Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika spor haberleri: Fenerbahçe - Trabzonspor maçı yazar yorumları! Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE

        Kadıköy’deki maçı elbette 18’deki kırmızı karttan bağımsız değerlendirmek mümkün değil. Maçın 72 dakikasının 10’a 11 oynanması ayarları etkiledi şüphesiz ki temelden. Ancak İsmail Kartal’ın göreve geldiğinden beri çıkardığı en doğru 11 ve ortaya koyduğu en arzulu oyunu izledik dün özellikle ilk 45’te.

        2

        İlk 45 dakikada Fenerbahçe’nin rakip ceza alanında 17 kez topla buluşması, dört isabetli şut ve 1,67 gol beklentisi yaratması önemli veriler. İlk yarı, Fenerbahçe’nin Kartal dönemindeki en iyi devresiydi kesinlikle. Dün İsmail Kartal’ı eleştirebileceğimiz tek konuysa 72 dakika 11’e 10 oynayan bir takım, daha erken ve daha akılcı oyuncu değişiklikleri yapabilirdi. 1-1’den sonra İsmail Kartal’ın hemen üç kişiyi kenara dizeceğini düşünmüştüm ben.

        3

        Maçın ikinci devresinde bir kişi fazla oynayan Trabzon, oyunun ritmini düşürdü ve kazandığı toplarla fırsat kolladı. Galibiyeti getirebilecek iyi fırsatlar da yakaladılar ama başta Kim olmak üzere Fenerbahçe’nin bence dünkü en iyi bölgesini, savunmasını geçemediler.

        4

        ERMAN TOROĞLU

        Ondan, bundan, şundan demeden yazının sonunu başa getirelim. 90 dakika sonunda Fenerbahçe bu sahadan mağlup ayrılsa yazık olurdu, dün gece 90 dakika sonunda Trabzonspor galip gelerek maçı bitirse ayıp olurdu. İrfan Can'ın atılması Fenerbahçe'yi canlandırdı, Trabzonspor'un kimyasını bozdu.

        5

        Trabzonlu futbolcular, Siopis hariç, topa ve rakibe müdahale etmekten kaçındılar. Bu maçta teknik, taktik bir yere kadar. Ama sahada 10 kişi kalıp inanılmaz mücadele eden Fenerbahçeli oyuncuları tebrik etmek lazım. Çünkü karşılarında oynadıkları takım da Trabzonspor'du.

        6

        AHMET ÇAKAR

        F.Bahçe fark yemediyse bunu bazı oyuncuların yaptıkları onur mücadelesine borçlular. Düşünebiliyor musunuz; 17. dakikada bir kişi eksik kalıyorsunuz, ardından da geriye düşüyorsunuz… Böyle bir maçta, bu şartlarda puanı kurtarabilmek her baba yiğidin harcı değil… Hakemlik açısından kara bir geceydi. İrfan Can'ın kırmızı kartı yanlış. Siopis kayarak geliyor, İrfan Can topa vurmaya çalışıyor, zamanlama hatasından kavalına basıyor ve sonra da bastığını fark edip zıplıyor. Kasıt yok, düşünce top! Karar doğru değil.

        7

        Ayrıca Zorbay Küçük için çok üzüldüm. Mutlak vermediği sarı kartlar var, yanlış fauller var. Dua etsin maç berabere bitti de başı büyük derde girmeyecek. Hakem atamalarını MHK değil de federasyon bir adam yapar da gece yarısı hakemleri açıklarsanız, olacağı budur zaten.

        8

        GÜNTEKİN ONAY

        İrfan Can’ın kırmızı kart görmesinden çok kısa bir süre sonra Trabzonspor golü bulmasına rağmen 1 kişi eksik oynayan Fenerbahçe, iyi bir karakter ortaya koydu. Açıkçası son 15 dakikalık bölüme kadar sarı lacivertlilerin 10’a 11 oynadığını hissetmedik. Mert Hakan, Zajc, Szalai ve Crespo’nun olağanüstü mücadelesi bu durumun başlıca nedeniydi. Maçın hakkı beraberlikti. Fenerbahçe, yüksek bir karakter ve mücadele gücü ortaya koyarak alkışı hak eden taraf idi.

        9

        Trabzonspor’da ise Visca sahada yoktu. 90’ıncı dakikada kaçırdığı gole kadar yıldız futbolcuyu sahada göremedik. Nwakaeme, Siopis ve genç Ahmetcan dışında bordo mavili takımda vasatın üzerine çıkan futbolcu yoktu. 10 kişi oynayan Fenerbahçe, karşısında futbol oynamayı son 15 dakikada hatırlaması açıkçası lider Trabzonspor’a yakışmadı.

        10

        GÜRCAN BİLGİÇ

        Maskelerin düştüğü, Fenerbahçe'ye karşı kumpasın tüm netliği ile ortaya çıktığı bir gece yaşandı yine. Kırmızı 18'de geldi. Nwakaeme'nin golü 22'de. O dakikaya kadar şutu yoktu Trabzonspor'un. Baskıyı da yapan, varyasyonlarla rakip ceza alanına sızan, pozisyon deneyen, golü isteyen, top göstermeyen takımdı Fenerbahçe. İsmail Kartal tüm silahlarını kilitlemişti rakibinin.

        11

        Fenerbahçeliler, kendilerine saldırmaktan bu "hakemcik"lerin aslında ne "inceci" olduklarını gözden kaçırdılar. İrfan Can'ın gördüğü kırmızı kart, Türkiye'de futbolu yönetenlerin bakış açısıdır. Herkes bunu iyi anlasın. Fenerbahçe için rakip sadece sahada değil, her yerde. Anlamadılar aslında, dün Fenerbahçelilik duygusu geri geldi taraftara...

        12

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        Maç başladığında Fenerbahçeli futbolcuların coşkusu da sahaya yansıyınca gidişat ev sahibi lehine görünüyordu. Ama 18'de İrfan Can'ın atılması ve arkasından da Nwakaeme'nin golü gelince bir anda işler terse döndü. Gerilim arttı ama Fenerbahçe 10 kişi ile de neticeyi kabullenmek istemiyordu. Fenerbahçeli futbolcular dün prestij mücadelesi verip, sezon başından beri gelen birçok temel eksiğe rağmen takım halinde sınırsız enerjileri ile sahadan boyunları büyük ayrılmadılar.

        13

        Ben en çok Mert Hakan ve Osayi'yi beğendim. İsmail Kartal'a da bir sorum var: 75 dakika 10 kişiydi. Bu takıma haftalardır idman yapmayan hazır olmayan Mesut Özil girer mi? Olacak iş değil. İrfan Can'ın kırmızısı yanlış karardı. Hakem kendi verse takdir hakkı derdik. Ama VAR müdahalesi protokola aykırıydı.

        14

        ŞANSAL BÜYÜKA

        Fenerbahçe sezonun en iyi başlangıcını yaptığı maçta kontrolü eline almıştı ki, daha ilk çeyrekte çıkan kırmızı kartla bir çuval incir berbat oldu. Trabzonspor’la on bire on bir oynarken bile başa çıkmak zorken, Fenerbahçe bir eksik oynamasına rağmen genellikle üstün olan ve oyunu kontrol eden taraftı. Fenerbahçe’nin neredeyse bir maçı bir eksik oynamasına rağmen, Trabzonspor’dan en az üç gömlek daha iyi mücadele ettiğini söylemeliyiz. Açıkcası bu maçı kaybetse hakça olmazdı.

        15

        Ligin en iyisi olan iki stoperin Edgar Ie ile Vitor Hugo yokken, ligin bir başka en iyi orta saha adamı Marek Hamsik sakatken, böyle diri ve ayakta kalmak çok kolay değil... Ama Trabzon takımında öyle bir kadro mühendisliği, öyle bir hoca, öyle bir kalite var ki, dokununca "kartondan kale" gibi yıkılmıyor, hatta sallanmıyor bile... Trabzonspor son on dakikada Nwakaeme üç metreden topu direğe nişanlamasa, uzatmalarda Visca çerçeveyi bulabilse, maçı kazınıp giden taraf olurdu.

        16

        İLKER YAĞCIOĞLU

        Trabzonspor gibi bir takıma karşı 10 kişi oynamak kolay başa çıkılabilecek bir durum değildi. Ama Sarı-Lacivertliler öyle iyi mücadele etti ki sahada hangi takım 10 kişiydi belli olmadı. F.Bahçe'de özellikle Mert Hakan-Zajc-Crespo müthiş mücadele ettiler. Sonuçta maç berabere bitti ama maçın kazananı bence Fenerbahçe oldu. Ortaya koydukları mücadele takdir edilmeye değerdi.

        17

        ENGİN VEREL

        Kırmızı karttan önce de sonra da Fenerbahçe'nin temposu hiç düşmedi. Son yıllarda bu kadar tempolu bir maçı özellikle Fenerbahçe açısından izlememiştim. Takımın temposunda taraftar da itici güçtü. İkinci yarıda da Fenerbahçe, eksik olmasına rağmen elinden geleni yaptı. Beraberliği de buldular.

        18

        Tabii böyle bir durumda insanın aklına da bazı sorular geliyor, "11 kişiyle yapamadıklarınızı 10 kişiyle nasıl yapıyorsunuz?" gibi... Fenerbahçe'yi ayakta alkışlıyorum. Kim Min Jae için de bir şeyler söylemek gerekiyor. O kadar kritik hamleler yaptı ki, özellikle son bölümde adeta bütün yükü sırtladı.

        19

        ERCAN GÜVEN

        Seksen dakika on kişi oynayan Fenerbahçe ligin uzak ara en iyi futbolunu oynayan Trabzonspor’a kaybetmediyse ilk sebebi sezon boyu hasret kalınan bireysel özveri, ikincisi ise futbolcuları adeta arkadan iterek eksik 11’i tamamlayan tribündeki 12. Adamdır. İrfan Can atılıp Fenerbahçe on kişi kalmanın şokunu yaşarken Nwakaeme, defanstan seken topu Fenerbahçe ağlarına gönderdikten sonra yeniden başa sardı ev sahibi. Trabzonspor ise tam tersi. Fenerbahçe’den oyuncu atıldı Trabzonspor’un kimyası bozuldu sanki.

        20

        Fenerbahçe maçın içinde ne zaman baskın bir süreç yaratsa, kaç kişi olduğuna bakmadan rakibinden çekinen bir Trabzonspor vardı. Takımın en gözü pek ve en çalışkan adamı Mert Hakan’ın kazanıp kullandığı serbest vuruşta Zajc’ın skoru 1-1 yapması bu yüzdendi. Şahane oynayan Osayi yoruldukça sağdan Slazai dönemedikçe soldan hücum yiyen Fenerbahçe’nin hocası 85’de Mesut Özil’i bitmiş tükenmiş Mert Hakan’ın yerine sürerek tam anlamıyla “rest” çekti rakibine. Hemen üç oyuncu değiştiren rakip bu resti gördü. Ama maçın kazananı belli olmadı. Eksik olan 11'i onaran 12. adamı geri kazanan Fenerbahçe hariç!..

        21

        METİN TEKİN

        Oyun anlamında uzun süredir almadığı desteği aldı seyirciden Fenerbahçe. 11'e 10 oyunu çok da hissettirmeden bir 90 dakika tamamladı. Tabii ki çok net bir gol pozisyonu vardı Nwakaeme'nin o gol olsaydı belki daha farklı olurdu ama 10 kişi kalan bir Fenerbahçe vardı.

        22

        İkinci yarı sadace bir bölümde hissettirdi 10 kişi kaldığını ama oyunun geneline baktığımız zaman eksi 1'i hissetmeyen bir Fenerbahçe ve hakikaten de Trabzonspor'a karşı 1-0'dan gelip beraberliği yakalamak kolay değildir. Maçın sonunda başaran Fenerbahçe'ymiş gibi göründü. Şunu da söylemek istiyorum. Kadıköy'ü böyle özlemişiz. Tamamen dolu tribünler, coşku. Son saniyeyi hatırlıyorum. maç 1-1 bitti. Seyirciler ayakta alkışlıyordu. Bu çok önemli.

        23

        OKTAY DERELİOĞLU

        Kırmızıdan sonra Trabzon'un öne geçmesiyle ise bordo-mavililer ilginç bir şekilde frene bastı. Trabzonspor hem skor avantajını aldığı hem de 1 kişi fazla oynadığı maçta rakibine oyunda üstünlük kuramadı. Rakip kaleye de eşitlik golünü ağlarında görene kadar çok fazla gitmedi. Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısında net bir şekilde büyük bir avantaj kaybettiğini söyleyebiliriz. Trabzonspor'un her şeye rağmen maçı koparacak pozisyonları da vardı. Özellikle Nwakaeme son bölümde çok net bir fırsatı harcadı.

        24

        CEMAL ERSEN

        Kırmızı kartın ardından Trabzonspor’un Nwakaeme ile üstünlük golü geldi. Nijeryalı biraz daha konsantre olabilse, son dakikada maçın kahramanı idi. Oyun planın sadık kalarak sakin duran Trabzonspor, ikinci yarıda da bildiği işleri yaptı. Topa sahip olarak kontrolü elinde tutmaya çalışırken; Visca, Nwakaeme, Ömür ve Cornelius ile sınırları zorladı. Eksik olan Bakasetas’ın katkısı idi. Onu ilk kez eleştiriyorum, bu tarz önemli sınavlarda devreye girmeliydi.

        25

        Unutmadan, savunmadaki Ahmetcan’ı alkışlıyorum. Müthiş bir performans gösterdi ve umut verdi. Fenerbahçe fiziksel olarak gerilemeye başladığı süreçte, fırsatı Zajc ile değerlendirdi ve adeta dirildi. Trabzonspor savunması, yanlış adam paylaşımının bedelini ödedi. Sonra ne oldu? Vazgeçmeyen bir Trabzonspor izledik. Öyle önemli pozisyonlar yakaladı ki, yine bir son dakika zaferi yazabilirdi. Nwakaeme, Visca kaçırdıkları ile taraftarını üzdü.

        26
        27