Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Giresunspor SON DAKİKA: Fenerbahçe - Giresunspor maçının yazar yorumları - Spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Vitor Pereira, Başakşehir maçındaki bana göre hatalı başlangıç 11'inden vazgeçmişti. Onun 3-4-2-1'li dizilişli oyun formasyonuna göre orta 4'lünün önündeki 3'lü için 6 - 7 alternatif var. Mesut - İrfan - Enner - Pelkas - Rossi - Berisha ve Muhammed. Bu 6'lıdan ancak 4.5'u şampiyonluk kalitesinde. Bu 4.5 kişi Mesut-İrfan-Enner-Pelkas ve buçuk da Rossi. Bu 4.5 oyuncunun 3'ü forma giydiğinde skor üretilebilir.

        2

        İşin gerçeği şu: F.Bahçe'nin yüksek bir kalitesi yok. Savunma oyuncuları ve kalecisi iyi. Orta merkezde defansif oyuncuları da iyi. Ama iş bitirecek isimler konusunda yetenek kapasitesi Beşiktaş ve Trabzonspor'dan daha geride. Pereira iyi bir hoca. Lakin belki de o da kalite kapasitesini görüp 4-5-1'e dönmeyi düşünecektir. Ben '3'lü oynamaz' düşüncesinde değilim.

        3

        Ama orta merkezde skor üretebilecek 8 numara yokken, sağ kanat oyuncusu yokken öndeki 3'lünün skor kapasitesi belli iken belki de başka bir formasyon düşünebilir. 4-5-1 ile güçlü tarafı olan savunmaya yönelik bir oyun değişimi olabilir. Mesut'un ilk kez 90 dakika oynaması da Vitor Hoca ile yönetimin belki de bu konuda bir görüşme olduğuna işaret ediyor.

        4

        ERMAN TOROĞLU: Son 5 dakikada maç 2-2 olmasın diye F.Bahçe seyircisi, Giresun hücuma çıkarken ıslıklamaya başladı. Aslında F.Bahçe'nin dün gece nasıl futbol oynadığının, daha doğrusu nasıl oynamadığının ilamıdır. Büyük bütçelerle kurulan F.Bahçe, küçük bir bütçe ile oynayan Giresun… Şu ana kadar bu Giresun ilk golünü F.Bahçe'ye attı. Bir de penaltı kaçırdılar. İki de net gol pozisyonları var.

        5

        F.Bahçe, hâlâ emekliye emekliye gidiyor. Düzelirler mi? Şu görüntü ile zor! Aynen G.Saray gibi… Ama onlar, milli maç arası, Avrupa maçları diyecekler yani hep bahaneleri var. En son kurtuluş da ocak ayındaki transfer dönemi. Bu masalları her sene dinledik hâlâ da dinliyoruz. Cüneyt Çakır'ın, Mert Hakan'a 2. kartı vermesi gerektiğini söyleyen çok oldu ama 'Hayır!' Çakır doğru karar verdi. Çünkü hakemlere verilen talimatlar böyle.

        6

        UĞUR MELEKE: Fenerbahçe’de ikamesi olmayan bir numaralı adam Valencia. Ayakları yere o kadar sağlam basıyor, ikili mücadelelerde o kadar yüzdeli direniyor ki, onun sahadaki varlığı arkasındaki ikiliyi de yükseltiyor. Dikkat edin, Valencia sahadayken Mesut Özil-Rossi gibilerin de performansı artıyor.

        7

        Ferdi Kadıoğlu çok formda. Zaten yeteneği ve karakteri var. Pereira, Ferdi’nin bu özelliklerinin yanına taktik disiplin ve pozisyon sadakati de ekledi. Ferdi de oynadıkça özgüven kazandı. TFF’nin bence öncelikli işlerinden biri Ferdi’nin milli takım seçimini bir an önce yapmasını sağlamak.

        8

        GÜRCAN BİLGİÇ: Zirve takımları birbiri ardına puanlar kaybedince, Fenerbahçe Kadıköy'de "final" maçına çıktı. Böyle haftalar "kolay" gibi görünen rakiplere karşı oynayanlar için "tuzaklarla" doludur. Zaten kazanılması gereken bir maçın, "kayıpları telafi" haline gelmesiyle baskı artar. Normal oyun "stres" fırtınasına dönüşür.

        9

        Ancak ikinci dakikada Ferdi'nin attığı golle sahadakiler de, tribündekiler de bir anda "huzur" ile doldular. Fenerbahçe'nin agresif beklenen tarzı, bekleyen oyuna dönüştü. Anlamadılar belki ama bahsettiğimiz "tuzak" buydu.

        10

        Sıkışık maç trafiğinde "o iyi – bu kötü" demek abes. Kazanarak gitmek önemliydi, Fenerbahçe başardı. Sezon her hafta yeni bir hikaye yazacak, öyle gözüküyor.

        11

        ERCAN GÜVEN: Nasılı/nedeni/kalitesi” sonra… Asıl “getirisi” önemli… Giresunspor galibiyetinin “piyasa değeri” tam on puandır ve Fenerbahçe açısından “bir taşla dört” kuş anlamındadır. Üç puan Giresunspor’dan, gerisi şampiyonluktaki 3 rakibinin 6. Hafta kaybettiği puanlardan.

        12

        Maçta kazanılan puanların özgül ağırlığı o kadar büyük ki, Fenerbahçe’nin oynadığı futbolu, sisteminin ne kadar çalıştığını değerlendirmek başka bir maça kaldı mecburen. Tatsız tuzsuz bir maç olduğunu söyleyip bitirelim.

        13
        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ