Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali İsmail Korkmaz davasında otel sahibiyle polis birlikte yargılanacak

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        Dün görülen duruşmada Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatları, mahkemeden Aydın'da görev yapan polis memuru Hüseyin Engin'in, otelde görüntüleri silerken, TÜBİTAK tarafından iyileştirilen ve bulunan görüntülerin ana davanın görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyadan getirilmesini istedi.

        Ayrıca, müdahil avukatlar, polis memurunun da Eskişehir'e gelerek duruşmada ifade vermesini istediler. Ancak mahkeme polis memuru Hüseyin Engin'in talimatla ifadesinin alınmasına karar verdi. Mahkeme, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de bir yazı yazarak dosyadaki polisin görüntülerin bulunduğu CD ile mahkemedeki ifadesinin istenmesine karar verdiDuruşma 15 Mayıs tarihine ertelendi.

        Otel sahibi Erdoğan Gözseçen, önceki duruşmada görüntüleri silmediğini, mekanı korumka için ana şalteri istediğini belirterek, "Polisler de kamera kayıtlarını kapatmamı istediler" demişti. Gözseçen, kayıtlarda Ali İsmail'in değil, sokakta dövülen başka gençlerin görüntülerinin olduğunu savunmuştu.

        Otel sahibi Erdoğan Gözseçen ile polis memuru Hüseyin Engin hakkında ‘Delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ