Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da şapkadan Kazımcan Karataş çıktı! - Galatasaray Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Başakşehir'i 1-0'la geçerek en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 5'e yükselten Galatasaray'da yüzler gülüyor... Sırasıyla İstanbulspor, Sivasspor ve MKE Ankaragücü ile karşılaşacak olan Galatasaray, bu maçlardan 9 puan çıkardığı durumunda rakiplerine bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

        2

        Lider tüm hesaplarını ve çalışmalarını şampiyonluk üzerine yaparken bir yandan yeni sezon kadro planlaması için de çalışmalar yapılmaya başlandı.

        3

        Bu sezon en fazla değişim yaşanan pozisyonlardan olan sol bek için de planlar netleşmeye başladı.

        4

        Başakşehir maçında haftalar sonra ilk 11'e dönen Kazımcan Karataş performansıyla hem taraftarın beğenisini topladı hem de Okan Buruk'un gözüne girdi.

        5

        6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketleri sonrasında TFF'nin aldığı özel yabancı kontenjanıyla birlikte kiralanan Sam Adekugbe'nin yeterli olup olmadığı tartışılırken kritik mücadeleye 11'de başlayan Kazımcan göz doldurdu.

        6

        Hem savunmadaki enerjisi hem ikili mücadelelerde kurduğu üstünlük hem de oyunu geniş bir alanda oynamasıyla ön plana çıkan Kazımcan, teknik heyetten de geçer not almış durumda.

        7

        ÇOK İSİM DENENDİ

        Bu sezon hücumda iki bekini ters rol zamanlamasıyla kullanan Galatasaray'ın sol bekinde sezon başından bu yana birçok futbolcu forma şansı buldu.

        8

        Patrick van Aanholt, Leo Dubois, Sam Adekugbe'nin yanı sıra sakatlık problemleriyle boğuşan Emre Taşdemir ve bu sezon iki kez talihsiz yaşayan Kazımcan Karataş da sol bekte değerlendirildi.

        9

        Van Aanholt'un hem hücumdaki tercihleri hem de yabancı kontenjanına takılması nedeniyle bir dönem Leo Dubois forma şansı bulurken Fransız futbolcunun da kontenjana takılması sonrasında gözler Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir'e dönmüştü.

        10

        İlk kez Üç Büyük tecrübesi yaşayan genç futbolcu Kazımcan Karataş'ın adaptasyon sürecinin yanına yaşadığı talihsiz sakatlıklar da eklenince sezon başında kadroda olmayan Emre Taşdemir'e şans gelmiş ancak onun da yaşadığı sakatlıklar sonrasında Sam Adekugbe transfer edilmişti.

        11

        Adekugbe'nin hücuma katılımda sorunlar yaşamasının yanı sıra toplu oyundaki eksikleri gözleri bir kez daha Kazımcan Karataş'a çevirirken genç futbolcu nihayet sarı-kırmızılı teknik heyetin beklediği gelişimi kat ettiğini de gösterdi.

        12

        Başakşehir maçında hem savunmada hem de hücumda beğeni toplayan ve oyuna doğrudan olumlu etki eden Kazımcan, gelecek sezon sol beki için listeye yazılan tek isim oldu.

        13

        Galatasaray'da Van Aanholt ülkesine transfer olurken Emre Taşdemir ve Sam Adekugbe'yle de yola devam etmeme kararı alındı. Sarı-kırmızılılarda diğer bir alternatif olan Leo Dubois ise esas bölgesi sağ bek için düşünülüyor.

        14

        Futbolu bırakmanın eşiğinden dönerek Galatasaray'a ilk etapta maç başı ücretiyle transfer olan sonrasında kadroda kalan Emre Taşdemir'in sakatlık problemeleri, 27 yaşındaki oyuncuyla uzun süreli plan yapmanın önünü tıkıyor. Sarı-kırmızılılar, Emre Taşdemir'in sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmayı düşünmüyor.

        15

        Deprem felaketlerinden en çok etkilenen takımların başında gelen Hatayspor'dan kiralanan Sam Adekugbe'nin ise satın alma opsiyonu kullanılmayacak.

        16

        Sahca Boey'e gösterilen yüksek ilgi sonrasında transfer olmasına kesin gözüyle bakılan Galatasaray'da hem sol beke hem sağ beke takviye planlanıyor.

        17

        Yabancı kuralına dair verilecek karara göre de şekillenecek olan transferdeki yol haritasının ana hattı ise belirlenmiş durumda.

        18

        Sarı-kırmızılılar sağ beke tecrübeli bir futbolcu alması durumunda ise sol beke hem doğrudan verim alabileceği hem de gelecekte bonservis geliri elde edebileceği bir oyuncu transfer etmeyi planlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ