Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu, dizi setini ziyaret etti, başbakan dizi setini ziyaret etti, yedi güzel adam izle

        Güngör KARAKUŞ / HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk edebiyatında önemli yerleri olan Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören'in hayatlarını konu alan ve TRT'de yayınlanan "Yedi Güzel Adam" adlı dizinin çekim setini ziyaret ederek oyuncularla görüştü.

        Ziyaret sırasında içeriye girmeye çalışan kalabalık, korumalar tarafından binadaki çökme tehlikesi nedeniyle uyarılarak içeri alınmadı.

        Dizi setinde yaklaşık 45 dakika kalan Başbakan Davutoğlu, daha sonra Başbakanlık otobüsüne binerek Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

        Başbakan Davutoğlu, geçiş güzergahında kendisini bekleyen kalabalığı selamlayarak çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan Davutoğlu'nun elinden oyuncak almak isteyen bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.

        Davutoğlu'nun ziyaretleri sırasında karadan alınan güvenlik önlemlerinin dışında yüksek binalara da keskin nişancılar yerleştirildi, havadan da polis helikopteri sürekli uçuş yaptı.

        Davutoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yaptığı toplantıda da, "Yedi Güzel Adam"dan bahsetti. Davutoğlu, Türk Edebiyatı'nda önemli yeri olan isimlerden yedisinin Kahramanmaraş'tan çıktığını dile getirerek, "Onların herbiri, Kahramanmaraş'ın ruhundan, duygusundan süzülen kelimeleri, bütün milletimizin gönlüne nakşettiler. Onlardan ikisiyle birlikte Nuri Pakdil, Rasim Özdenören üstadlarla birlikte geldim. Kahramanmaraşlılar, ne güzel insanlarsınız ki, içinizden çıkanlar, yanına, arkasına bakmadan savaşırlar, şiir yazmak gerektiğinde şiirin en güzeline imza atarlar. Mahsuni Şerif"e, Abdurrahim Karakoç'a selam olsun. Her biri Maraş'ın değerleridir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ