Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Gençlerbirliği: 0 - Galatasaray: 2 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Galatasaray, Süper Lig'in 39. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Düşük tempoda geçen maçta topa hakim olan Galatasaray, ilk 40 dakikalık dilimde girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. 44. dakikada kaleye uzak mesafede topla buluşan ve kendisine açı yaratan Halil Dervişoğlu sol ayağıyla Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Devre arasında kiralanan Halil, sarı-kırmızılı formayla ilk golünü atarken bu sezon Galatasaray'ın en genç golcüsü de oldu.

        İkinci yarıda da benzer bir futbol oynanırken Donk'un uzun pasında Arda'dan seken topu önünde bulan Emre Akbaba yaptığı tek dokunuşla Nordfeldt'i avladı ve farkı 2'ye çıkardı. Emre Akbaba 65. dakikada bir gol daha atsa da gol, VAR incelemesi sonrasında elle oynama nedeniyle geçersiz sayıldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı.

        REKLAM

        37. maçında 23. galibiyetini elde eden Galatasaray puanını 75'e yükseltti ve Beşiktaş'ı takibini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar ayrıca maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin de 2 puan üzerine çıktı. 37. maçında 20. mağlubiyetini alan Gençlerbirliği ise haftayı 35 puanla 20. sırada kapattı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        4. dakikada Galatasaray atağında Halil savunma arkasına sarkan Babel'i kaçırmak istedi, Arda araya girdi. Tazelenen hücumda Kerem'in şutunda top Angelo'ya da çarparak oyun alanını terk etti.

        20. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Şener'in sağdan ceza sahasına gönderdiği ortaya Babel altıpasta kafayı vurdu ama topu yandan auta attı.

        28. dakikada Donk'un pasında Emre Akbaba ceza sahasına sağdan girdikten sonra topu soluna çekti, uzak köşeye plasesini yolladı ama top az farkla auta çıktı.

        35. dakikada Babel'in pasında topu ceza sahası dışında önüne alan Taylan sol ayağıyla sert bir şut gönderdi, top Nordfeldt'in kucağında kaldı.

        37. dakikada Gençlerbirliği'nin sağdan gelişen atağında Soner'in pasında ceza sahasına giren Candeias'ın yerden sert ortasında hiçbir takım arkadaşı o bölgede değildi. Akabinde gelişen Galatasaray kontratağında Babel soldan ceza sahasına daldı, pasında Diego Angelo'yu geçemedi.

        REKLAM

        44. dakikada Halil Dervişoğlu attı, Galatasaray 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışından sol ayağıyla çok şık bir şut çıkaran Halil, topu köşeden ağlara yolladı ve sarı-kırmızılı ekibi üstünlüğe taşıdı. Galatasaray'a devre arasında Brentford'dan kiralanan Halil Dervişoğlu, sarı-kırmızılı formayla ilk golünü attı. 21 yaşındaki genç futboclu, bu sezon Galatasaray formasıyla Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu oldu.

        52. dakikada Emre Akbaba attı, Galatasaray 2-0 öne geçti. Donk'un uzun pasında Gençlerbirliği savunmasında Arda'nın kafasından seken topa yere düşürmeden şık bir vuruş yapan Emre, sarı-kırmızılı ekibi iki farklı üstünlüğe taşıdı.

        64. dakikada Emre Akbaba attı, Galatasaray 3-0 öne geçti ancak gol VAR incelemesinin ardından geçersiz sayıldı. Savunmadan atılan uzun topta Babel ceza sahası içi sol çizgiden pasını çıkardı, Emre Akbaba sol ayağıyla gelişine vurdu ve farkı üçe çıkardı. VAR incelemesinin ardından Babel'in elle oynadığı tespit edildi.

        REKLAM

        74. dakikada Emre Akbaba'nın köşe vuruşunda Marcao ceza sahasında sert bir kafa vuruşu yaptı, Nordfeldt iyi bir refleksle topu çeldi.

        84. dakikada Galatasaray atağında Arda Turan'ın ceza sahası içinden şutu savunmadan döndü, akabinde Falcao'nun denemesi üstten auta gitti.

        90. dakikada Arda'nın pasında Saracchi sol dip çizgiden ortasını yaptı, Kerem uygun durumda kafayı vurdu ama topu üstten auta attı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ