Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Göztepe: 1 - Fenerbahçe: 0 | MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Haberleri

        Sezona Bayram Bektaş yönetiminde başlayan Göztepe, Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun üçüncü haftasında Phillip Cocu'nun çalıştırdığı Fenerbahçe'yi ağırladı. Ligdeki ilk iki hafta puan alamayan sarı-kırmızılılar, yeni teknik direktörüyle ilk galibiyetini Fenerbahçe karşısında elde etti. Sarı-lacivertliler ise üçüncü haftadaki ikinci mağlubiyetini aldı. Fenerbahçe, geçen hafta da Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 kaybetmişti.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GÖZTEPE - FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...
        REKLAM

        Giuliano ve Josef de Souza'yı Suudi Arabistan ekiplerine satan Fenerbaçe'de Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inden 4 değişik isim Göztepe karşılaşmasında sahadaydı. Sarı-lacivertli takımdan ayrılan Josef de Souza'nın yanı sıra Mehmet Ekici, Şener Özbayraklı ve Barış Alıcı'nın yerine Mauricio Isla, Alper Potuk, Nabil Dirar ve Eljif Elmas mücadele etti. Öte yandan Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Hasan Ali Kaldırım, Süper Lig'de 200. karşılaşmasına çıktı. Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, geçen haftaki Galatasaray maçının ilk 11'inde tek değişiklik yaptı. Geçen hafta cezası nedeniyle forma giyemeyen kaleci Beto, kaleyi Göktuğ Bakırbaş'tan devraldı.

        Bozuk zemin nedeniyle genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk 45 dakikası pozisyon zenginliğinden uzaktı.

        Fenerbahçe, 19. dakikada rakip kale önünde gol aradı: Islam Slimani'nin yerden ortası ile penaltı noktası üzerinde topla buluşan Elif Elmas'ın gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı. Sarı-lacivertliler bu pozisyondan kısa süre sonra bir kez daha gole yaklaştı: Islam Slimani'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk'un ortasına kimse dokunamadı ve top ters kanattan taca çıktı.

        MEHMET TOPAL, DİREĞE TAKILDI

        Maçın ilk 45 dakikasındaki en tehlikeli atak 30. dakikada gerçekleşti: Islam Slimani'nin pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın kaleci Beto'nun üzerinden aşırdığı şutta top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

        Maçın ilk 45 dakikasında iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 bitti.

        REKLAM

        50. dakikada Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Yasin Öztekin'e kayarak müdahalede bulunan Islam Slimani, sarı kart gördü.

        Fenerbahçe, aradığı gole 61. dakikada yaklaştı: Sağ kanattan Nabil Dirar'ın yaptığı orta ile arka direkte buluşan Alper Potuk'un çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

        GÖZTEPE'DE POKO, FENERBAHÇE'DE BARIŞ OYUNA GİRDİ

        Göztepe 64. dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Alpaslan Öztürk oyundan çıkarken yerine Andre Poko girdi. Fenerbahçe'de de Cocu, ilk oyuncu değişikliği hakkını Nabil Dirar'ın yerine Barış Alıcı'yı oyuna alarak kullandı.

        KALEYİ BULAN İLK ŞUT GOL OLDU!

        Maçın ilk 65 dakikasında iki takım oyuncuları da isabetli şut çekmeyi başaramadı. Göztepe, 66. dakikada aradığı golü buldu ve maçta kaleyi bulan ilk şut gol oldu: Elif Elmas'ın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sağ çaprazda buluşan Halil Akbunar'ın çektiği şut kaleci Volkan Demirel'in sağından ağlarla buluştu.

        REKLAM

        Golden sonra kontraataklarla farkı artırma çabalarına giren Göztepe, 79. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Hızlı gelişen atakta Deniz Kadah'ın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Yasin Öztekin, pasını arka direkte bulunan Halil Akbunar'a göndermek istedi ancak Halil Akbunar topla buluşamadı.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Göztepe, sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, yeni sezonun ilk iki maçında aldığı Yeni Malatyaspor ve Galatasaray mağlubiyetlerinin ardından puanla tanıştı ve puanını 3'e yükseltti. Lige Bursaspor galibiyetiyle başladıktan sonra Evkur Yeni Malatyaspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Fenerbahçe ise üçüncü maçında ikinci kez kaybetti ve haftayı 3 puanla kapattı. Fenerbahçe, ligin dördüncü haftasında Kayserispor'la karşı karşıya gelecek. Göztepe ise Alanyaspor'a konuk olacak.

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig'de ilk maçına 29 Eylül 2001'de çıkan 41 yaşındaki İstanbul bölgesi hakemi Cüneyt Çakır, Göztepe-Fenerbahçe maçıyla 300'üncü Süper Lig maçında görev aldı.

        FIFA kokartını 2006 yılından bu yana aralıksız takan Cüneyt Çakır, 164 uluslararası karşılaşmada görev yaptığı kariyerinde 2 kez Dünya Kupası yarı finali yönetti.

        ALİ KOÇ DA TRİBÜNDEYDİ

        Müsabakayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'in yanı sıra Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli de izledi.

        Karşılaşma başlamadan önce Cüneyt Çakır'ın kulaklığındaki sorun kısa sürede halledildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ