Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Konyaspor maçının yazar yorumları - GS Konya maçının ardından yapılan değerlendirmeler - Galatasaray Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Fatura ağır oldu. Babel’in golü 60’da gelene kadar toplamda 2-3 dakika dışında maç hep Konyaspor sahasında oynandı. Maçın başında Konya’nın üst üste kazandığı kornerler sonrasında Aslan 2 pozisyonun ardından 3. bölgeye yerleşmeyi bildi ve Konya için çıkış bırakmadı.

        2

        Eksik kalan hücumu genişletememeleriydi. Bu sıkışık oyunda aranan oyuncu Belhanda’dır. Ve tabii iyi bir santrfor performansı. İkisi de yoktu. Kırmızı kart sonrası bu kadar yeni bir takımın eksik kalmasının sonuçları da ağır olabiliyor. Son saniye golü de bunun faturası oldu.

        3

        ERMAN TOROĞLU: Neymiş efendim, Galatasaray yüzde 75 topla oynamış. Konyaspor yüzde 25 oynamış. Geçiniz, bir halt yapamadıktan sonra istersen yüzde yüz oyna topla. Nitekim ancak çok ani atılan bir ters topta Konya defansı yön değiştirmeye kalkıyor..

        4

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray tıpkı geçen yılki gibi son dakikada yediği golle puan kaybetti. Takımda çok ciddi coşku ve istek problemi var. İlk yarıda oyunun mutlak hakimiydiler. Her ne kadar fazla pozisyon üretmeseler de tempoyu yükseltemeseler de oyuna hakim oldular.

        5

        Burada tabii Konyaspor'un çağ dışı futbol anlayışı da önemli. Hani kalenin önüne kamyonu çekmek gibi bir deyim vardır ya, işte öyle yaptılar.

        6

        Galatasaray'da topla mesafe kat eden bir tek Babel var. Diagne, hep söyledik asla ama asla Galatasaray için büyük hedeflerin santrforu değil.

        7

        Hakem Mete Kalkavan VAR yardımıyla Seri'yi atmakta yüzde 100 haklı... Ama maçın hemen başında Diagne'nin kolla top temasında penaltıyı vermeliydi. Veremedi, VAR da kendisine hiç yardımcı olmadı.

        8

        LEVENT TÜZEMEN: Seri, inşallah sadece kenarlara pas vermek için alınmamıştır. Belhanda'nın eksikliğini bence Seri dE aradı. Çünkü benim izlediğim Seri daha üretkendi. Ancak rakibine yaptığı kırmızı kartlık hareket tam bir ihanetti.

        9

        Galatasaray skoru artırabilecek pozisyonlar buldu ancak Seri'nin ihanetle eşdeğer olan kırmızı kartı rakibe pozisyonlar vermesine neden oldu. Yine de büyük bir takım maçın bitme noktasında skoru koruyacak kaliteyi göstermelidir.

        10

        ŞANSAL BÜYÜKA: Kabul edelim ki Falcao gelse de, gelmese de Süper Lig’in en güçlü kadrosu Galatasaray’da... Ama bu kadro adının, gücünün, yeteneğinin hakkını veriyor mu derseniz, hayır vermiyor.

        11

        Nzonzi gelince, Seri biraz daha öne çıktı, biraz daha göründü. Ama “Barcelona, bonservisi için 50 milyon euro verdi” denilen adam mı derseniz, asla değil... Bu konuda birileri bizimle dalga geçmiş olmalı... İkinci yarıda Jevtoviç’e basışı da VAR’a gitmeden kırmızı olmalıydı.

        12

        5-0 bitse “Normal” diyeceğimiz maç 1-1 bitti. Galatasaray maç boyu ezici baskısına rağmen kaçırdığı gollerin, son 15 dakikada bir eksik kalışın ve son derece “berbat” savunma anlayışının faturasını çok ağır ödedi.

        13

        İBRAHİM YILDIZ: Seri düzeyinde bir oyuncunun yaptığı sert hareketi anlamak mümkün değil. Orta sahada anlamsız bir hareket bu oyuncuya yakışmadı. Seri konusunda bir yorum yapmak gerekirse, bu oyuncu için müthiş övgüler yapılmıştı.

        14

        Ancak, belki yeni bir takıma gelmesi nedeniyle beklenilenden uzak bir performansı vardı. Bir kurtarıcı, takımı sürükleyen, sonucu değiştirecek bir özellikte olmadığını gördük. Yine, Nzonzi çok üstün yeteneği olan bir oyuncu gibi gözükmedi…

        15

        Maçın özeti; 60 dakika çok iyi bir oyun oynayan Galatasaray, golden sonra topu rakibe bıraktı. 10 kişi kalınca savunmaya fazla kapanmak büyük hataydı.