Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim Galatasaray'da: "Ya Arda Turan'ı getirirse..." - Galatasaray Haberleri
        1

        Habertürk Spor Meclisi'nde Fatih Terim'in Galatasaray'da başlayan 4. dönemi masaya yatırıldı.

        2

        Tudor’un gönderilmesiyle başlayan kriz, başkan Dursun Özbek’in erken seçim kararı ile tam bir kaosa dönüşmüşken Fatih Terim’in yeniden takımın başına geçmesi ile olaylar bambaşka bir hal aldı. Habertürk kurmayları, Terim tercihinin son derece doğru olduğu yönünde ortak görüşe vardı.

        3

        SELÇUK TEPELİ: PEKİ YA TERİM ARDA'YI DA GETİRİRSE?

        Fatih Terim dördüncü kez Galatasaray’da teknik direktör. Camianın başkanlık için aday çaresizliğine, erken seçim kararı alınırken yapılan uyanıklıklara bakılırsa, başkanlığa aday olsa onu da alabilirdi.

        4

        Öyle bir hayali de vardı. Terim, Sarı-Kırmızılı takımın başındaki son iki denemesinde adeta işi yarım bırakıp gitmişti. Bu kez kendini aşmadan bu takımı bırakmamalı.

        5

        Hatta “Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır” deyip kırgınlıkları unutarak, neden yeni bir çıkışa ihtiyacı olan diğer Galatasaraylı Arda’yı da takıma katmasın?

        6

        Böylece Galatasaray için etkileyici bir buluşma, önemli bir motivasyon kaynağı oluşmaz mı? Bu enerji hem kulübe hem Terim’e hem de Arda’ya lazım.

        7

        Galatasaray’da başkanlık için seçim şartları adayları zorluyor, tamam. Ama adaylıkta kararlı olan, 5 ay sonrasına hazırlık yapan varsa, şimdi de şu ya da bu şekilde aday olabilir; hatta olmalı. Zira bu tabloda her şeye rağmen büyük ihtimalle de kazanır. Zira bu kulübün yönetimine geçmeyi planlayanların hayalleri çoktan hazır olmalı.

        8

        HALİL ÖZER: ARTIK ÖZBEK’İ KİMSE YIKAMAZ

        Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün geceki Fatih Terim hamlesiyle aleyhine giden her şeyi bir anda kendi lehine çevirmeyi başardı.

        9

        Artık bu saatten sonra Dursun Özbek kolay kolay yıkılmaz. Ancak tabii ki Fatih Terim’in gelmesi sıkıntıların bitmesi anlamı taşımaz. Sarı-Kırmızılı kulüpteki mevcut sorunlar devam ediyor. Ve muhtemelen mahkemelik olacaktır. Bu da Galatasaray’ı sarsar.

        10

        En doğru yol, Dursun Özbek’in Fatih Terim’le anlaşarak mayıs ayına kadar seçim yapmasıydı. Mayısta da Olağan Genel Kurul’a gitmesiydi. Nasıl olsa Terim’e “Hayır” diyecek hiçbir kuvvet yok.

        11

        Fatih Terim’in gelmesi oldukça doğru bir karar. Özbek’in başka hiçbir çaresi yoktu. Terim’in de ayrıca böyle bir göreve ihtiyacı vardı. Neler olacağını bekleyip birlikte göreceğiz.

        12

        MERİÇ MÜLDÜR: ÖZBEK KONGREYİ DE ŞİMDİDEN BİTİRDİ

        Dursun Özbek çok kurnazca hamleler yaptı doğrusu. Operasyonları bitirdi kimsenin ruhu duymadı. Belki de son kurşunu vardı onu da harika bir atışla ve Terim ile kullandı. Kongreyi de şimdiden bitirdi. Bu hamleden sonra zaten seçime girmeyi niyeti olan varsa bile yeltenmez.

        13

        Ama sonuçta Özbek’e ciddi bir muhalif kesim var. Onlara düşen görev de geçmişte Dursun Özbek’in yaptığı gibi taşın altına ellerini koymaları.

        14

        Erken seçim daha önceleri de gündeme geldi de başkan kendine güvenemiyordu. Koltuğu kaybedebilirdi. Demek ki şimdi kendine çok daha fazla güveniyor ki bu kararı aldı. Krizi fırsata çevirmek istemişse de uyanıklık yapmışsa da iyi yapmış.

        15

        Baskın seçim laflarını da kimse yemez. Mayısta zaten seçim vardı. İsimsiz bir kulübe değil, Galatasaray markasına başkan oluyorsunuz.

        16

        Öyleyse aylar öncesinden planınız projeniz, söyleyecek iki lafınız, iddianız, iyi bir ekibiniz zaten olmalı. Sadece dedikodu, laf üretenlerin Galatasaray aşkını şimdi görelim bakalım. Ya göreve soyunacaklar ya da susacaklar.

        17

        Fatih Terim ise hayırlı olsun. Hocanın seveni de var sevmeyeni de. İşler yoluna girerse sorun çıkmaz da başarı gelmezse hoca da yönetim de yine yıpratılır.

        18

        Terim’in Milli Takım’dan ayrılışı, federasyon ile iyi olmayan ilişkileri hep eksi yazar. Ama en kestirme kurtuluş yolu Terim’di... Terim’in de ihtiyaç duyulduğu anda G.Saray’a sırt çevirmeyeceği aşikârdı.

        19

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: BU WİN-WİN PROJEDİR

        Dursun Özbek baskın seçim ile mayıs sıkıntısından kurtulup rahat bir nefes almak istedi ama bir yandan da Fatih Terim’in de isteği uzun vadeli çalışmaktı. Terim 5 ay sonra seçime gidecek bir yönetimle çalışmak istemedi.

        20

        Özbek de Terim’e “Bak şimdi 3 yıllık sürede beraber olabiliriz” diyebilecek duruma geldi.

        21

        Taraftarın görev çağrısı ‘numarası’ da tam zamanında gelince hocanın da ‘ama’ deme şansı kalmadı. Bu ‘win-win’ projedir. Bu saatten sonra seçimde aday da çıkmayabilir, Özbek seçilir.

        22

        FAİK ÇETİNER: DAHA GÜÇLÜ BİR GALATASARAY YARATIR

        Beklenen ama gecikmiş bir karar. Taraftar istedi, başkan işi bitirdi. Galatasaray bugünden itibaren daha farklı olacak. Fatih Terim iddialı bir kişidir. Devre arasında yapacağı takviyelerle daha da güçlü bir takım yaratır.

        23

        Süper Lig, Fatih Terim’le daha da güzelleşecek. Düne kadar çok eleştirilen Sarı-Kırmızılılar, bugünden itibaren daha farklı bir takım olarak sahalara dönecektir. Tabii ki belli bir seyirci desteğiyle.

        24

        İBRAHİM YILDIZ: DURSUN ÖZBEK SÜRPRİZ YAPTI

        Olağanüstü Kongre kararıyla şaşırtan başkan Dursun Özbek, Fatih Terim konusunda da büyük sürprize imza attı. Terim yapılacak en önemli hamleydi. Bu girişimden sonra muhalefet bile Özbek’in yanında yer alır.

        25

        En doğru ve isabetli karar alındı. Bu girişim, taraftarı da mutlu etmiştir. Sonuçta Galatasaray için en ideal seçim oldu. “Fatih Terim ile çalışması mümkün değil” denilen Özbek bir kez daha birçok kişiyi yanılttı.

        26

        ATİLLA TÜRKER: ÖZBEK'TEN İYİ BİR HAMLE

        En doğru isim Fatih Terim’di... Türk futbol tarihinin en önemli teknik adamlarının başında geliyor. Zaten Terim’in dışında başka bir ismin gelmesi yanlış olurdu.

        27

        Terim tartışılmaz bir hoca.. Ama Özbek yönetimi ile ne derece anlaşabileceğini önümüzdeki süreçte daha iyi göreceğiz. Yine de geç de olsa doğruyu bulan Özbek yönetimi iyi bir hamle yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ