Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ali Koç: Transfer yapmamız, şampiyon olmamız istenmiyor! Falette, Ricardo Rodriguez ve Moses... - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TRT Spor'da gündeme dair açıklamalar yaptı. Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        YENİDEN YAPILANDIRMA KONUSU

        "Bu sene çökecek, 1 sene mi 2 sene mi olur bilemem. Uzun vadeli bakıldığında yeniden yapılandırma sistemi çökecek. Bunu Antalya'da da söyledim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği çalıştayda da söyledim. Devletimiz sağ olsun elini taşın altına koyuyor ancak bu model, en azından 3 Büyükler için ideal değil.'5 sene sonunda takla attırılacak' deniyor çözüm olamayacağı için. Biz de diyoruz ki '5 sene sonra taklaattırmak yerine başından kurgulayalım' 'Oyun oynanırken kural değişmez' diyenler, mecburen değişecek kural. Bugün olmasa o zaman değişecek"

        REKLAM

        "UEFA CEZALANDIRMAK İÇİN ORADA DEĞİL"

        "UEFA'nın FFP sistemi ülkemizde sonuç vermedi. UEFA, ceza vermek için orada değil, yardımcı olmak için orada. Maalesef bizim ülkemizde FFP tam tersine işledi. UEFA'nın cezalandırmak için konumlanmadığının en güzel örneği, 2015'teki darbe girişimi ve 2018'deki kur fırlamasında kulüplerimizin lehine hareket etti"

        "TÜRK FUTBOLU FİNANSAL AÇIDAN ÇÖKMÜŞTÜR"

        "Türk futbolu, finansal açıdan çökmüştür. TFF, yerel bir FFP için UEFA'ya bahsetti, 31 Mart'tan bahsetti. Yeniden yapılandırma o veya bu şekilde siyasi malzeme haline geldiği için, 31 Mart öncesine yetişmedi. Aynı şekilde 31 Mart'tan önce talimatname ve yeniden yapılandırma da yetişecekti"

        "Zamanında açıklansaydı 1 Haziran'da herkes harcama limitini bilecekti. 2 Eylül'de açıkladılar. Türk futbolu her anlamda çökmüş durumda; federasyon, yönetim, kulüp yönetimi, Avrupa'nın en yaşlı ligi, spor medyası her şey çökmüş durumda. Bütün değer zincirlerinin baştan aşağıya yenilenmesi gerekiyor."

        "UEFA İMKAN VERİRKEN TFF VERMİYOR"

        "Limitler açıklanmadığı dönemde de har vurup harman savurmadık. Görevi aldığımızda bütçemiz 94 milyondu, bugün 72 milyon. Biz de 40-45'e indirmemiz gerektiğini biliyoruz ancak iki senede buraya indirmek de başarıdır.Talimatname kesinlikle olmak zorunda, bizim derdimiz bu değil. Ama futbolun ruhunu anlamak lazım. Biz bütçemizi azaltacağız, buna rağmen takviye yapacağız ama UEFA bana bu imkanı verirken şu an bu imkan bize verilmiyor."

        "SOL BEK ALACAĞIM, ALAMIYORUM"

        "Sol bekte eksikliğimiz var. Hasan Ali Kaldırım sakatlandı.Üç dört futbolcu göndereceğim, oradan oluşacak bütçeyle 1.5, 2 milyona sol bek alacağım. Şampiyonluk ihtimalini artıracağım. Yapamıyorum. Eldekileri de çıkaramıyorum, yerine alamam diye.Yazın stoper aldık. Daha iyisini almalıydık"

        "YENİDEN YAPILANDIRMANIN ÇOK AĞIR YAPTIRIMLARI VAR"

        "Yeniden yapılandırma üç büyük kulübün ihtiyacını karşılamıyor. Bunu imzaladığın an temerrüte düşüyorsunuz. Temerrüt şartları o kadar ağır ki, bir spor kulübünün yönetim kurulunun kendi başına karar verebileceği bir karar değil bu çünkü kulübün sahibi biz değiliz. Bu sistemde anaparayı bırakın, faiz ödemeleri geldiğinde bile sıkışma yaşanacak. Sözleşmeye imzayı attığın an olmayacak duaya amin diyorsun. Şartları yerine getiremediğinde ise burada ifade edemeyeceğim çok ağır yaptırımlar var"

        "Futbol bir sektör, diğer sektörlerden hiçbir farkı yok. Her türlü sorumluluğun altındayız. Bu sektörün ayağa kalkması lazım. Genç bir yapıya sahibiz. Biz 1 - 1.5 seneyi götürdük. Maliyetleri kısıyoruz. Her şeyden biz sorumlu olacağız. Mümkün değil böyle bir şey ama ne diyoruz bize yardım et derken büyük kulüplerin borcu çok büyük. Kamuya da borçlar var. Bunların da yeniden yapılandırılması gerekiyor. Yani muhalefetinde onlara destek olması gerekiyor. Biz bunu yeterince anlatamadık bu da kulüplerin ayıbı."

        "İKİ ÜÇ SENE SONRA ANA PARA ÖDEYİNCE ONLARIN DA LİMİTİ EKSİ ÇIKACAK"

        "Bizim için büyük resim bitti, artık Fenerbahçe'nin çıkarları önemli. Biz yeniden yapılandırmaya imza atmadığımız için ana para ödememiz harcamaya dahil. Yeniden yapılandırmayı imzalayanlar, 2 sene ara para ödemediği için onların dahil değil. 2-3 yıl sonra ana para ödenmeye başlayınca onların da eksi harcama limiti çıkacak"

        "BALONU PATLATMAK DEĞİL, YAVAŞ YAVAŞ HAVASINI İNDİRMEK GEREKİYOR"

        "Kulüplerin denk bütçeye gelmesi lazım. 3 senelik planda önceliğimiz bu. Daha sonra kalan 7 senede kar eden bir kuruluş amacıyla yavaş yavaş borçları ödeyecek duruma gelmemiz lazım. Balonu patlatmak değil, yavaş yavaş havasını indirmek gerekiyor. Balonu patlatırsak, yayıncı kuruluş ihalesinde ne olacak? 450 yerine 150 milyon dolar mı alacağız? O zaman borçları nasıl ödeyeceğiz?"

        "DÖRT BÜYÜK KULÜP BAŞKANLARI OLARAK BİR ARAYA GELMEMİZ LAZIM"

        "Dört büyük kulüp başkanı toplanalım bir masanın etrafında, mali konuları da konuşalım. Kamuoyunu, içerisinde bulunduğumuz durumu ortaya koymak adına aydınlatalım. Yapın çağrıyı, ilk olarak kapıda Fenerbahçe olacaktır. Biz 'Kral çıplak' diyoruz. Onlar 'Değil' diyor. Sayın Mustafa Cengiz olur, diğer başkanlar da olur. Her ortamda canlı, cansız her kanala çıkmaya razıyız. Hatta bunu; Fenerbahçe Kulübü olarak gönülden arzu ediyoruz."

        "BEŞİKTAŞ'IN HAKLI BİR SERZENİŞİ VAR"

        "Herkes bu faiz oranını söylüyor. TFF ve kulüpler herkes bunun olmayacağını söylüyor ama bir kamu bankası inat ediyor. Beşiktaş'ın faizler konusunda haklı bir serzenişi var. Onların arkasında duruyoruz bu konuda. Faiz kısmı hiç konuşulmuyordu ve bunu tamamen bize yazıyorlardı. Bizim böyle bir talebimiz olmadı. TFF'den de rica ediyorum. Onlar da böyle bir talebimiz olup olmadığını söylesin. Bir algı yaratılması Federasyon'dan da çıkan haberlerden etkilenmesi dolayısı ile Fenerbahçe'nin bu işle hiç bir alakası yoktur, 40'tan 30'a inmesiyle de bir alakamız yok."

        "YÜZDE 40 GİBİ BİR TALEBİMİZ OLMADI"

        "Yüzde 40 gibi bir talebimiz olmadı. TFF Başkanımız lütfen çıkıp söylesin, böyle bir talebimiz oldu mu yoksa olmadı mı? Olmadı çünkü. Bizim toplantımız olmamıştı. Kamuoyu baskısı, algı operasyonu... Bir medya grubu bunu işliyor. Yakında eksi harcama limiti çıkacak. Harcama limitinin kendisi eksi çıkacak. Biz şimdi limitin üstündeyiz diye eksi çıktı. Bundan sonra harcama limiti eksi çıkacak. Federasyonda harcama limitinin nasıl hesaplandığını bilmeyen var. 2+2 burada 4 etmiyor.""

        "ŞAMPİYONLUĞUMUZUN ÖNÜNE GEÇİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

        "Bu sistem çökecek. Aksini iddia eden varsa çıkalım, konuşalım. Belki, biz göremiyoruz, bakıyoruz, alttan üstten ama göremiyoruz. Bu konuyu bilmeyenler de var Federasyonun içinde. Burada 2 artı 2, 4 etmiyor. Keşke etse... Biz öyle bir noktaya geldik ki Fenerbahçe'ye ne olursa olsun, şampiyon olmasın. 3 Temmuz'da şampiyonluğumuz alınmaya çalışıldı. Şimdi de muhtemel şampiyonluğumuzun önüne geçilmeye çalışılıyor."

        "SON KAPI KALDI, O DA TAHKİM... ORADA DA ZAMANLAMA SIKINTISI VAR"

        "Transfer yapabilmek için Tahkim Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyoruz. Son kapı kaldı, Tahkim... Yarın toplanmasını umuyorduk, perşembeye kaldı. Burada bir zamanlama konusu da var. 17'sinde baktılar ve bir karar çıkardılar. Yarın 21'i, iki gün de geçti 23... Oradan bir karar çıktı diyelim, Lisans Kurulu'na gideceğiz tarih oldu 25. E benim bir manevra alanım kalmadı"

        "BU CANLI ORGANİZMA"

        "Biz, harcama limiti 206 ile başladık 2 Eylül'de. "Oyun oynanırken kurallar değişir mi" diye konuşuluyor ya, bu canlı bir organizma. Sponsor geliyor, oyuncu gönderiyorsun..."

        "FENERBAHÇE'NİN TRANSFER YAPMASI İSTENMİYOR"

        "Bu transfer döneminde Fenerbahçe'nin transfer yapması istenmiyor. Birkaç oyuncu elden çıkaracağım, 1 ya da 2 oyuncu alacağım. Toplam maliyet, harcama düşecek. Buna da izin vermiyorlar.

        "VEDAT'IN YAPTIĞI HAREKET, İKİNCİ SARI KARTI GEREKTİRECEK BİR HAREKET DEĞİL"

        "Vedat'ın yaptığı hareket, ikinci sarı kartı gerektirecek bir hareket değil"

        "BEKLENTİMİZ 333 MİLYON TL İDİ"

        "Tahkime neden gidiyoruz. Biz yapılandırmayı yapamadık, bize bir limit çıktı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi olduğu için biraz daha yüksek, sonra da biz. Arada büyük bir farkın var. Geldiğimiz noktada biz anladık ki gözümüzün üstünde kaşımız var. Fenerbahçe'ye bu imkan verilmek istenseydi döneler oradaydı. Başvurumuzda biz münferit olarak bankalarla yapılandırma yaptığımızı söyledik, hesaplarımızı sunduk. Cuma günü bize 257 milyon TL rakamını tebliğ ettiler. Bu rakamda bir hesaplama hatası var. Beklentimiz 333 milyon TL yönündeydi"

        "YENİDEN YAPILANDIRMAYI YAPMAK ZORUNDAYIZ"

        "Yeniden yapılandırmayı yapmadık ama yapmak zorundayız. İki sebeple zorundayız: 1. nakit akışı sebebiyle. İki UEFA'ya verilen sözler nedeniyle"

        "Limit artırımı yapılsa bile UEFA'nın kısıtlamalarına da uymalıyız. Eksi 40 milyondayız. 40 milyon demek aşağı yukarı 6-6,5 milyon Euro demek. Bu da yılda 13 milyon Euro demek. Bu limitlerde esneklik sağlanmadığı sürece transferde B planımız yok."

        "FENERBAHÇE, AVRUPA'YA GİDEBİLECEK Mİ?"

        Soru: "Fenerbahçe Avrupa'ya gidebilecek mi?"

        Ali Koç: "Yeniden yapılandırma yapabilirsek, evet."

        "FALETTE'İN LİSANSI ÇIKMADIĞI İÇİN OYNAMA ŞANSI YOK"

        "Falette'in lisansı çıkmadı.Lisansı çıkmadığı için de mevcut durumda oynama şansı yok"

        "RICARDO RODRIGUEZ, İLGİLENDİĞİMİZ BİR OYUNCU"

        "Ricardo Rodriguez ilgilendiğimiz, hocamızın arzu ettiği bir oyuncu."

        "MOSES HENÜZ GİTMEDİ AMA GİDEBİLİR"

        "Hiçbir şey 'bitmeden' bitmez. Moses, 3-4 haftadır Chelsea'de. Chelsea, kiralık yolladığı oyuncuları kendi tedavi ediyor. Moses gitmedi ama gidebilir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ