Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Formula 1'de büyük kaza: Verstappen, Hamilton'a çarptı - Motor Sporları Haberleri
        1

        2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14'üncü yarışı İtalya Grand Prix'sinde kazanan McLaren Mercedes pilotu Daniel Ricciardo oldu. Yarışa ise Hamilton ile Verstappen'in kazası damga vurdu.

        2

        Hamilton ve Verstappen ilk pitlerin ardından ilk birajda yan yana geldiler.

        3

        Pit stopta yaşadığı sorunun ardından pist üstünde Hamilton'ın gerisine düşen Verstappen, Hamilton'ın solundan dönmeye çalıştı.

        7

        Bu havalanmanın ardından Verstappen'in aracı Hamilton'ın aracının üzerine düştü.

        8

        Hamilton, 'halo sistemi'nin de yardımıyla bu feci kazayı minimum hasarla atlattı.

        9

        Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 26'ncı turda geçirdikleri kazadan dolayı yarış dışında kaldı. Bu kazayla birlikte iki isim de İtalya GP'yi puansız kapatmış oldu.

        10

        HALO SİSTEMİ NEDİR?

        2018'de hayatımıza giren 'Halo sistemi' bir çeşit koruyucu düzenlemedir. Formula 1'in zorunlu tutmasıyla tartışmalara neden olmuş 'Halo sistemi' 7 kilogramlık bir parça ile sürücülerin özellikle kafa ve boyun kısımlarının kazalardan minimum zarar görmesini amaçlamaktadır. 7 kilogramlık bir parça, 12 bin kilogramlık ağırlığa dayanabilmektedir.

        11

        Verstappen yarışın ardından açıklama yapptı ev "Hamilton bana yeteri kadar boşluk bırakmadı. Bir viraja yan yana girerken iki pilotun da ortaklaşa çalışması lazım. Lewis bunu yapmadı." ifadelerini kullandı.

        12

        Lewis Hamilton da açıklama yaptı ve "Max bana yol vermedi ve viraja girerken neler yaşanacağını biliyordu. Kerblerin üstünde olduğunu bilmesine rağmen gitmeye devam etti. Komiserler Kurulu'nda konuşulacaklardan sonra neler olacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

        13

        Toto Wolf ise kazaya dair şunları söyledi:

        "Bence bu kazayı futboldaki 'taktik faul' tarzı faullere benzetebiliriz. Bırakalım da hakemler karar versin. Eğer bu durumun icabına bakmazsak, gelecekte yüksek hızlı bir kaza görebiliriz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ