Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Beşiktaş - Bayern Münih eşleşmesi sonrası ilk yorum! Fikret Orman konuştu - Futbol Haberleri

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Almanya'nın Bayern Münih takımıyla eşleşmeleriyle ilgili olarak, "Umutsuz değilim" dedi.

        İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Orman, "Kolay bir rakip değil ama biz de onlar açısından kolay bir rakip değiliz. İki tane büyük kulüp mücadele edecek. Umutsuz değilim, umutluyum. Kim olsa da umutlu olurdum." ifadelerini kullandı.

        Fikret Orman, gruplarda bir Alman takımıyla oynamış olmanın kendileri için bir avantaj olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Biz Bundesliga'nın lig ikincisini hem orada hem de burada yendik. Bayern Münih'i de yenebiliriz. Bende öyle bir öz güven var. Hayırlısı olsun diyelim. Şu anda transfer sezonu açılmadı o yüzden bununla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Almanya'ya taraftarımız gelmeyecek."

        REKLAM

        AHMET NUR ÇEBİ: ''BAYERN BİZİ ÇEKTİĞİ İÇİN ÜZÜLMÜŞTÜR''

        UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Beşiktaş, Almanya ekibi Bayern Münih ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, ilk maçını 20 Şubat Salı günü Münih'te, ikinci maçını ise 14 Mart Çarşamba günü İstanbul'da oynayacak. Kura çekimi sonrası Beşiktaşlı yöneticilerden Ahmet Nur Çebi ile Ahmet Ürkmezgil açıklamalarda bulundu.

        Bayern Munih'in de Beşiktaş'ın da büyük takımlar olduğunu ifade eden Beşiktaş 2'nci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde artık bu tip takımlarla karşılaşacak. Bugün olmasa yarın karşılaşacaksınız. Tabii ki elemek için sahaya çıkacağız. Beşiktaş da artık herkes için kolay bir takım değil. Bayern Münih de üzülmüştür. Sonuç itibarıyla Beşiktaş ile oynayacak. Artık büyük takımlarla oynayacağız. Buna hazır olmamız lazım. Beşiktaş bu, 'şu çıksın, bu çıksın' diye bir şey yok. Bunlar bu torbanın içinden gelen ekipler. Gelen ağam, gidem paşam. Kim çıktı fark etmez. Biriyle oynamak zorundayız. Biri çıktı eledik, Bayern Münih yine gelecekti. Ben ümitliyim. Beşiktaş farklı futbol oynuyor. Avrupa'da özgüveni yüksek futbol oynuyor. Çocuklarımıza, hocamıza hepsine güveniyorum. Bayern Münih de istemiyordu diye hatırlıyorum. Artık Beşiktaş'ı tartışılmaz bir şekilde büyük maçlar bekliyor" dedi.

        REKLAM

        "TARAFTAR KARARINI BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU VERECEK"

        Ahmet Nur Çebi, taraftarlar ile ilgili kararı Başkan ve Yönetim Kurulunun birlikte vereceğini dile getirerek, "Şahsi görüşüm riskli durum. O riski göze almaktan çekiniyoruz. Seyircimiz iyi niyetli olsa dahi oradaki provakasyonla Beşiktaş'ın Avrupa'dan uzaklaşmasını sağlayabilirler. Benim tedirginliğim var. Bence politikanın aynen devam etmesi lazım ama arkadaşlarımın kararı ne olacak bilmiyorum" diye konuştu.

        "BÖYLE TAKIMLARLA OYNAMAK YÖNETİCİ OLARAK BENİM İÇİN GURUR KAYNAĞIDIR"

        Bahtlarının Almanya ile açıldığını ve tedirgin olmadığını söyleyen Çebi, "Çıkıp topumuzu oynayacağız. Böyle takımlarla oynamak yönetici olarak benim için gurur kaynağıdır. Transfer politikamızı çıkan takımlara göre ayarlamıyoruz. Tamamen stratejiyle ilgili durumdur. Çebi, kuranın hemen ardından Bayern Mühin'in sosyal medyadan "Coming to Beşiktaş" mesajını paylaşmasıyla alakalı olarak ise "Duaları tuttu o zaman. 'Geliyoruz Beşiktaş' demiş. Tamam bekliyoruz." diye espri yaptı

        REKLAM

        AHMET ÜRKMEZGİL: "ZOR KURA ÇEKMİŞ OLDUK"

        Real Madrid, Bayern Münih ve birkaç takımın biraz daha güçlü olduğunu ifade eden Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, "Basel, Sevilla çıksaydı daha iyi olurdu. Biraz zor kura çekmiş olduk. Kuranın zorluğuna rağmen takıma çok güveniyoruz. Beşiktaş, gruptan çıkış şekline baktığımız zaman hep zoru seviyor. Biz de herkesin korkulu rüyasıyız. Beşiktaş'ın aldığı ilkler, yenilmeden lider çıkması, bütün bunlar Beşiktaş'ın zoru başardığını gösteriyor. Bayern Münih maçı zor olacak ancak eskilerde olduğu gibi 'aman Real Madrid çıktı, Liverpool çıktı, Bayern çıktı' gibi bir endişemiz yok. Camiada da olmadığını düşünüyorum. Çıkar topumuzu oynarız, inşallah turu geçeriz" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ