Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 3 - Göztepe: 1 MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Süper Lig'in 14. haftasında Göztepe'yi evinde 3-1 mağlup etti. Maça hızlı ve baskılı başlayan ev sahibi ekip 3. dakikada Emre Kılınç'la öne geçerken bu golle Süper Lig'deki en erken golünü de kaydetmiş oldu. 1-0'dan sonra da baskısını sürdüren Galatasaray 11. dakikada Arda Turan'la farkı 2'ye çıkardı. Göztepe'nin bu gole yanıtı ise gecikmedi. Sağ kanattan açılan ortaya şık bir dokunuş yapan Soner Aydoğdu 13. dakikada farkı 1'e indirdi ve ilk yarıda başka gol olmadı.

        Maçın 62. dakikasında Taylan Antalyalı'nın harika pasında topla buluşan Feghouli, Galatasaray'ın 3. golünü kaydetti. Mücadelede son anlara girilirken Göztepe 81'de rakip fileleri Ndiaye ile havalandırdı ancak golde ofsayt bayrağı havadaydı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Cimbom sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bir haftayı bay geçen Galatasaray, Fatih Terim'in cezalı olduğu maçta yara sararken puanını da 26'ya yükseltti. Üst üste üçüncü yenilgisini alan Göztepe ise 14. mücadelesi sonunda 18 puanda kaldı.

        REKLAM

        Galatasaray 26 Aralık'ta Trabzonspor'a konuk olacak, Göztepe ise 26 Aralık'ta Fatih Karagümrük'ü konuk edecek.

        Öte yandan Galatasaray'da Emre Kılınç'ın yerine oyuna giren 17 yaşındaki yıldız adayı Bartuğ Elmaz da Süper Lig'deki ilk maçına çıktı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        3. dakikada Göztepe savunmasının çıkarken kaptırdığı top sonrası Diagne sağ çaprazdan içeri sokuldu. Onun şutunda kaleci Megyeri'den dönen topa penaltı noktası hizasından Emre Kılınç sert vurdu: 1-0 Galatasaray bu sezon Süper Lig'deki en erken golünü attı.

        5. dakikada müthiş paslaşmalarla ceza sahasına sokulan Galatasaray'da Arda'nın bıraktığı topa Belhanda penaltı noktası üzerinden vurdu, savunmadan seken top kornere çıktı.

        8. dakikada Galatasaray yine organize geldi. Sağ kanattan son çizgiye inen Omar'ın ortasında Arda'nın kafayla indirdiği topa Belhanda gelişine voleyi vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.

        REKLAM

        11. dakikada Donk'un kendi yarı alanından gönderdiği müthiş uzun topla savunma arkasına sarkan Arda Turan içeri sokuldu ve kalecinin sağına doğru çok iyi vurdu: 2-0 Arda Turan bu sezon Süper Lig'deki ikinci golünü kaydetti.

        13. dakikada sağ kanatta baskıyla topu kapan Göztepe'de Halil Akbunar'ın yerden ortasına ön direkte Soner Aydoğdu topuğuyla çok şık dokundu, direğe çarpan top ağlarla buluştu: 2-1 Soner Aydoğdu da bu sezon 3. kez gol sevinci yaşamış oldu.

        22. dakikada Berkan Emir serbest vuruşta doğrudan kaleyi denedi, Okan Kocuk direk dibinden topu son anda kornere çeldi.

        26. dakikada sağ kanatta topu alan Halil Akbunar kaleyi karşısına aldı ve önünü açıp sol ayağıyla sert vurdu, Cheriff Ndiaye'den de seken top bir an için Okan'ı yanılttı ancak Galatasaray kalecisi topu kontrol etmeyi başardı.

        33. dakikada Emre Kılınç'ın kullandığı kornerde Luyindama kafayı vurdu, köşeye doğru giden topu çizgi üzerinde çelen Megyeri devamında Arda'nın şutunda da nefis bir kurtarışa imza attı.

        44. dakikada Taylan'ın derinlemesine pasıyla savunma arkasında bomboş kalan Diagne, karşı karşıya pozisyonda kaleciyi de çalımlayıp topu boş ağlara yolladı ancak pozisyon tamamlanınca ofsayt bayrağı havaya kalktı.

        REKLAM

        Galatasaray, Göztepe karşısında soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.

        49. dakikada sol kanattan içeri sokulan Ndiaye'nin pasında Soner vurdu, savunmadan seken topu sol çaprazdan Halil kaleye yolladı. Bu kez Okan'ın kurtardığı topa kale ağzında Soner vurdu ancak top üstten auta gitti.

        60. dakikada Soner Aydoğdu'nun kullandığı serbest vuruşta barajı aşan top kalenin üzerinden auta gitti.

        62. dakikada Taylan'ın savunma arkasına müthiş kaldırdığı topu penaltı noktası üzerinde kontrol eden Feghouli, bekletmeden vuruşunu yaptı ve farkı yeniden ikiye çıkardı: 3-1

        71. dakikada Gassama'nın sağ kanattan ortasına penaltı noktası üzerinde Napoleoni kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti.

        85. dakikada Halil'in sağ çaprazdan nefis ortasına ön direkte bomboş durumdaki Cheriff Ndiaye kafayı vurdu, top direğin yanından auta çıktı.

        GALATASARAY: 3 - GÖZTEPE: 1

        Stat: Türk Telekom

        Hakemler: Mete Kalkavan, Kerem Ersoy, Samet Çavuş

        Galatasaray: Okan Kocuk, Elabdellaoui, Donk, Luyindama, Saracchi, Taylan Antalyalı, Belhanda (Dk. 90+3 Emin Bayram), Emre Kılınç (Dk. 90+3 Bartuğ Elmaz), Feghouli (Dk. 83 Emre Akbaba), Arda Turan (Dk. 83 Ömer Bayram), Diagne (Dk. 67 Oğulcan Çağlayan)

        Göztepe: Megyeri, Gassama, Mihojevic (Dk. 83 Burak Süleyman), Atınç Nukan, Berkan Emir, Soner Aydoğdu, Yalçın Kayan (Dk. 67 Mossoro), Nwobodo, Halil Akbunar, Tripic (Dk. 46 Napoleoni), Ndiaye

        Goller: Dk. 4 Emre Kılınç, Dk. 12 Arda Turan, Dk. 63 Feghouli (Galatasaray), Dk. 14 Soner Aydoğdu (Göztepe)

        Sarı kartlar: Dk. 58 Elabdellaoui (Galatasaray), Dk. 84 Nwobodo (Göztepe)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ