Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde, Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) tarafından 'Paydaş Kurumlar Toplantısı' gerçekleştirildi.

        Açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel yaptı. Toplantıda URAYSİM Müdür Vekili Yunus Uğurlu, 'URAYSİM'in 6550 Sayılı Kanun Kapsamında Alınma Sonrası Yürütülen Faaliyetler'; Tübitak Rute Müdürü Tolgahan Kaya ise, 'URAYSİM Test Sistemleri Yatırımlarına Dair Rute Önerileri' konu başlıklarında sunumlar yaptılar. Ayrıca, URAYSİM Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'nin kuruluş amacı, faaliyetleri ve yol haritası hakkında kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirildi.

        Uluslararası standartlara uygun test altyapılarının geliştirilmesi hakkında konuşuldu

        Paydaşlar URAYSİM ile ilgili atılacak adımlar, yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Merkezin raylı sistemler alanında test, sertifikasyon, ArGe ve inovasyon kapasitesini artırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalar ele alındı. Sektöre yönelik teknolojik gelişmelerin desteklenmesi, üniversitesanayi iş birliklerinin güçlendirilmesi ve uluslararası standartlara uygun test altyapılarının geliştirilmesine ilişkin planlamalar üzerinde duruldu.

        Toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Teknik Genel Müdürü Mustafa Özdöner, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ve Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS), Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi (TÜRASAŞ) yönetimi ve ilgili paydaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler