Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Gazişehir Gaziantep Gençlerbirliği MAÇI SONUCU VE MAÇ ÖZETİ! Spor Toto 1. Lig şampiyonluk yarışı! - Futbol Haberleri

        Efsane başkanları İlhan Cavcav adının verildiği geçen sezon Süper Lig'e veda eden Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında Gazişehir Gaziantep'i deplasmanda 2-0 mağlup etti ve Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

        Ankara temsilcisine galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Mert Çetin ve 70. dakikada Alper Uludağ kaydetti.

        Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 70'e yükseltti ve 29 yıl boyunca aralıksız mücadele ettikten sonra geçen sezon küme düştükleri Süper Lig'e geri döndü!

        Aynı saatte oynanan diğer bir mücadelede ise Denizlispor, Karabükspor'u 6-0 yenerek Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu.

        Başkent temsilcisi ligin son haftasında şampiyonluk için Adana Demirspor ile karşılaşacak.

        DÜŞTÜĞÜ GÜN YÜKSELDİ

        Karşılaşmayı Yıldırım Mert Çetin ve Ayper Uludağ'ın golleriyle 2-0 kazanan kırmızı-siyahlı ekip, puanını 70'e yükselterek 12 Mayıs 2018'de düştüğü Spor Toto Süper Lig'e bir yıl sonra aynı gün döndü.

        Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, yönetim kurulu, kırmızı-siyahlı futbolcular, teknik ekip ve taraftar karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

        Başkent ekibi, Spor Toto 1. Lig macerasını, düştüğü sezon teknik direktörlüğünü yapan Ümit Özat'ın başında olduğu Adana Demirspor ile Ankara'da oynayacağı maçla tamamlayacak.

        29 YIL SONRA VEDA ETMİŞLERDİ!

        Gençlerbirliği, geçen sezon Süper Lig'e 29 yıl aranın ardından veda etmişti.

        Bir alt ligde en son 1988-1989 sezonunda mücadele eden Ankara temsilcisi, o tarihten itibaren aralıksız Süper Lig'de yer alma başarısı göstermişti.

        Süper Lig'de 1989-1990 sezonundan itibaren kesintisiz yer alan Gençlerbirliği, son hafta yıkılma kararı alınan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynayacağı Bursaspor maçıyla İlhan Cavcav Sezonu'nu tamamlamıştı.

        GEÇEN SEZON NELER OLMUŞTU?

        2017-2018 sezonunda hanesine yazdırdığı 33 puanın 12'sini Galatasaray, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan alan, yakaladığı 10 maçlık yenilmezlik serisine karşın deplasmanda sadece 1 müsabaka kazanabilen kırmızı-siyahlılar, Spor Toto 1. Lig'e düşmüştü.

        İlhan Cavcav'ın hayatını kaybetmesinin ardından kırmızı-siyahlı kulübün başkanlığına seçilen Murat Cavcav, 2016-2017 sezonunu 8. sırada tamamlayan teknik direktör Ümit Özat ile yola devam etmişti.

        Özat ile sezona hazırlanan ve kadro planlamasını yapan kırmızı-siyahlılar, ligin 3. haftasının ardından genç teknik adamla yollarını ayırarak Mesut Bakkal ile anlaşmıştı.

        Murat Cavcav başkanlığındaki yönetim, 10 haftanın ardından tecrübeli teknik adamın görevine son vererek yeniden takımı Ümit Özat'a teslim etmişti.

        Ümit Özat görevdeyken biri ara olmak üzere 3 transfer dönemi geçiren kırmızı-siyahlı kulüp, bu süreçte 12'si yabancı futbolcu olmak üzere 24 transfer yapmıştı.

        Kadroya yaptığı takviyelerden katkı alamayan başkent kulübü, sezonu 8 galibiyet ve 9 beraberlik sonucunda topladığı 33 puanla 17. sırada tamamlamış ve Süper Lig'e tutunamamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ