Veysel Eroğlu'ndan Cerattepe açıklaması: Çevre ile uyumlu olacak
Orman ve Suişleri Bakanı Eroğlu, Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması planlanan maden ocağı hakkında konuştu
ABONE OLOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe’de açılması planlanan ancak vatandaşların tepkisinin ardından mahkeme kararı açıklanana kadar faaliyetleri durdurulan maden ocağı hakkında açıklama yaptı. Çevrenin korunması için tedbirler alındığını ifade eden Eroğlu, "Çevre ile uyumlu örnek bir proje olacak" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Veysel Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Mahkemeden tamamen iptal olabilir ya da bunları düzeltin denebilir. Şu anda ÇED raporuna itiraz var. Biz daha önceki ÇED'e göre bilim adamlarının istedikleri hususları yerine getirdik. Orada açık işletme olmayacak, galeri olacak. Maden orada işletilmeyecek, hatta yoldan değil, teleferikle Borçka yoluna taşınacak. Kesilecek ağaç sayısı 3 bin 500 adet ve her kesilen ağaç için 3 ağaç dikilecek. Maden kanunu gereğince ormanlık alanlarda maden çıkarılmasına izin vermek durumundayız. Sadece bakır için yılda 2 milyar dolardan fazla döviz ödüyoruz yurtdışına.
Şu anda orada madencilik ve çevre adına korunabilecek her tedbir alındı. Çevre ile uyumlu örnek bir proje olacak. Biz her şeyi dört dörtlük düşünüyoruz. Ben bir Artvin sevdalısıyım. Orayı korumak için muhteşem bir çalışma yaptık. 15-20 tane dev tünel inşa ettim ben orada. Artvin’den Erzurum’a gitmek istediğim zaman yollar patika gibiydi. Şimdi muazzam yollar var. Artvin’e büyük yatırımlar geldi.