Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fransa - Türkiye maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Bu takım iyi çalışıyor. Sevimli - sempatik ve güvenilen bir oyuncu grubundan oluşuyor takımımız. Bence tam kadro gitmemiz halinde Euro 2020'de de iş yaparız. Bu kadar çabaya, mücadeleye dünkü gibi maçlarda şans da yardım ediyor işte.

        2

        Bence zaten Arnavutluk'u yenerek garantilemiştik ama dünkü 1 puanla bu iş tamamdır artık. Tek tek tüm ekibi dahil olmak üzere Şenol Güneş'e hem tebrik hem teşekkür ediyorum. Ama bu jenerasyonun temellerini atan Lucescu'yu da unutmadan teşekkür etmek istiyorum. Euro 2020 çok iyi bir takım izleyecek.

        3

        MEHMET DEMİRKOL: Mert güvenilirdi. Merih ve Çağlar da sağlam durdular. 2. yarıda Hakan oyunu değiştirdi. Burak gününde olsa hem onu hem kendisini kahraman yapabilirdi. Fransa risk aldıkça alanlar açıldı ancak pek yararlanamadık. Ama geri düşmüşken yeniden dengeyi sağlamak gerçekten büyük iş oldu.

        4

        ATİLLA GÖKÇE: Askerin türküsü... Milli Takım, stratejik olarak beraberliğe razı olabilirdi. Ama böyle bir taktikle koca maçı oynamak o kadar kolay değildi. Beraberliğe razı olmak başka, beraberlik için oynamak başka. Bence dünkü beraberlik, Giroud’un golüne hemen gösterilen tepkinin, reaksiyonun sonucu.

        5

        Maçı kazanabilecek fırsatlar da yakaladık ama, öyle olsun! Böylece Fransa’nın liderlik hesabı da karşılıksız kaldı. Milli Takımımız asker gibi bitirdi maçı. Teslim olmadılar. Zafer türküsünü söylemeyi sürdürdüler.

        6

        İBRAHİM YILDIZ: En zor maçımızdı. Burası bir gerçek. Son Dünya Şampiyonu ile oynamak kolay değildi. İlk maçta yenmemize rağmen, rakibin gücünü biliyorduk. Şenol Güneş, bu gerçeği bilerek bir oyun kurgusu yapmıştı…Öncelikle, topu rakibe bırakıp kayıp topları değerlendirmek amacındaydık. Kontratak ile golü bulmak istiyorduk…

        7

        Fransa’yı Konya’da yenerek grup liderliğimizi sürdürmüştük. Paris’te aldığımız beraberlikle liderliğimizi bırakmadık. İstanbul’da oynayacağımız İzlanda maçına lider olarak çıkacağız. Alacağımız bir puan bizi Avrupa Şampiyonası’na götürecek. Kalan iki maçımızı kazanma olasılığımız ise çok yüksek…

        8

        ERMAN TOROĞLU: Evet, Fransa ile berabere kaldık. 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda büyük avantaj bir sağladık. Ama ey Şenol Güneş, kulüp takımında Burak'a sahip çıkabilirsin. Ama senin A Milli Takım'da Burak Yımaz'a bu tarz ve bu şekilde 90 dakika tahammül ederek benim sinirimi bozmaya hakkın yok..

        9

        Hakan Çalhanoğlu'na Türkiye'de maalesef büyük haksızlık yapılıyor. Zaten bu kamuoyu baskısıyla Şenol Güneş de buna uydu ve Hakan Çalhanoğlu'nu gereksiz yere ilk 11'e koymadı. Milan'da oynayan Hakan Çalhanoğlu mu bu takımda oynar?

        10

        AHMET ÇAKAR: Bu milli ruh bize yeter. Kolay değil, bitime 2 maç kaldı ve grup lideriyiz. Eğer bir futbol mucizesi olmazsa da 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılıyoruz.

        11

        Başta teknik direktör Şenol Güneş ve tüm çocukları kutluyorum. Belki çok iyi oynamadık, belki topu rakibe fazla verdik, çok top kaybettik ama iyi savaştık.

        12

        İkinci yarı biraz daha iyiydik. Her şey dengedeyken bir kornerde Olivier Giroud golü yapıverdi. İşte bu dakikadan sonra dünyada hiçbir takım için Dünya Şampiyonu Fransa karşısında Paris'te beraberliği bulması kolay değil. Ama biz bulduk. Duran topta Kaan Ayhan golü attığında belki de Avrupa Şampiyonası'nın vizesi geldi.

        13

        LEVENT TÜZEMEN: Şenol hoca, 2003'te Konfederasyon Kupası'nda Fransa'ya karşı burada Okan'ın kaçırdığı penaltı ile finale çıkamamıştı. Bu kez Şenol hoca yürekli davranıp Cenk'i oyuna alarak çift santrfora döndü ve 'Ben skora itiraz ediyorum, buradan puan alacağım' dedi.

        14

        Fransa'ya lider geldik, lider dönüyoruz. Önümüzdeki 2 maçı da kazandığımızda 2020'ye lider olarak gideceğiz. Yürekli çocuklara, yürekli Şenol Güneş'e, maçı bırakmayan, ölümüne mücadele eden Mert'inden Burak'a kadar hepsinin yüreklerine sağlık.

        15

        ŞANSAL BÜYÜKA: Giroud kafasına teslim olsak bile, Türkiye’nin sonuca teslim olmaya niyeti yoktu… Karşınızdaki son Dünya Şampiyonu… Golü yiyorsunuz ve sadece beş dakika sonra Dünya Şampiyonu’na karşılık veriyorsunuz…

        16

        Almanya, İngiltere, Brezilya, dünyada bunu başaracak ülkeler, dünyada bunu gerçekleştirecek ulusal takım çok az… Belki de yok…

        17

        UĞUR MELEKE: Dünkü muhteşem sonuçla artık EURO 2020’de birinci torba hesabı yapabiliriz sanırım. Grupları lider bitiren takımlardan ilk 6’sı turnuvada ilk torbada olacaklar. Halen B, D, E ve G gruplarındaki duruma bakarsak, turnuvada ilk torba hayal değil sanki.

        18

        FATİH DOĞAN: Selam dur lidere! Son Dünya Şampiyonu'nu Konya'da yenmek, evinde yenilmemek çok büyük bir zafer. Lider giden ve lider dönen Millilere helal olsun, Türkiye'nin yolu açık olsun.

        19

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ