Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe MUTLU SON| Son dakika: Fenerbahçe - Fatih Karagümrük maçı yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: MUTLU VE MESUT

        "Mesut Özil, bildiğimiz, tanıdığımız, hayranlıkla izlediğimiz Mesut Özil, hem oynayıp, hem oynatınca ilk yarıda “sırıtmayan”, sorunsuz bir Fenerbahçe izledik. Tam 11 aydır tek maç oynamayan Mesut, ikinci yarıda haklı olarak yorulup 'stop' edince, hızla eskiye dönen, rakipten müthiş bir baskı yiyen ve taraftarlarını kan-ter içinde bırakan, alıştığımız Fenerbahçe’yi izlemeye başladık"

        2

        "Mesut Özil’in rüzgârı ilk yarıda Ozan ile özellikle Sosa‘yı da peşine takıp götürünce, ilk 45 dakikada sorunsuz bir Fenerbahçe ortaya çıktı. Hayrettir, attıkları golden sonra bile savunmaya çekilmediler, Fenerbahçe’ye yakışır futbolu oynamaya çalıştılar. Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki en büyük kusuru, abartılmış pas oyunu ve aşırı ağır hücuma çıkması oldu. Aslında Fenerbahçe bunu hep yapıyor. Bu pas oyunun futbolda modası geçmese, dünyada pas oyunun kralını oynayan Barcelona’nın o futbol anlayışı iflas etmezdi. Önüne gelen Barcelona’yı yenmezdi."

        3

        "Mesut ikinci yarıda yorulunca, Karagümrük oyunu tek kaleye çevirdi, Borini ile belki de haftanın golünü attı ve kaleci Altay‘ın kurtarışları olmasa, oyunu 2-0’dan galibiyete bile çevirebilirdi. Fenerbahçe‘ye bu maçta attığı ikinci gol ders olmalı... Valencia‘nın attığı ikinci golde, Fenerbahçe tek hızlı hücumunu yaptı ve golü buldu."

        4

        "Fenerbahçe koca 90 dakikalarda hiç olmazsa bu hızlı hücumu 3-5 defa niye denemez? Fenerbahçe, henüz Mesut’tan yüzde yüz yararlanamadığı, Pelkas‘ı, Gustavo'yu , İrfan Can‘ı oynatamadığı bir maçta, çok önemli bir galibiyete imza attı. F.Bahçeliler, ikinci yarıda mahkum ve mahcup futboldan mutlu olmasalar bile, Mesut‘un gelmeye başlamasından, sakatların sahaya dönüşünün yaklaşmasından, Karagümrük gibi çok zor bir deplasmanın kazanılmasından mutlu olmalılar. Mutlu ve Mesut..." (Milliyet)

        5

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: EMRE KAPTAN, HOCAYA BİR DE KULAKLIK TAKSIN

        Erol Bulut'un 'Anadolu Takımı Hocası' zihniyetinin bu takımı taşıyamayacağı belli olunca üstüne G.Saray ve Başakşehir mağlubiyetler gelince Emre Belözoğlu ve futbol fikri olaya el koydu. F.Bahçe 26 tane (Lig-Kupa) dahil hiçbir maçta denemediği bir oyun ile sahaya çıktı. Dikkat edin Bulut döneminde ilk kez 'oyun' diyorum. 10. dakikadan sonra oyuna ve topa hükmeden, rakip yarı sahada pas yapan, top kaptırıldığında hemen basıp rakibi uzuna sevk edip dönenleri toplama konusunda iş yapan bir takım gördük. Mesut ve Sosa önderliğinde 30-35 dakika şahane bir pas takımı izledik. Bu dönem içindeki takıma: "Düşük tempolu pas takımı" diyebiliriz. Böylece bu takıma ilk defa bir sıfat koymuş olabiliriz. Bu düşük tempolu pas takımı rakibe sadece 1 pozisyon verdi. Gol attı, 1 tane de gol kaçırdı. Bu pas takımı, oyunun net hakimiydi. Adeta bir Abdullah Avcı takımı izliyorduk. Emre Belözoğlu'nun yaptığı 'Emresilin' etkili olmuştu.

        6

        "2. devrede ne olduysa F.Bahçe ilk yarıdan farklı olarak oyun merkezini geride kurdu. Bu devrede 'Emresilin'in etkisi geçmiş Erol Bulut'un hastalığı nüksetmişti. "Geride bekleyelim, kontraya çıkalım.." Anadolu takımı zihniyeti hortladı. Bu hortlayan hastalık 2 kez iş yaptı. Enner kontradan golü attı. Osayi de acemiliğinden 3. golün atılmasını engelledi. Sonrası dalga dalga Karagümrük. Bulut yine seyretti. OYUN MERKEZİ'Nİ GERİDE KURDUĞUNUZ ANDA MESUT ÖZİL BU TAKIMA FAZLALIK.. Oyun merkezini ilk devredeki gibi önde kurduğunuzda ise Mesut Özil etkisi ile ligde on alanda en çok pas yaptığın maçı oynarsın. Madem geride beklemeye karar verdin o zaman Tisserand'ı orta alana destek olarak alıp 4-3-3'e dönmeliydin ve evet Mesut'u çıkarmalıydın"

        7

        "İşte ilk devreye olumlu etki eden 'Emresilin' 2. devrede etkisini yitirince Hatay maçının tekrarı yaşandı. Altay 3 golü engelledi. Ofsayttan da olsa 2. Karagümrül golü geldi. Kontraya da çıkamadın.. 80'de 3 oyuncu değişikliği ile denge biraz olsun sağlansa da 90+2'de Emre Çolak golü atsa Erol Bulut yine çoooook tartışılırdı. Bence tartışmaya devam etmeliyiz. Bu takım ilk devredeki oyunu oynayabiliyorsa bunu oynatan zihniyet/erk kimse (muhtemelen Belözoğlu) Erol Bulut'a bir de telsiz alsın da devre arasında da rakip hamle yaptığında da Bulut'a "Şimdi şunu yapmalısın" diye söyleyebilsin. 3 puan iyidir. F.Bahçe şampiyon olursa hocasına rağmen olacak"

        8

        "Attila Szalai, 2 kez (İlk devrede Kemal Ademi 2. devrede N'Dao'nun pozisyonlarında) önündeki hücumculara çıktı ve arkasından rakipler net gol pozisyonları buldu. Bunu yapmaması lazım. Karagümrük harika bir takım. Bir kere kazma ön libero oynatmayan, 4-3-3 oynayabilen müthiş bir 'oynayalım' takımı. Şenol Can, N'Dao'yu çıkartarak hata yaptı. İlla çıkaracaksa Lens yerine Yannis Salibur'u almalıydı. Olimpiyat Stadı'nın çimleriyle kim ilgileniyorsa tebrik ediyorum" (Habertürk)

        9

        ÖMER ÜRÜNDÜL: EROL BULUT'UN HATASI

        "F.Bahçe ilk devrenin son yarım saatinde sürekli topa sahip olarak oyunu domine etti. Bunun iki nedeni vardı. İlki stadın çok güzel zemini, ikincisi de Karagümrük'ün takım presindeki yetersizliğiydi. Buna rağmen F.Bahçe'nin pas trafiğindeki temposu düşük olduğundan gol dışında tek pozisyon üretebildiler. Gol de duran toptan gelmişti"

        10

        "2. yarıda F.Bahçe'de yorgunluk başladı. Bu golden sonra oyunu tamamen Karagümrük domine etmeye başladı. İşte burada Erol Bulut'un büyük hatası gündeme geldi. Artık Mesut tamamen yorulmuş, oyundan düşmüş ve Sosa da frene basmıştı. Rakip yükleniyor, artık tek yapılması gereken Mesut-Mert Hakan değişikliğiydi. Ama Erol Bulut bunu yapmaya cesaret edemedi. Sonra fark 1'e indi. 2. gol VAR'dan dönmese her şey ters düz olabilirdi. Sonuçta F.Bahçe günü kurtardı. Yine Altay'ın performansı ön plana çıktı. Borini'nin golünde ise yapacak bir şeyi yoktu" (Sabah)

        11

        ERCAN GÜVEN: MESUT KALİTEYİ ARTIRIYOR

        Müjdeyi hafta içi Emre Belözoğlu vermiş, Fenerbahçe’nin topu rakibe bırakan tatsız ve sonuçsuz oyunu bırakacağını söylemişti. Uygulamasında Erol Bulut’a ne gibi bir katkısı oldu bilinmez ama Karagümrük deplasmanına Mesut Özil ile başlayan Fenerbahçe yorulana kadar tam da bunu yaptı. Diyeceksiniz ki, “ilk 11’de başlayan Mesut Özil’in farkı”! O da var elbet… Ancak, Mesut oynayan takımın kalitesini yükselten bir futbolcu; tek başına mucizeler yaratacak değil. İşte Karagümrük karşısında Fenerbahçe’nin farkı “oynayan takım” ilaveten “Mesut Özil”di… En azından ilk yarı! Fenerbahçe, Mesut’u topla buluşturdukça futbol kapasitesi ve oyun zekası artıyordu takımın. Zaten Fenerbahçe’yi üç maçtır kalesini gole kapatmış rakibine karşı ilk devre 1-0 öne geçiren golün ortası da duran topta Mesut Özil’den geldi.

        12

        "HOCA EK SÜRE ALDI"

        "Bir artı daha Fenerbahçe için… Rakibin değişen oyun tarzına göre kontra oyun yaratabiliyor artık sahada. Çok baskı ve pozisyon olursa da Altay kurtarıyor. Tabi bir yere kadar. Sakat futbolcularının düzelmesini sevgili yolu bekler gibi bekliyor Fenerbahçe. Gustavo, Pelkas ve İrfan Can dönene kadar “pısırık futbol” yerine tercih edilen yöntemi çok eleştirmemek lazım. Ancak, baskı yerken orta saha veya savunmaya takviye yapılmasını da Emre Belözoğlu söyleyecek değil ya."

        13

        "Erol Bulut’un 2-1’i korumak için yaptığı değişiklikler ancak Karagümrük baskısı amansız hale geldikten sonra maçın son on dakikasındaydı. Son iki maçta 80’er dakika oynayan Özil de çıktı ama Caner’in çıkıp Tisserand’ın girmesiyle dirileşen savunma gole izin vermedi. Sonuçta Fenerbahçe için küçük ancak Erol Bulut için çok büyük bir adımdı bu galibiyet. Ek süre aldı hoca" (Milliyet)

        14

        İBRAHİM YILDIZ: MESUT'LA MUTLU GÜNLER YAKIN

        Fenerbahçe için çok zor maçtı. Karagümrük Süper Lig’in yeni takımı olmasına karşın tehlikeli bir takımdı. Üstelik ara transferde kadrosunu 6 yeni oyuncu ile güçlendirmişti. Kupadan elenen üstelik 120 dakikalık bir karşılaşmayı geride bırakan Sarı-Lacivertliler adına bir yorgunluk söz konusuydu. Ayrıca iyi futbol oynamıyor eleştirileri takımın motivasyonunu etkileyen bir faktördü. Hatta Erol Bulut için bu maç belki de dönüm anı olacak yorumları yapıldı. Böyle bir ortam da karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, özellikle ilk yarı oynadığı üstün futbolla herkesi şaşırttı. Bu güzel ve baskılı oyunun en temel nedeni Mesut Özil farkıydı. Yılın transferi olarak ülkemiz de ve Avrupa’da gündem olan Mesut, üst düzey bir oyuncu olduğunu gösterdi. Uzun süredir maç eksiği olmasına karşın oyunda kaldığı süre içerisinde teknik özelliklerini gösterdi. Top alışverişi, savunma arkasına attığı paslar, oyunun yönünü değiştirmesi bir yana arkadaşlarına verdiği güven çok daha önem taşıyordu.

        15

        "Mesut’un sahada olması Sosa’nın performansını da arttırdı. Çok net olarak gördük ki, Mesut takımın lideri. Oynadığı oyun, davranış ve arkadaşlarını yönlendirmesi bunun en somut göstergesiydi. Fenerbahçe, Mesut’un gerçek performansına kavuşması ile çok farklı bir kimliğe kavuşacak. Ayrıca şu an sakatlıklardan dolayı oynamayan Gustavo, Pelkas ve İrfan Can’ın takıma katılmasıyla birlikte çok farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Teknik becerileri yüksek oyuncuların bir arada oynamasıyla Fenerbahçe beklenen hatta özlenen güzel futbolu gösterecektir. Mesut’un oyunda kaldığı süre içerisinde, ne kadar becerili olduğuna tanık olduk. Yanına katılacak, aynı anlayış ve teknik becerisi yüksek oyuncular Mesut’u da daha etkili kılacaktır. Karagümrük karşısında iki ayrı Fenerbahçe izledik. İlk 45 dakika neredeyse tek kale oynandı. Pas oyunu ve rakibe yapılan baskı bugüne kadar çok da görmediğimiz bir oyundu. İkinci yarı, yorgunluk ve Karagümrük'ün biraz daha öne çıkması karşısında zorlandılar. 60 dakikalık iyi oyun göz doldurdu"

        16

        "Tüm bunlara karşın toplanan 51 puanın önemi ortada. İyi oynamıyor diye eleştirilen bir takımın lig lideri olması da ayrıca dikkat çekici. Karagümrük maçı ilerleyen haftalar için iyi sinyal veren bir maç oldu. Mesut’un farkını izledik. 10 ay sonra sahada yer alması ve bu derece iyi oynaması elbette önemli. Bir başka isim ise kaleci Altay’dı. 3-4 gol pozisyonun da farkını gösterdi. Gole izin vermedi. Yaptığı kurtarışlar arkadaşlarına da güven verdi. Altay’la birlikte savunma iyi bir maç çıkardı. Yeni transfer Osayi, zaman zaman iyi işler yaptı. Sürekliliği yoktu. Yetenekli ve hızlı bir oyuncu. Bu özelliklerini gösterdiğinde ne denli tehlikeli olduğu ortada. Erol Bulut’un Thiam tercihi de yerindeydi. Şu anda Fenerbahçe’ nin en iyi santrforu. Fırsatçı. Bunu iyi kullanıyor. Sarı-Lacivertlilerin forvette ki en büyük sorunu, oyuncuların top tutamayışı ve set görevinde eksik kalışları. Valencia’nın attığı golün başlangıcı ve son vuruş güzel bir gol ötesinde derslik bir pozisyondu" (Habertürk)

        17

        AHMET ÇAKAR: FENERBAHÇE İLK YARI FENA OYNAMADI

        "Fenerbahçe inanılmaz zor bir galibiyet aldı. Yakalanan pozisyonlara baktığımızda kesinlikle Karagümrük'ün daha fazla fırsatı var. Hele bir ikinci devre var ki Fenerbahçe attığı dışında hiç yok. İlk yarı aslında Fenerbahçe fena oynamadı"

        18

        "Maçın başında Ademi ile bulduğu pozisyon dışında Karagümrük sadece savunmaya çalıştı. Dönen topları da sadece Fenerbahçe alınca ilk yarıda maçı domine eden Fenerbahçe oldu. Ve bu yarıda da bir duran toptan öne geçtiler. Mesut ortaladı, kafayla indirilen topu Thiam tamamladı ve Fenerbahçe devreyi önde kapattı. İkinci yarının başı Fenerbahçe hemen ikiyi buldu. Ani bir kontratakta Valencia çok çabuk çıktı, süratiyle ağır Karagümrük defansından sıyrılıp ikinci golü buldu. İşte ne olduysa bundan sonra oldu"

        19

        "ŞAMPİYONLUK İÇİN ÖNEMLİ"

        "Maça hükmeden, pozisyonları bulan Karagümrük'tü, Fenerbahçe panikliyordu ama bir kişi ayaktaydı. O da kaleci Altay. Çok önemli goller kurtardı. Ama Borini'nin vuruşunu kurtaramadı. Çünkü onun topu alışı, dönüşü Türk kalecilerinin alıştığı cinsten değildi. 2-1'den sonra Karagümrük puanı kurtarabildirdi. Hele son saniyelerde Emre Çolak topun üzerine iyi yatabilse maç berabere bitmişti. Sonuçta kötü de oynarken pozisyon da verirken üç puanı almak şampiyonluk yarışında çok önemli. Halis Özkahya'yı çok iyi buldum. Özellikle VAR yardımıyla da iptal edilen Karagümrük'ün golü doğruydu" (Sabah)

        20

        ERMAN TOROĞLU: PELKAS VE GUSTAVO GİRİNCE...

        "Karagümrük'ü bu sezon fazla seyretmedim. Fenerbahçe'nin ise tüm maçlarını izledim. Fenerbahçe bildiğimiz gibi. Sahada oynayan 22 futbolcudan maçın adamı kim derseniz karşınıza yine aynı isim çıkacak; kaleci Altay... Böyle olunca da sarı-lacivertliler hakkında fazla konuşmaya gerek yok"

        21

        "Her şeyi anlatıyor. Organize atakları yok. Organize bir defans yok. Şahsi beceriler var. Mesut'un 11'de maça başlamasını, saha içindeki futbolcuların onu dinlemeye başladığını gördük. Ama onun da gücü bir yere kadar. Bundan sonra ne olur? Sakat olan Pelkas ile Gustavo bu takıma girdiği zaman orta saha fitillenecek. Gustavo orta sahada defans yönünü toparlayınca Mesut daha rahat oynayacak. O zaman bunların yanına iki kişi koyacaksın, bu da teknik adamın işi. Bu konuda muhakkak Mesut'un da bir kararı ve fikri olacaktır"

        22

        "Karagümrük proje takımı. Alacaklar, satacaklar, ilk hedefleri Süper Lig'de kalmak. Ucuza aldıkları futbolcuları futbolu bilmeyen, biraz parası olan takımların yöneticilerine iyi paraya satmak isteyecekler. Sahada oynayan takımın fazla bir hırsı yok"

        23

        "Belli bir süratle oynuyorlar, ne hızlanıyorlar ne çok yavaş gidiyorlar. Böyle olduğu halde bile Fenerbahçe'yi zor durumlara düşürdüler. Mesela Emre Çolak kale sahası üzerinde topu yakalıyor, gelişine vurmaya kalkıyor. Topu durdursa boş kaleye vuracak. Diyeceksiniz ki zaten o vuruşu yapsaydı Galatasaray'da da oynardı..."

        24

        "Hakem Özkahya idare etti. Çok kolay 1-2 pozisyonda avantaja bırakamadı, devam da ettiremedi ve korktuğu için düdük çaldı. Bu tip hakemlere sanki çaldığı düdük başına para veriyorlar. Hani insan işi bilmese böyle yorum yapar. Böyle hakem de Türkiye'de çok. Hakemimiz, futbolcumuz, federasyonumuz, basınımız hepimiz aynıyız. Yok birbirimizden farkımız" (Sabah)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ