Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'dan Türk bayraklı paylaşım - Galatasaray Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PSV ile karşılaşacak Galatasaray, bu maç öncesindeki son ciddi sınavında Olympiakos ile dostluk maçına çıkacaktı. Yılbaşı gecesi gözünden yaralanan ve sahalardan uzak kalan Omar Elabdellaoui'nin uzun yıllar kaptanlığını yaptığı Yunanistan ekibiyle iyi ilişkileri bulunan sarı-kırmızılılar hem Norveçli oyuncusuna jest yapacak hem de performansını test edecekti.

        2

        İstanbul Havalimanı'nda THY'ye ait özel uçakla yaklaşık 17.00'de Yunanistan'ın başkenti Atina'ya giden sarı-kırmızılılar burada küstah bir muameleyle karşılaştı.

        3

        Yunan yetkililerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri dönme kararı aldı.

        4

        Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Yunan yetkililerin tüm kafileden yeniden PCR testi istemesi üzerine, yaşanan sorunun çözülemediği belirtildi.

        5

        Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        "Olympiakos maçı için Atina'ya indikten sonra Yunan yetkililerin daha önce talep ettikleri tüm prosedürleri (Son 72 saat içinde PCR testi veya son 48 saat içinde rapid antijen testi, aşı sertifikaları gibi) yerine getirdiğimiz için, aralarında futbolcularımızın da bulunduğu kafilemizin bir bölümü pasaport ve test kontrol uygulamalarını geçti"

        6

        "Daha sonra Yunan yetkililerden biri, PCR testlerimizi kabul etmediklerini ve yeniden test olmamız gerektiğini söyleyerek hoş olmayan, küstah bir tavırla, pasaporttan geçen oyuncularımızın da takım otobüsünden inerek, iki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına ve tesadüfi kişileri rastgele teste sokmak istemelerine rağmen, tüm kafilenin yeniden teste girmesini talep etti"

        7

        "YAKLAŞIK İKİ SAAT BEKLETİLDİKTEN SONRA..."

        "Yaklaşık iki saatlik bir süre havalimanında bekletildikten sonra sorunun hiçbir şekilde çözülememesinden dolayı kafilemiz İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı."

        8

        BAKAN KASAPOĞLU'NDAN KINAMA GELDİ

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı'na yönelik sergilenen tutumu kınadı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, "Hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Spor Kulübü'müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

        9

        TFF'DEN TEPKİ

        Türkiye Futbol Federasyonu, Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı'na yönelik tutuma tepki gösterdi. Federasyondan yapılan açıklamada, "Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina'ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Kulübü'müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz." denildi.

        10

        GALATASARAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

        Sarı-kırmızılı kulüpten saat 21 sularında olaya dair yeni bir bilgilendirme geçildi. Galatasaray'ın yaptığı açıklamada, "Dostluk havasında, hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina'da bugün yaşanan olayda, bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır." denildi.

        11

        Sarı-kırmızılı kafilenin yapıcı tavırlarına rağmen Yunan yetkililerin zorluk çıkarmaya devam ettiğine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

        "Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir."

        12

        "Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz. Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır. Yönetim kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz"

        13

        "Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz. Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığı'mız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti devlet kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz."

        14

        BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEPKİ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı'na yönelik centilmenlik dışı tutuma tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Twitter hesabından, "Bugün Galatasaray Futbol Takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!" mesajını paylaştı.

        15

        ATİNA BÜYÜKELÇİSİ ÖZÜGERGİN'DEN GALATASARAY'A DESTEK

        Galatasaray Futbol Takımı'nın Yunanistan'da ülkeye sokulmaması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Burak Özügergin havaalanına giderek sarı-kırmızılı takıma destek oldu. Sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Atina Büyükelçimiz Burak Özügergin, Yunan makamlarınca takımımıza uygulanan ahlak dışı uygulamaya karşı destek olmak için havalimanına gelerek teknik direktörümüz Fatih Terim ile birlikte süreci yakından takip etti." denildi.

        16

        AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı'na yönelik tutuma tepki gösterdi. Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Yunanistan'ın, Galatasaray Spor Kulübü'ne dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz. Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur. Galatasaray dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yunan makamlarının Galatasaray'a yaptığı saygısızlık sadece kendilerine yakışmıştır. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz."

        17

        22.30'DA DÖNÜŞ UÇAĞINA GEÇİLDİ

        THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Galatasaray kafilesini götüren Türk Hava Yolları'na ait TK 3276 nolu sefer sayılı uçağın, Atina’da bulunduğu ve bu nedenle başka bir uçağın gönderilmeyeceği belirtildi. Galatasaray kafilesinin THY uçağı ile İstanbul’a dönüşü için Atina'daki havalimanında yolcu işlemleri yapıldı. Uçağın saat 22.30'da kalkması planlandı.

        18

        CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NDAN GALATASARAY'A DESTEK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlık maçı için gittiği Yunanistan’da sportmenlik dışı muameleyle karşılaşan Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanı Burak Elmas'ı telefonla aradı. CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, görüşmede sporun siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini belirterek, Galatasaray Spor Kulübü'nün, sportmenlik dışı bu davranışa karşı takındığı tavrı desteklediğini söyledi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

        19

        23.00 SULARINDA DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TSİ 23.00 sualrında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığının yaptığı bilgilendirmeye göre, Bakan Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Dendias ile görüşmesinde, Galatasaray Futbol Takımı'nın Atina'da uğradığı keyfi muameleyi gündeme getirdi.

        20

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT ELEŞTİRİ

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Yunanistan'ın, Olympiakos futbol takımı ile hazırlık maçı yapmak üzere Atina'ya giden Galatasaray futbol takımına yönelik muamelesini eleştirdi.

        21

        Konuya ilişkin sorulan soruya yazılı yanıt veren Bilgiç, Galatasaray futbol takımının 13 Temmuz akşamı Yunanistan'ın Olympiakos takımı ile özel maç yapmak üzere Atina'ya gittiğini belirterek, "Kafilemizin yaptırdığı ve sonuçları negatif olan PCR testlerinin geçerli sayılmaması ve tüm takımın yeniden test yaptırmasının istenmesi centilmenlikten ve iyi niyetten uzaktır." ifadesini kullandı.

        22

        Bilgiç, bu keyfi yaklaşım ve kötü muamele üzerine Galatasaray kafilesinin haklı olarak Yunanistan’a giriş yapmadan Türkiye'ye geri döndüğünü belirterek, "Yunanistan’ın ülkemizin önde gelen takımlarından birini bu tür bir tavırla karşılaması, spor alanında dahi ülkemize yönelik tahammülsüzlüğünü göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

        23

        ATİNA BÜYÜKELÇİSİ ÖZÜGERGİN O ANLARI ANLATTI

        Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ilerleyen saatlerde AA'ya açıklamalarda bulunurken Galatasaray futbol takımına yönelik muameleye ilişkin, "Bir dostluk maçı beklerken böyle bir ortamla karşılaşmak üzücü. Bu muamele, ne komşuluk ilişkisine, ne de sportmenliğe yakışıyor." dedi.

        24

        Yunan makamlarının, özellikle Türk takımına yönelik bir tutum içerisinde olmadıkları yönünde çok sık beyanlarda bulunduklarının altını çizen Özügergin, "Ancak bu ne kadar inandırıcı, pek emin değilim." şeklinde konuştu.

        25

        Özügergin, bu konudaki kuralların açık ve net olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Kafile geliyor. Diyorlar ki, 'Bakın bizde kural böyle. Rastgele hızlı test yapacağız.' Hatta bir tanesi de Hocaya (Fatih Terim) denk geliyor. O da itiraz etmiyor. O ana kadar hiçbir sorun yok. Rastgele testi üç beş kişiden birine tatbik ediyorlar. Bir noktadan sonra (Yunan yetkililer) diyor ki 'Yok böyle olmaz, hepinize yapacağız.' Test kontrolünün yapıldığı noktadan geçip otobüse binenler dahi geri çağırıldı. Giriş yapanlardan bazılarının girişini de iptal ettiler. Hoca da diyor ki 'Rastgele yapacağınızı söylediniz, şimdi de herkese yapacağız diyorsunuz.'"

        26

        Bunun üzerine Yunan makamlarının uygulamanın bu yönde olduğu şeklinde cevap verdiğini aktaran Özügergin, "Hoca bunun üzerine geri döneceklerini söylüyor. Gerek Dışişleri Bakanlığı, gerekse devlet büyüklerimize durum aktarıldı ve talimatları alındı. Ankara'dan gelen direktifler de kafilemizle paylaşıldı." dedi.

        27

        "SABIRLI VE VAKUR BİR DURUŞ SERGİLEDİLER"

        Özügergin, "Gerek Hoca, gerek teknik elemanlar, gerek idareciler, gerekse sporcular, hepsi son derece sabırlı ve vakur bir duruş sergilediler. Kendilerine yapılan muamelenin çirkinliği karşısında düzgün duruşlarını elden bırakmadılar. Bir yere varılamayacağının anlaşıldığı noktada Hoca, takıma 'dönüyoruz' dedi." ifadelerini kullandı.

        Durumdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Özügergin, şöyle devam etti:

        "Bir dostluk maçı beklerken böyle bir ortamla karşılaşmak üzücü. Bu muamele, ne komşuluğa ne sportmenliğe uyuyor. Rastgele bazı kafile üyelerine test uygulanmasına kafileden kimsenin itirazı olmadı. Herkese uygulamak istediklerinde olayın şekli değişti. Bunu baştan söylemediler.

        28

        24 SULARINDA UÇAK İNDİ

        Galatasaray kafilesini taşıyan Türk Hava Yollarına ait özel uçak gece yarısında İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Teknik direktör Fatih Terim ile deneyimli futbolcu Arda Turan, 01.00 sularında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        29

        FATİH TERİM'DEN TEPKİ!

        Galatasaray'ın uluslararası kuralları çok iyi bilen bir kulüp olduğunu belirten Fatih Terim, "24 saat önce hepimiz test olduk. Hepimiz oraya elimizdeki tüm testlerimizin belgeleriyle gittik. İndiğimizde hızlı bir testin olacağını söylediler. İki ülke arasında yapılan anlaşmaya göre 2 taraf da yapılan test sonuçlarını kabul ediyor ancak bizden hızlı bir test istediler. 'Son 2 gündür bunu uygulamaya başladık.' dediler. İtiraz etmedik. Ben de denk geldim, test yaptırdım. Bir kısmımız dışarı çıktı. Bazı memurlar 'Hayır olmaz, herkesin çağırın test olacak.' dediler. Çağırdılar ve geri geldiler. Bundan sonra yapılacak tek şey vardı, o da geri dönmek. Çünkü dostluk maçları dostlarladır. Bu dostça bir davranış değil. 'O zaman dönüyoruz.' dedik." ifadelerini kullandı.

        30

        Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve diğer yetkililere destekleri için teşekkür eden Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İnsan kendisini güçlü hissediyor. Nasıl döneriz diye düşünürken bu kez 1-2 saat geçti, Oyuncular hem sıkıldılar hem de açlar. Herhangi bir servis de olmadı. Lounge bölümüne gitmemize müsaade etmediler. Pasaportlarımızı istediler. Deport (Sınır dışı) edeceklerini söylediler. Biz de vermeyeceğimizi söyledik. Bu arada 4 saat geçti. Kaptanlarımız ve hosteslerimiz hazır vaziyette bekledi ve uçağa izin vermediler."

        31

        "BUNLARA BOYUN EĞECEK İNSANLAR DEĞİLİZ, GEREĞİNİ YAPTIK"

        "Orada kaldık mecburen. Sonra su verdiler. Olympiakos Kulübünden arkadaşlarımız bir hayli çırpındılar ancak olmadı. Kulüple bir alakası yok. Her türlü kulüpten buraya gelenleri havaalanından nasıl aldığımız aşikar. Hakikaten biz başka türlü davranıyoruz. Bu Galatasaray'a yapılmadı. Nereye yapıldığı çok açık. Son yılların hassas dengesi içinde bu hoş bir davranış şekli değil. Hiç hoş değil. Bunlara boyun eğecek insanlar değiliz. Yapılması gerekeni yaptık."

        32

        "İLK KEZ BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞTIK"

        İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını vurgulayan Fatih Terim, "Hangi Türk'e sorsanız, çoğu zaman bazı sıkıntılar yaşamıştır. Hayat tecrübelerle dolu. Bugün de buna rastladık. Biz gereği neyse onu yaptık. Yarın da olsa onu yaparız. Herkes yaptığı ayıbı biliyor. Bu ayıp bir şey. İstanbul'da bir hazırlık maçı almak için uğraşıyoruz. Oynayamazsak da normal antrenmanlarımızla hazırlanırız. O maçı burada telafi ederiz. Bir sorun yok. Türk'ün misafirperverliği kimsede yok. Kimse bize böyle bir tavırla davranamaz." açıklamasında bulundu.

        33

        Yunan yetkililerin davranışlarının kabul edilemez olduğunu belirten Arda Turan ise şunları kaydetti:

        "Yunanistan'da her türlü önlemi almamıza rağmen maalesef insan haklarına aykırı davranışlarla karşılaştık. Otobüsten geri çağrıldık. Her türlü yardımcı olmaya çalıştık ama tavırları saygısızcaydı. Yine de yardımcı olmaya çalıştı hocamız. Sonuç olarak dostluk maçının dostça olması gerekirdi ama bu tavırla karşılaşmadık. Üzücü"

        34

        "Hoş bir gün değildi. Üzüntü duyduk. Bizim yanımızda olan Cumhurbaşkanı'mıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz böyle olayları büyütme taraftarı değiliz. Barıştan ve iyilikten yanayız. Hem çok yorulduk hem de çok üzüldük. Sabırları için bütün kafileye teşekkür ediyorum. Türkiye olarak geleni en güzel şekilde ağırlayacağız."

        35

        TÜRK BAYRAKLI PAYLAŞIM

        Galatasaray, sosyal medya hesabından bu sabah göndermede bulunan bir paylaşım yaptı. Sarı-kırmızılı kulübün 'Günaydın' mesajında Türkiye ve Galatasaray bayraklarının fotoğrafı yer aldı.

        36

        KULÜPLERDEN DESTEK GELDİ!

        Galatasaray'a yapılan muameleye karşı Türk kulüplerinden de destek geldi. Yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

        KASIMPAŞA: Hazırlık maçı için Yunanistan'a giden ve havalimanında karşılaştığı tutumlar nedeniyle yurda dönme kararı alan Galatasaray'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, bu ilkel davranışlarından dolayı Yunan makamlarını şiddetle kınıyoruz.

        37

        Adana Demirspor: YANINDAYIZ! Ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden Galatasaray Spor Kulübü'ne Yunanistan'da yapılmış olan küstahça davranışı kınıyoruz.

        38

        BB ERZURUMSPOR: Galatasaray Spor Kulübüne hazırlık maçı için gittikleri Yunanistan’da Yunan makamlarınca uygulanan ahlak dışı tutumu kınıyor, Galatasaray camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ