Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgecan’ı vahşice öldüren Suphi Altındöken uyuşturucu kullanıyor, sürekli eşini dövüyor

        Ümran AVCI / HT GAZETE

        Özgecan’ı vahşice öldüren 26 yaşındaki Suphi Altındöken uyuşturucu kullanıyor, sürekli eşini dövüyor ve hakkındaki icra takiplerinden kaçmak için başka adreslerde kalıyor... 4 yıl önce de babasını bıçaklayan katil zanlısının amca çocukları; “Onunla aynı soyadını taşımak çok ağır” diyor.

        26 yaşındaki katil zanlısı Suphi Altındöken’in anne babası 10 yıl önce boşandı. İlkokul mezunu Suphi babasıyla, kız kardeşi ise annesiyle yaşamaya başladı. Daha önce kuyumcu dükkânı bulunan ve ekonomik durumu oldukça iyi olan baba, iflas etti. Bunun üzerine Suphi parasız kaldı. İşsiz olan katil zanlısı, 4 yaşındaki oğlunun annesi N. A.’yı dövmeye başladı. Bununla da yetinmedi genç kadını sürekli aldattı. Genç kadın da kocasına karşı “şiddet” gerekçesiyle boşanma davası açtı. Suphi, Özgecan’a kıymadan 5 gün önce eşinin yanına gidip, “İşe başladım, düzeleceğim artık kendimi evime vereceğim” diyerek barışmayı teklif etti. N.A., boşanma davasından vazgeçip kocasının yanına döndü. Ancak çift, kayıtlı oldukları Tarsus Yeşilyurt Mahalle Muhtarlığı sınırları içindeki evlerinde hiç kalmadı.

        Art arda gelen icra takipleri nedeniyle ailesiyle birlikte başka evlerde kalan ve muhtarlık kayıtlarında işçi olarak yer alan Suphi’nin amca oğlu Edip Altındöken, “Suphi’nin içi pis. Görüşmüyoruz. Kazanılacak insanlar değiller. 3 yıl önce bir motosiklet kazası geçirmişti. Keşke o kazada ölseydi” şeklinde konuşuyor. Kuyumcu olan Altındöken, “Özgecan’a ve ailesine kendi kızımız gibi üzüldük. Aracılar vasıtasıyla, acılı aileye ‘Bu bir vahşet’ diyerek taziyelerimizi ilettik. Suphi, daha önce babasını bıçakladı. Karısını dövüyordu. Hatta bir ara boşandıklarını ardından da barıştıklarını duyduk. Ama görüşmediğimiz için bunları başkaları söylüyordu. Onunla aynı soyadını taşımak çok ağır” diyor. Altındöken’in motosiklet kazasında ağır yaralandığı ve 4 defa kalbinin durduğu şokla çalıştırıldığı da anlatılanlar arasında. Yeşilyurt sakinleri ise Suphi’yi: “Uyuşturucu bağımlısıydı, psikopat bir yapısı vardı. Babasını bıçaklamıştı” diye anlatıyor. Özgecan’ın katil zanlısı Suphi’nin eşinin daha önce sanayide çaycı ve temizlikçi olarak çalıştığı öğrenildi. İşyeri sahibi ile çalışanları, katil zanlısı Suphi’nin 22 Ocak günü görülen boşanma davasında genç kadının son anda boşanmaktan vazgeçtiğini anlatarak, ”Bir gün işyerinde gözlerimizin önünde dövdü. Hatta şiddet suçundan yargılandı ve para cezası aldı. Kimi zaman eşi N. yüzü gözü mor işe gelirdi” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ