Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe bu görüntülerle iptal olmaz! Fenerbahçe - Konyaspor maçının yazar yorumları - Haberler - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Kısaca özetleyeyim ki bu mağlubiyet F.Bahçe açısından iyi olmuştur. Çünkü ısrarla altını çizdiğimiz 2 sorunu gün gibi ortaya çıkardı:

        2

        1- "Erol Bulut'un hücumda çizilmiş hücum planları yok. Doğaçlama hücum yetmez. Muhakkak çalışılmış-çizilmiş hücum planları lazım" dedik; ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

        3

        2- Erol Bulut Trabzonspor maçı hariç hiç oyunu değiştirmedi. Oyuncu değiştirdi. Oysa oyunu değiştirmesi lazım. Yine o müsabaka dışında ne zaman oyuncu değiştirse takım geriye gitti. Bu da ortaya çıktı.

        4

        Bu mağlubiyetten dersler alınır, Erol hoca planlama ve daha da mühimi oyuncu değişiklikleri konusunda kendini geliştirirse Fenerbahçe'ye fayda bile sağlar.

        5

        ERMAN TOROĞLU: Bu görüntülerle iptal olmaz. Fenerbahçe'nin sayılmayan golünde top oyuncunun göğsünden (böğründen) mi yoksa kolundan mı el olarak sayıldı? Yayıncı kuruluş, birkaç yerden gösterdi ama ben seyrederken tatmin olamadım. Bana kola gelmiyor gibi geldi ama bir türlü net görüntüyü alamadık.

        6

        Eğer VAR, bizim gördüğümüzden görüntülerden hakemi çağırdıysa; hakem de pozisyonu iptal etmişse ben net bir şey söyleyemem. Çünkü görüntüler çamur gibi, ne olduğu belli değil. Bakalım bu pozisyonlar için yeni bir görüntü çıkacak mı?

        7

        ALİ ECE: 2. yarıya başlarken ve devre boyunca Erol hoca oyuncu değişiklikleri yaptı ama oyunu bir türlü değiştiremedi, ortadan yeterince üretemeyen Fenerbahçe 74. dakikada 30 orta deneyip sadece 2’sinde başarılı olmuştu. Modern futbolda merkez ve kanatlar arası keskin ayrım yok bilakis ikisi arasındaki yarım alanlar asıl ofansif üretim bölgeleri!

        8

        Pelkas’ın VAR’dan iptal edilen golü öncesinde Valencia’nın topla münasebeti eğer el kararını gerektiriyorsa, Antalyaspor maçında Naldo’nun çok benzeyen pozisyonuna neden penaltı çalınmadı?

        9

        GÜRCAN BİLGİÇ: İki taşın yeri oynadı. Sosa'nın yokluğunda Ozan forvet arkasından ön liberoya, Gustavo'nun yayına geldi. Sürekli "durupdüşünen" bir takım haline dönüştüler böylece. 11 açıklandığında Pelkas'ı forvet arkasında hayal edenlerin keyfi yerindeydi ama ortaya bir sakatın (Sosa) varken, iki eksik çıktı.

        10

        İşler iyi gitmediğinde hakem kararları ön plana çıkar. Karagümrük ve Göztepe maçlarında "Hakemcikleri" de yendi Erol Bulut'un takımı. Bu kez Ali Şansalan ve VAR'daki Koray Gençerleri geçecek güçleri yoktu.

        11

        Vücuttan yuvarlanan topu "ele çarpma" olarak değerlendirdiler. Yazık... Kazansa üç puan farkla liderlik koltuğuna oturacak Fenerbahçe için, bu kararın anlamı çok açık.

        12

        ŞANSAL BÜYÜKA: Maçın önce özetini yapalım, sonra ayrıntılara bakalım: Valencia sıfır... Samatta sıfır... Thiam sıfır... Pelkas sıfır... Eee o zaman fazla lafa gerek yok. Fenerbahçe sıfır, Konyaspor: 2...

        13

        Meraktayım, son haftalarda ısrarla kötü oynayanlar, ısrarla ilk on birde maça başlayanlar ve “sıfır” çekenler uzun süre sahada kalacaklarsa, Fenerbahçe Yönetimi bu kadar transferi niye yaptı?

        14

        Fenerbahçe için bu maçta tek haklı yer olabilir... O da VAR kararı ile iptal edilen mükemmel golü... Gol öncesi pozisyonda Valencia’nın topu elle düzelttiğine VAR nasıl karar verdi, çok anlamadım. Sanki elle oynama yoktu.

        15

        Erol Hoca için bu maç “erken uyarı” oldu. Erol Hoca titizlenmek, kötüleri kazanmak, iyi olmayanlara “sen otur bakalım” demek zorunda... Eğer şimdiden formalar, forma bakmadan “tapulanırsa” bu Fenerbahçe’ye hedefe değil ama felakete götürür. Şu görüntüde şimdiden formalar “tapulanmış” gibi görünüyor. Fenerbahçe için en büyük tehlike bu...

        16

        Mutluluğum şuna: Geçmiş yıllarda büyük takımlar iyi oynarsa zaten kazanıyordu, kötü oynarsa gene kazanıyordu. Eski çamlar bardak oldu... Artık herkesin herkesi yendiği bir lig izliyoruz. Büyükler üzülüyor ama Türk futbolu kazanıyor.

        17

        DENİZ ÇOBAN: Oyuncu dizinden seken topu göğsüyle almak istiyor ama göğsünden seken top pazısına geliyor. Elle oynama değil bence. Kararsız kalınıyor. Elle oynama mı ele çarpma mı dediğimiz pozisyon VAR'ın konusu olamaz. Bu pozisyon Şampiyonlar Ligi'nde olsun, VAR karışmaz gol verirler. UEFA'da bunu karışmazlar.

        18