Göz seğirmesi: Stres ve yorgunluğun habercisi mi?
Göz seğirmesi yaygın bir sorundur ve çoğu insan için bu sadece küçük, geçici bir rahatsızlıktır. Genellikle bu, uykuya, daha az kafeine veya rahatlamak için biraz dinlenmeye ihtiyaç duyduğunuzun bir işaretidir. Ancak görüşünüzü etkilemeye başlarsa veya düzenli faaliyetlerinize müdahale etmeye başlarsa durum daha ciddi olabilir. İşte detaylar...

NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Göz seğirmesinin tedavisi esas olarak bunun neden olduğuna bağlıdır. Bazen de tedaviye hiç ihtiyaç duyulmaz çünkü normal ve zararsız sebeplerden dolayı meydana gelir. Çoğu göz kapağı spazmı birkaç gün içinde tedavi olmaksızın geçer. Eğer geçmezlerse, olası nedenleri ortadan kaldırmaya veya azaltmaya çalışabilirsiniz:

Daha az kafein tüketmek, yeterli uyku almak uygulayabileceğiniz en basit çözümlerdendir. Bununla beraber gözlerinizi reçetesiz satılan suni gözyaşları veya göz damlaları ile kaygan tutmayı deneyebilirsiniz. Ya da spazm başladığında sıcak kompres uygulayabilirsiniz.

GÖZ SEĞİRMESİ CİDDİ BİR DURUM MUDUR?
Göz kapağı seğirmesi yaygındır ve tipik olarak endişe nedeni değildir.
Ancak göz kapağı seğirmesi bir haftadan uzun sürerse veya sarkma gibi başka semptomlar eşlik ederse, bir sağlık uzmanına danışın. Bu durum daha ciddi bir beyin veya sinir sistemi bozukluğuna işaret ediyor olabilir.

VİTAMİN EKSİKLİĞİ DE GÖZ SEĞİRMESİNE SEBEP OLABİLİYOR!
Magnezyum eksikliğinin kas kasılmalarına neden olduğu bilinmektedir, bu nedenle bunun göz kapağı seğirmesini içermesi mümkündür. Kalsiyum, B12 vitamini ve D vitamini eksiklikleri genellikle göz seğirmesinin potansiyel tetikleyicileri olarak lanse edilir.

EKRAN SÜRESİ GÖZ SEĞİRMESİNE YOL AÇAR MI?
Artan ekran süresi, göz yorgunluğunun birçok nedeninden biridir. Göz yorgunluğu da göz kapaklarında seğirmeye, kuruluğa ve diğer rahatsızlıklara neden olabilir. Göz seğirmesinin önüne geçmek adına ekran süresini azaltmayı da deneyebilirsiniz.
Kaynak: Health Line, Cleveland Clinic