Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Patates vereceğim dedi, vurdu"

        Gökay USANMAZ / HT GAZETE

        11 yaşındaki Halil’in dramı, ülkesindeki iç savaşla başlamış. Anne-babası, 2 yıl önce Halil’i ve 2 kardeşini de alıp Halep’ten İstanbul’a göçmüş. Her gün yalınayak, Yenibosna’daki evlerine 3 kilometre mesafedeki Şirinevler’e yürüyüp kaldırımlarda yardım isteyen Halil dün de Şirinevler’e gitmiş. Acıkınca Burger King’e girip bir masada müşteriden kalan patatesleri almak istemiş. Ancak iddiaya göre hamburger zincirinin şube müdürü Halil’i dövmüş. Yüzü gözü kana bulanan Halil’in durumu sosyal medyada yer alınca Burger King, “Yaşanan bu üzücü olayın şirketimiz ve markamız tarafından asla kabul edilemeyeceğini bildirir, lisans alan işletmecimizin olayda adı geçen çalışanının iş akdine, haklı sebeple son verdiği bilgisini tarafınızla paylaşırız” açıklamasını yaptı.

        ‘BENİ TEKMELEDİ’

        HABERTÜRK, Halil’i yine çıplak ayak geldiği Şirinevler’de buldu. Türkçe bilmeyen Halil, yaşadıklarını “Babam kâğıt toplayıcısı, annem sokaklarda çorap satıyor. Ben de dileniyorum. Karnım acıktığı için Burger King’e gittim. Aç olduğumu oradakilere söylerken, bir abi bana ‘Gel gel sana patates vereceğim’ dedi. Beni arka bölüme götürdü. Eline sopa alıp ayaklarıma vurdu. Ensemden tutarak dışarı doğru sürükledi” diye anlattı.

        Bu kişinin kendisini yumrukladığını ve tekmelediğini de aktaran Halil, “O abi beni dışarı çıkardıktan sonra da burnuma yumruk attı. Ağzım yüzüm kanamaya başladı. Yere düştüm. Beni tekmeledi. Çevredekiler elimi yüzümü yıkadı peçeteyle sildiler. Daha sonra arabaya binerek Yenibosna’daki evime gittim. Amacım sadece karnımı doyurmaktı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ