"Gazze'de 500 bin kişinin durumu 'felaket'"
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain, insani durumu "felaket" olarak nitelediği Gazze'de şu an aşırı gıda güvensizliği altında 500 bin kişi bulunduğunu belirterek, onlara yardımcı olunmazsa kıtlığın eşiğine gelebilecekleri uyarısında bulundu
ABONE OLBM Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü CindyMcCain, ABD'de yayın yapan ulusal CBS kanalına verdiği mülakatta, Gazze'ye yönelik insani yardımların durumunu değerlendirdi.
"Öncelikle bunun bir felaket olduğu gerçeğiyle başlayalım" diyen McCain, İsrail’in Gazze'ye çok az sayıda yardımın girmesine izin verdiğini ifade ederek, "Bu denizde bir damla. Şu an Gazze'de aşırı gıda güvensizliği altında 500 bin kişi var ve onlara yardımcı olmazsak kıtlığın eşiğine gelebilirler." diye konuştu.
Gazze'ye insani yardımların mutlaka ulaştırılması gerektiğini vurgulayan McCain, ateşkes döneminde günde yaklaşık 600 yardım tırının bölgeye giriş yaptığını ancak bu sayının şu anda yaklaşık 100'e düştüğünü belirtti. McCain, ayrıca, bu tırların hangi yol ve bölgelere yönlendirileceği konusunda İsrailli yetkililerin tutarsız davrandığını ifade etti.
İsrail'in iddia ettiği Hamas’ın yardım kamyonlarını yağmaladığı yönündeki soruya da McCain, şöyle cevap verdi:
"Hayır, hiç de değil. Bakın, bu insanlar çaresiz ve Dünya Gıda Programı tırının geldiğini görüyorlar ve ona doğru koşuyorlar. Bunun Hamas'la, herhangi bir organize suçla veya başka bir şeyle alakası yok. Bu sadece bu insanların açlıktan ölmesiyle alakalı ve bu insanlar gerçekten çaresiz."