Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Go-kart kazası! Havvanur yaşam savaşı veriyor! Go-kart işletmecisi: Kask takmadı, izin verdik

        İstanbul, Sarıyer İstinye’de cumartesi günü arkadaşlarıyla birlikte go-kart’a binen lise öğrencisi Havvanur Yalçın, boynundaki şalın aracın tekerine dolanması sonucu ağır yaralandı. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Yalçın, yaşam savaşı veriyor.

        BAŞHEKİM KOCATÜRK: HAVVANUR'UN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUMAKLA BİRLİKTE İYİYE GİDİYOR

        Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Celalettin Kocatürk, Havvanur'un durumunun düne göre daha iyi olduğu belirterek “Hastamızın şu anda, go-kartın aksamına takılan eşarbının ani zarar vermesi sonucunda nefes borusunda yaklaşık bir santimetrelik yırtık var. Fakat yırtığın kendiliğinden iyileşebileceğini öngörüyoruz. Şu anda makineye bağlı ve uyutuluyor. Sağlık durumu ciddiyetini korumakla birlikte iyiye gidiyor” dedi.

        REKLAM

        İŞLETMECİ SERBEST

        Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen ve Nihat Uludağ'ın haberine göre, olayla ilgili Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan go-kart pistinin sahibi 32 yaşındaki Sinan Satır ise ifadesinde “Kızı 3 defa uyardık ama ‘Gömleğim uygun değil’ diyerek şalı çıkartmadı. Şalı bağladıktan sonra gömleğinin içine soktu. O şekilde go-kart’a bindi. Boynundaki şal arka tekere takılınca olay oldu. Hemen ambulans çağırdık” dediği öğrenildi. İşletme sahibi Satır, alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        ‘ÜZERİNE GİTMEDİM’

        HABERTÜRK’e konuşan işletmeci Sinan Satır gereken güvenlik önlemlerini aldıklarını savundu. Olay günü Havvanur Yalçın’a emniyet kemerini ve kaskını takması ve şalını çıkarması yönünde talimatları hatırlattığını ve kızı uyardığını söyleyen Satır, “Kıza şalını çıkarmasını söyledim. ‘Üşüyorum, şalı çıkarmasan olmaz mı’ dedi. Durumu izah ederken bir gruptan adam gelip ‘Şalını çıkarmasın, üstü gözükmesin. Bir şey olmaz’ dedi. Ben de daha fazla üzerine gidemedim. ‘Tamam’ dedim. Kask da takmamıştı” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ