliğin, sessizliğin tadını çıkarmak...

        CUNDA

        Cunda, Ege’nin en popüler köşelerinden... Eylül ayı, ada için en güzel zaman. Cunda’nın yaz kalabalığından eser yoktur; hafif bir rüzgâr çıkmış, zeytin kokusu daha belirgin hissedilmeye başlamıştır. Eylülde adanın huzurlu yönüyle daha çok karşılaşacaksınız. Patriça Koyu, adada huzuru doyasıya yaşayabileceğiniz noktalardan biri. Adanın ön yüzüne kıyasla hayli sakin olan Patriça’nın temiz, sığ bir denizi var. Koyun sevilen plajı Bıyıklı’da deniz keyfini doya doya yaşayabilirsiniz.

        CUNDA NOTLARI

        Bay Nihat Restoran:Yılın 12 ayı açık olan Bay Nihat Restoran, çok meşhur. Balık pastırması, balık sucuğu, soslu kılıç balığı, uskumru çiroz gibi çeşitlerin de bulunduğu mönüsünde, çoğu deniz ürünleriyle hazırlanmış yaklaşık 100 çeşit meze ve yemek var.

        Günay Restoran:33 yıldır hizmet veren Günay, deniz ürünleri, balık ve ot mezeleriyle iddialı. Arapsaçı, turpotu, ısparaca, izvinya, hardal, popules, maraya, patriça koruğu, kaya koruğu, akkız, zohu, layada, yabancı dağ cibesi ilginç mezelerinden birkaçı.

        Güler Pastanesi:Ayvalık’ta 1946’dan bu yana hizmet veren pastanenin sakızlı dondurması, sakızlı ve zeytinyağlı kurabiyeleri nefis! Kurabiyelerde karbonat yerine kül suyu, şeker yerine üzüm suyu kullanılıyor.

        Lokmacı Saki ve Mustafa:Cunda Adası’nda lokma tatlısı denince ilk akla gelen yer, Saki ve Mustafa. Mekânın adı iki ortağından, Saki Bacan ve Mustafa Kesebir’den geliyor. Günlük yapılan lokma anında kapışılıyor.

        M’la Cunda:2013’ün yaz sezonunda Ayvalık’ın Cunda Adası’nda açılan “M’la Cunda”, yörenin tarihi dokusuna uygun mimarisiyla dikkat çekiyor. Daracık taş sokakların, rüzgârla savaşan yel değirmenlerinin, zümrüt yeşili denizin ve cumbalı evlerin komşusu M’la Cunda, ismini Latince’de yel değirmeni anlamına gelen “M’la”dan alıyor. 12 ay boyunca açık olan otel, Cunda’nın merkezine ve plajına birkaç dakikalık yürüme mesafesinde olmasına rağmen, kalabalıktan uzak bir sakinlik içinde. Yöresel ürünlerin kullanıldığı mutfağı ile de dikkat çekiyor.

        Müze:Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’nın restore ederek kültür ve sanat hayatına kattığı Taksiyarhis Kilisesi, adanın simge yapılarından biri. Müze olarak ülkenin kültür hayatına hizmet vermeye hazırlanan kilisenin yazıtı bulunmadığından kesin inşa tarihi ve banisi bilinmiyor ancak bununla birlikte, 17. yüzyıl sonu, 18. yüzyıl başlarına tarihlenen kilisenin yapım tarihi kaynaklarda daha da erkene, 16. yüzyıla kadar uzanıyor.

        ÇEŞME

        Çeşme'siz olmaz. Deniz keyfi için yolunuzun sık sık düşeceği Çeşme de bu yazın en popüler kasabalarından biriydi.

        ÇEŞME NOTLARI

        -29 kilometrelik Çelme kıyı şeridinde birbirinden güzel plajlar var. Denizin çarşaf gibi olduğu Aya Yorgi Koyu ve rüzgar sörfçülerinin mabedi Çark, en meşhurları. Aya Yorgi Koyu; Babylon Beach, Sole Mare, Marrakech gibi beach club'larıyla oldukça popüler.

        -Günübirlik tekne gezintisine çıkın ve koylarıyla ünlü Eşek Adası’na gidin. Tekneyle bir saat uzaklıktaki ada, kuzey rüzgârlarına kapalı oluşu sayesinde sualtı ve su sporlarına çok elverişli. Çeşme’de eğlence garanti sizin anlayacağınız!

        -Çeşme Marina’daki Kumrucu Şevki bu işin hakkını ciddi anlamda veriyor.

        -Öğlen yemeği için Çeşme’nin en eski mekânlarından İmren Lokantası’na gidebilirsiniz. Çarşıdaki lokantanın leziz tencere yemeklerini ve zeytinyağlılarını deneyin. Kahvaltıdaysa bir kuş sütü eksik diyebiliriz!

        -Çiftlikköy’de Sakız Adası manzaralı Can Baba Restaurant ya da Dalyanköy’de Körfez Langusta Restaurant, ıstakoz ve langusta yemek için ideal.

        - Dalyanköy’ün en eski balık lokantası Cevat’ın Yeri’ne rakı-balık keyfine gidin, ızgara ahtapot ve kızarmış kalamarı mutlaka tadın.

        - Çeşme Çarşısı’ndaki Rumeli Pastanesi’nin sakızlı muhallebisini; sakızlı, karadutlu, kavunlu, tahin pekmezli dondurmasını mutlaka deneyin.

        Festival keyfi:Deniz, güneş, müzik ve plaj keyfini bir arada yaşamak için Babylon Soundgarden Çeşme sizi bekliyor. Tarih 30 Ağustos. Festivalde müzik 15.00 itibarıyla Red Bull Music Academy Sahnesi’nde başlayacak.

        BODRUM

        Her ne kadar bu sezon umduğunu bulamadıysa da Bodrum her zaman Bodrum'dur. Dört mevsim müdavimlerinin olduğu Bodrum, gerçek kimliğine eylülde kavuşur. Güneşi, rüzgarı, insanı, restoranları ve deniziyle ben buradayım der.

        BODRUM NOTLARI

        - Bodrum'da Orfoz'a gitmeden olmaz. Füme yılan balığı, fenerden ve ofrozdan mürekkep balık çorbası, pembe domatesli salata, soğanlı sarımsaklı baby kalamar, fırında midye, mavi yengeç... Tüm bunları denemek için mutlaka ama mutlaka Orfoz'a gidin.

        - Mimoza, Bodrum’un en meşhur restoranların biri. Kocaman mimoza ağacının eteklerindeki bu restoranda günbatımının keyfine doyum olmaz. Mezeleri ve balığı da doyumsuz.

        - İstanbul’un efsane kulüplerinden Babylon, Çeşme’den sonra bu kez de Bodrum’da. Plaj ve bar konseptli Juju By Babylon, Bodrumlu müzikseverleri müziğin büyülü atmosferine götürüyor.

        - Yalıkavak’ta yer alan Sait Restoran, bir aile işletmesi. Rakı balık keyfinin muhteşem mezelerle taçlandığı Sait, yazları deniz - kumsal keyfi, kışınsa şömine başında kestane pişirme zevkini sunuyor sizlere.

        - Gümüşlük’ün en popüler mekânlarından biri oldu Limon. Güneşi batırmak için ideal bir yer. Sabah ağaçların gölgesinde zengin bir köy kahvaltısı, akşam üzeri büyülü günbatımıyla birlikte yudumlanan lezzetli içkiler ve gece yıldızların altına kurulan sofralar sizi de kısa zamanda bağımlısı yapacak.

        - Palmarina Bodrum içinde yer alan Billionaire Club, yurtdışından getirdiği muhteşem dans performansları, özgün şampanya sunumları, göz alıcı dekorasyonu ve eğlencesiyle yine vazgeçilmez.

        ALAÇATI

        Bundan 10 yıl öncesinde yerlisinin dışında yalnızca sörf tutkunlarının bildiği bir kasabaydı Alaçatı. Ne olduysa 10 yıl içinde oldu; bu ufak köy, Ege’nin en önemli tatil beldelerinden biri haline geldi. Yaz aylarında adım atmanın bile zor olduğu Alaçatı, Eylül ile birlikte gerçek kimliğine geri dönüyor. Sakin, sessiz, zamanın ağır aktığı bir kasaba oluveriyor. Eylülde rüzgar sörfü yapmak, adeta dev bir stüdyoyu andıran Alaçatı sokaklarında bol bol fotoğraf çekmek, birbirinden şık restoranlar ve kafelerde keyif yapmak için Alaçatı’ya gitmeli.

        ALAÇATI NOTLARI

        - Alaçatı’nın tarihi taş evlerinden birine kurulan Viento, 22 odalı butik bir otel. Restoranın bir özelliği var; o gün ne pişerse o yeniyor. Üstelik kullanılan tüm malzemeler doğal.

        - Denize yakın olmak isterseniz sörf yolunda bulunan Katre otelde kalabilirsiniz. Katre Otel’in kahvaltısı meşhur.

        - Alaçatı merkezde yer alan Boutique Hotel 7, Alaçatı’nın keyfini yaz kış doyasıya yaşayabileceğiniz bir yer. Mönüsü ve organik köy kahvaltısına bayılacaksınız

        - Kahve ve sohbet tutkunları Köşe Kahve’yi es geçmeyin. Dekorasyonuyla dikkat çeken El Beso, Alaçatı’nın popüler restoranlarından biri.

        - Bir meze tutkunuysanız sizi Aysel Restoran’a alalım. Lezzet garantili bu mekânda pek çok ünlü isme rastlayabilirsiniz.

        - Eğer yolunuz Alaçatı Port’a düşerse Tektekçi Mutfağı deneyebilirsiniz. Porsiyonları atıştırmalık ya da ana yemek olarak alabiliyorsunuz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ