Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Gençlerbirliği Trabzonspor MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Zirvenin sahibi Fırtına! - Futbol Haberleri

        Trabzonspor, Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bordo-mavililer 79. dakikada VAR incelemesi sonrasında penaltı kazanırken Sosa penaltı vuruşunu gole çevirdi. Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Nwakaeme farkı 2'ye çıkaran golü attı. 8 dakika uzayan karşılaşmada uzatmalarda saha bir anda karıştı. Hüseyin Göçek, VAR incelemesi sonrasında 90+4. dakikada Sörloth'a rakibini ittiği gerekçesiyle kırmızı kart gösterdi.

        Bir maçı eksik olan Trabzonspor bu galibiyetle puanını 41'e çıkardı ve liderliğe oturdu. Gençlerbirliği ise 21. haftayı 21 puanla kapattı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        10. dakikada Trabzonspor savunmasının uzaklaştıramadığı topa ceza yayı üzerinden Sessegnon harika vurdu ancak kaleci Uğurcan nefis bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi.

        REKLAM

        16. dakikada sağ kanatta hareketlenen Candeias harika bir hareketle rakibinden sıyrıldı ve önünü boşalttıktan sonra içeri sert bir orta yolladı ancak kale sahasında kimse topa dokunamadı.

        17. dakikada Trabzonspor savunmasının arkasına atılan derin pasa Sefa Yılmaz hareketlendi ancak Hüseyin Türkmen çok kritik bir müdahale yaparak rakibinin Uğurcan'la karşı karşıya kalmasına izin vermedi.

        23. dakikada Gençlerbirliği rakip savunmayı dengesiz yakaladı. Kazanılan top sonrası süratle ilerleyen Candeias sağdan ceza sahasına girdi ve arka direğe çevirdi ancak Nadir Çiftçi uygun durumda topu üstten dışarı attı.

        30. dakikada Trabzonspor organize paslarla rakip kaleye etkili geldi. Çaprazda uygun durumda topla buluşan Sosa vuruşunu yaparken savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi.

        33. dakikada sol kanatta topla buluşan Nwakaeme ayak içiyle arka direğe ortaladı fakat Halil İbrahim son anda Guilherme'den önce araya girerek topu kornere attı.

        43. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sosa kaleyi düşündü ancak isabet sağlayamadı.

        REKLAM

        İlk 45 dakika golsüz eşitlikle tamamlandı.

        46. dakikada Guilherme'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Sörloth kafayı vurdu ancak kaleci son anda müdahale etmeyi başardı.

        49. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Candeias ters ayağıyla vuruşunu yaptı fakat top farklı şekilde dışarı gitti.

        50. dakikada Nwakaeme maçın başından bu yana ilk kez şut imkanı yakaladı fakat vuruşunda top kalecinin kucağında kaldı.

        53. dakikada ceza yayının birkaç metre gerisinde topla buluşan Ndiaye doğrudan kaleyi düşündü fakat sağına iyi uzanan kaleci Nordfeldt topu kornere çeldi.

        68. dakikada Nwakaeme rakibinden sıyrılıp ceza sahası dışından çok sert vurdu ama kaleci Nordfeldt güçlükle de olsa topu çelmeyi başardı.

        71. dakikada Gençlerbirliği'nin çıkarken kaybettiği top sonrası konuk ekip fırsat yakaladı. Nwakaeme'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ndiaye uygun durumda dönerek vuruşunu yaptı ama topu üstten dışarı yolladı.

        REKLAM

        72. dakikada soldan ceza sahasına giren Sörloth topu sakladı ve çaprazda oldukça dar bir açıdan vuruşunu yaptı ancak kaleci yakın direk dibinde golü önledi.

        74. dakikada Trabzonspor'un kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde karambol yaşandı ve Nadir'in Hüseyin Türkmen'e yaptığı müdahale sonrası VAR odasından uyarı geldi. Hakem Hüseyin Göçek incelemenin ardından beyaz noktayı gösterdi.

        79. dakikada Penaltıda topun başına geçen Jose Sosa topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

        80. dakikada Trabzonspor rakip kaleye çok hızlı geldi. Soldan hücumu sürükleyen Nwakaeme kale sahasına ortaladı ancak savunma Sörloth'tan önce araya girerek topu kornere yolladı.

        83. dakikada Gençlerbirliği savunması bir kez daha dengesiz yakalandı. Sağ kanattan gelen ortayı ceza sahasındaki Sörloth çok şık indirdi ve Nwakaeme uygun durumda gol vuruşunu yaptı. Konuk ekip bulduğu bu golle farkı ikiye çıkardı.

        90+2. dakikada Baiano ile Sörloth arasında gerilim yükseldi. Hakem Hüseyin Göçek VAR incelemesi sonrasında Baiano'ya sarı, Sörloth'a kırmızı kart gösterdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ